Zak McKracken and the Alien Mindbenders

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Zak McKracken and the Alien Mindbenders
UtviklerLucasfilm Games
UtgiverLucasfilm Games
DistributørSteam og GOG.com
DesignerDavid Fox
SpillmotorSCUMM
PlattformAmiga, Atari ST, Commodore 64, DOS og FM Towns
Utgivelse1988
SjangerEventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrenseAlle
FormatDisketter
CD-ROM (FM Towns)

Zak McKracken and the Alien Mindbenders er et eventyrspill utgitt i 1988 av LucasFilm Games (nå kjent som LucasArts). Det er det andre spillet som bruker spillmotoren SCUMM. Utviklingen av spillet ble ledet av David Fox og Matthew Kane var med på å designe og programmere det.

Spillet ble opprinnelig utgitt på Commodore 64 og senere konvertert til Amiga, Atari ST og PC med EGA-grafikk. Det ble senere laget en versjon for den japanske FM Towns med VGA-grafikk og CD-musikk.

Historien[rediger | rediger kilde]

Spillet handler om Zak, Annie Larris, Melissa China og Leslie Bennett. Zak er en journalist for tabloiden National Inquisitor, Annie er en freelance forsker, og Melissa og Leslie er studenter. De prøver å stoppe Caponianerne, en utenomjordisk rase, fra å senke intelligensen hos alle på jorda ved hjelp av summetoner. Caponianerne har i spillet forkledt seg som et telefonselskap.

Heldigvis har skolarianerne, en annen utenomjordisk rase, lagt igjen en forsvarsmekanisme. Den trenger bare å settes sammen. Uheldigvis er delene spredt rundt omkring på jorden og Mars.

Spillet er inspirert av de mange populære teoriene om utenomjordiske skapninger og mystiske sivilisasjoner. Mange av plassene man besøker i spillet er viktige steder for slike teorier. Slik som pyramidene i Egypt og Mexico, Lima, Stongehenge, Atlantis, romcadillac med Elvis og ansiktet på Mars. New Age-atmosfæren er også representativ ved at man møter guruer og sjamaner som kjenner til hemmeligheter om alt mulig, og man hjelper en boms på flyplassen til å bli en Hare Krishna.

Alt dette er ikke tilfeldig. David Fox ville lage et mer seriøst spill. Mens han laget spillet, tilbrakte han noen dager med forfatteren David Spangler før Ron Gilbert overtalte ham til å lage spillet mer humoristisk.

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • En kunne finne en motorsag, men ikke noe bensin i Maniac Mansion. I Zak kan man finne bensin, men ingen motorsag. Det finnes også en etterlysningsplakat for Purple Meteor fra Maniac Mansion inne i herberget på Mars og hos politiet i Kathmandu, Nepal.
  • Det finnes en poster som reklamerer for Maniac Mansion i Lou's Loans i San Fransciso.
  • Gruppen Razor and the Scummettes var navnet på Razors gruppe i Maniac Mansion. Det er de som spiller sangen Inda Glop Oda Krell på en DAT i dette spillet.
  • De tre jentene i spillet er kalt opp etter programmerernes damer. Annie Larris var David Fox' kones pikenavn og figuren er også lik den virkelige Annie. Leslie Edwards var Matthew Kanes kjæreste. Hun jobbet også som spilltester og er listet i spillets rulletekst.
  • Leslies hår skifter farge hver gang du tar av hjelmen hennes. Det er fordi «virkelighetens Leslie» farget håret nesten hver uke.[1]
  • En av formene laget av det gule krittet er initialene DF (David Fox).
  • Ordene «Gnik Sisi Vle», som reparerer krystallen i Stonehenge, er «Elvis is king» baklengs.

Uoffisielle oppfølgere[rediger | rediger kilde]

På grunn av usannsynligheten for en oppfølger til spillet, har det dukket opp flere uoffisielle oppfølgere på internett. Den første som ble ferdig var The New Adventures of Zak McKracken av LucasFan Games. Den inneholdt grafikken fra FM Towns-versjonen av spillet, bakgrunner fra King of Fighters og noe original grafikk. Den originale versjonen hadde en noe pervers slutt hvor karakteren hadde gruppesex. Den ble raskt forandret. Denne oppfølgeren er ganske kort og ganske begrenset hvis man sammenligner den med hva de andre oppfølgerne lover. En annen ferdig oppfølger, er Zak McKracken – Between Time and Space, som inntil videre bare finnes på tysk. En annen oppfølger under utvikling er Zak McKracken and the Alien Rockstars. Minst en oppfølger til sies å være under utvikling, men disse er de viktigste.

Åpningsmelodien[rediger | rediger kilde]

Åpningsmelodien ble komponert av Matthew Alan Kane og er populær når det gjelder remikser. Blant de som har laget coverversjoner er The Dead Guys, Puffy64, DJ Lizard, Razor and the Scumettes og den tyske gruppen Glückswald.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]