Bruker:Blue Elf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wikipedia:Babel
Babel-brukerinformasjon
nb-N Denne brukeren behersker norsk bokmålmorsmålsnivå.
nn-3 Denne brukaren meistrar nynorsk på eit høgt nivå.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
de-1 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf grundlegendem Niveau.
sv-1 Den här användaren har grundläggande kunskaper i svenska.
da-1 Denne bruger har grundlæggende kendskab til dansk.
nl-0 Deze gebruiker heeft geen kennis van het Nederlands (of begrijpt het met grote moeite).
is-0 Þessi notandi talar ekki íslensku (á erfitt með að skilja hana eða kýs að tala hana ekki).
Brukere etter språk
Denne brukeren kommer fra
Sortland.
Denne brukeren er interessert i
geografi.
Denne brukeren er interessert i
historie.
Denne brukeren er interessert i fotball.
Denne brukeren er interessert i skihopping.
Denne brukeren har vært på Wikipedia i
19 år og 16 dager.
For innsatsen på norske veier, broer... Zaarin, Harald, H92, nsaa

Evnen til å bruke Google kommer ikke i nærheten av å erstatte kunnskap. Utfordringen er ikke å finne svarene, men å ha kunnskap til å stille spørsmålene.

Blåalven er fra nord. Jeg har bakgrunn som karttegnerstudent på daværende Norges Landbrukshøgskole (nå Universitetet for miljø- og biovitenskap) på Ås for altfor lenge siden, uten at jeg kom helt i mål med det.

Jeg har siden 2014 vært ansatt i Museum Nord, og jobbet også for institusjonen i 2007 og 2008. Men jeg representerer ikke Museum Nord på noen måte.

Interesser og bidrag

Som mange andre oppdaget jeg Wikipedia relativt tidlig, men fikk ikke noe spesielt inntrykk av nettstedet, og kom ikke tilbake før en god stund senere.

Min aller første artikkel på Wikipedia var en artikkel om FK Mjølner på engelsk Wikipedia 1. april 2005. På bokmåls-Wikipedia debuterte jeg noen måneder senere med Liste over broer i Norge. Og siden har det ballet på seg.

Det ble en periode mange artikler om veier, bruer og tunneler - etter hvert særlig fylkesveier. Dessuten har jeg skrevet en del om annen geografi, ikke minst i Vesterålen og Nord-Norge. En del øyer, og ikke så mange bygder og tettsteder. Før bot'er sørget for artikler om alle kirkene i landet, skrev jeg småartikler om en del kirker, til tross for at jeg er mer eller mindre ateist. Innimellom skriver jeg noen biografier, når jeg kommer på interessante folk å skrive om. Jeg er interessert i fotball, og skriver av og til om fotballklubber og stadionanlegg. Akkurat det går imidlertid veldig i rykk og napp, gjerne med lang tid mellom hver gang.

Av og til overrasker jeg meg selv og skriver om helt andre ting enn de jeg er spesielt interessert i. Blant annet har jeg skrevet om Sergej Prokudin-Gorskij, Den lille havfrue og Ingøy kringkaster. Jeg har skrevet litt om geografi i Estland. Noen få artikler har jeg oversatt fra engelsk, når jeg har fått ånden over meg. Etter lang tids grubling fikk jeg i januar 2008 endelig ferdig artikkelen Hoppbakke. Siden da har jeg skrevet mer og mer om skihopping (dog lite på hovedartikkelen foreløpig). I oktober 2010 begynte jeg på et prosjekt om skihopping verden over.

Jeg har også bidratt med noen bilder, og henter iblant bilder med akseptabel (fri) lisens fra Flickr til Wikimedia Commons.

Min første utmerkede artikkel (liste), med meget god hjelp fra flere andre, var Liste over broer i Norge etter lengde. Den artikkelen har stadig forbedringspotensiale.

I mindre inspirerte perioder har jeg brukt en del tid på patruljering, språkpirk og småflikking på artikler, på kategorier og sortering av navn. Jeg tar litt av æren for at kommunekategoriene blir brukt så mye som de gjør nå, og jeg var muligens den første som navnsatte fylkesveiartikler her etter fylke.

Fra oktober 2007 til mai 2016 var jeg administrator på bokmåls-Wikipedia.

Liten skryteliste

Noen brukbare artikler jeg har skrevet:

Se også

Testsider og sider under utvikling

Interessante artikler på andre språk

Artikler jeg godt kunne tenke meg å se i norsk versjon, som jeg enten har en plan om å oversette eller nyskrive en gang, eller ikke helt føler meg kompetent til å lage en norsk versjon av.

OBS! – Dersom du aktiverer gadgets for aktivitetskontroll så vises det her en oversikt over brukerens aktivitet.