ZombiU

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
ZombiU
UtviklerUbisoft Montpellier
UtgiverUbisoft
Distributør
KomponistCris Velasco
PlattformWii U
Microsoft Windows[2]
PlayStation 4
Xbox One
Utgivelse18. november 2012
SjangerFørstepersonsskytespill, zombievideospill, post-apokalyptisk videospill
ModusFlerspiller, enspiller[3]
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.zombiu.com

ZombiU er et førstepersonsoverlevelsesskrekkspill som kom ut til Wii U i 2012. Det ble utviklet av Ubisoft Montpellier.[4] Det var et av spillene som kom ut samtidig som Wii U, og brukte Wii Us Gamepad til å scanne områdene rundt en i spillet, i tillegg til å holde kontroll på spillerens inventar.[5]

Spillet ble portert til Windows, Xbox One og PlayStation 4 i 2015. Versjonen som kom ut til disse systemene ble omdøpt til Zombi.[6]

Spilleren er en overlevende fra en zombie-apokalypse. De blir kontaktet av Prepperen, en mystisk skikkelse som gir dem i oppgave å opprettholde sitt trygge hus for å være ordentlig forberedt på å overleve i det nye ødelagte London. Samtidig forsøker de å lete etter en kur for infeksjonen som førte til Zombier etter ordre fra Dr. Knight, en vitenskapsmann og lege stasjonert ved Buckingham Palace. Spilleren kan håndtere motstandere med for eksempel skytevåpen, landminer eller molotovcocktailer. Det finnes forskjellige typer zombier, inkludert de som eksploderer, har panser eller søler etsende væske.

Handling[rediger | rediger kilde]

For fire hundre år siden lagde vitenskapsmannen John Dee en profeti. I nåtiden forbereder en prepper, og militær-veteran, seg på den kommende apokalypsen. Et hemmelig samfunn kjent som Ravens of Dee forsker på Dees spådommer for å stoppe denne hendelsen fra å finne sted. I november 2012 begynner denne profetien å bli realisert i form av zombier i London. Etter utbruddet blir spilleren tatt med til prepperens bunker, hvor han mottar våpen, utstyr og Prepper Pad, en enhet med innebygd skanner og radar.

Prepperen var også et tidligere medlem av Raven of Dee, men han forlot denne organisasjonen på grunn av deres forskjeller i tolkningen av Dees profetier. Spilleren blir også kontaktet av Dr. Knight, en vitenskapsmann som forsøker å finne en kur mot zombiene, og doktoren beordrer spilleren til å finne dagbøker og notater som kan ha vært etterlatt av Dee. Men dette blir gjort uten at prepperern er klar over disse oppdragene, ettersom han mener at en vaksine mot zombiene er helt umulig å få til.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam, Steam-ID 339230, besøkt 31. mars 2022[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 339230, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  4. ^ Miller, Greg (18. november 2012). «ZombiU Review». IGN. Besøkt 25. mai 2023. 
  5. ^ «Remembering ZombiU, The Launch Title That Could Have Been A Masterpiece». TheGamer (engelsk). 5. juli 2022. Besøkt 25. mai 2023. 
  6. ^ Albert, Brian (20. august 2015). «Zombi Review». IGN (engelsk). Besøkt 25. mai 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]