You Again

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
You Again
Generell informasjon
Prod.landUSA
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAndy Fickman
ProdusentAndy Fickman
John J. Strauss
Eric Tannenbaum
ManusforfatterMoe Jelline
MusikkNathan Wang
SjeffotografDavid Hennings
KlippDavid Rennie
Foran kamera
MedvirkendeKristen Bell
Jamie Lee Curtis
Sigourney Weaver
Odette Yustman
Billy Unger
Kristin Chenoweth
Victor Garber
James Wolk
Betty White
Annen informasjon
Budsjett$20 millioner[1]
Totalomsetning$32 millioner[2]
Prod.selskapTouchstone Pictures
Frontier Pictures
DistributørWalt Disney Studios
Motion Pictures
Premiere
  • 24. september 2010 (2010-09-24)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

You Again er en amerikansk filmkomedie fra 2010 i regi av Andy Fickman, med Kristen Bell, Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver og Odette Yustman i rollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2002 går Marni Olsen på videregående skole i Ridgefield, California, men blir plaget og mobbet av mange andre studenter, spesielt den populær jenta J. J. Hennes beskyttende eldre bror, Will, er en veldig populær og kjekk basketball-spiller. Under en veldig viktig kamp dytter J.J. henne, når Marni gikk utkledd som en maskot, noe som fører til at Marni faller inn i Will. Dette fører til at laget deres taper den viktige kampen.

Åtte år senere, i 2010, er Marni en vellykket PR-leder i Los Angeles, nylig forfremmet til en jobb i New York. Hun returnerer til Ridgefield for å feire Wills kommende bryllup med hans forlovede Joanna, en tilsynelatende fantastisk kvinne. Etter å ha aldri møtt Joanna, oppdager Marni på flyet hjem at Will er i ferd med å gifte seg med hennes tidligere mobber, J.J. Marni blir oppgitt over å se hvordan Joanna ikke bare kommer veldig godt overens med familien hennes. Men J.J. husker tilsynelatende heller ikke Marni, og Marni får heller ikke den unnskyldningen hun hadde ventet på.

Gail, moren til Marni og Will, oppdager også at Joannas elskede tante, Ramona (en vellykket og velstående forretningskvinne som også er i byen for bryllupet) var en tidligere venn av Gail, selv om vennskapet deres endte dårlig. Marni er ikke villig til å glemme alle tingene Joanna gjorde mot henne i skole-tiden med mindre hun beklager, og forsøker å fortelle broren sin om Joannas mobbende oppførsel. Marni innser at Joanna virkelig husker henne etter at Joanna spilte en sang hun pleide å plage Marni med på skolen.

Marni husker også på en "tidskapsel" som ble begravd i løpet av deres siste skole-år som inneholdt en video av Joanna som mobbet andre elever. Marni bestemmer seg for å avdekke tidskapselen. Marni konfronterer Joanna om fortiden hennes, og Joanna innrømmer endelig at hun faktisk husket Marni. Men i stedet for å be om unnskyldning, truer hun Marni med å ikke blande seg i forholdet mellom henne og Will. Dette overbeviser Marni om at Joanna ikke har forandret seg i det hele tatt, og Marni blir fast bestemt på å ødelegge bryllupet og forholdet mellom Joanna og Will.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fritz, Ben (23. september 2010). «Movie projector: 'Wall Street' and 'Guardians' to battle for No. 1 as 'You Again' lags». Los Angeles Times. Tribune Company. Besøkt 23. september 2010. 
  2. ^ «You Again (2010)». Box Office Mojo. Besøkt 5. januar 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]