Yo soy Betty, la fea

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Yo soy Betty, la fea
Generell informasjon
SjangerTelenovela
Prod.landColombia
Sesonger1
Episoder335
SpråkSpansk
Foran kamera
Medvirkende
6 oppføringer
Ana María Orozco (rollefigur: Beatriz Pinzón Solano)
Jorge Enrique Abello (rollefigur: Armando Mendoza)
Lorna Cepeda (rollefigur: Patricia Fernández)
Natalia Ramírez (rollefigur: Marcela Valencia)
Luis Mesa
Mario Duarte
Skaper(e)Fernando Gaitán Salom
Sending
Periode25. oktober 19998. mai 2001
TV-kanalRCN TV
Eksterne lenker
IMDb

Yo soy Betty, la fea (norsk: Jeg er Betty, den stygge) er en colombiansk TV-serie produsert og sendt av RCN Televisión i 1999.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregår hovedsakelig i Bogotá, Colombia, og ligner litt på en Askepott-historie om hvordan en fattig og stygg Betty Pinzón snart utvikler romantiske følelser for den rike og kjekke Armando Mendoza. Armando er en inkompetent playboy som har en plan som kan sørge for et gigantisk overskudd for Eco Moda, en stor bedrift. Men ordningen hans er dømt til å mislykkes. Fordi Betty, hans nye sekretær, er hemmelig forelsket i ham, hjelper hun Armando med å narre hele styret i bedriften når han taper alt for mye penger og risikerer å bringe hele bedriften deres i ruin.

Beatriz Aurora Pinzón er utdannet økonom som arbeider i et colombiansk mote-imperium, Eco Moda, og dens nye president - Armando Mendoza. Selv om Betty har en mastergrad i økonomi og ble uteksaminert som flinkest i sin klasse, har hun aldri klart å få jobb-intervju noen steder. Hun påstår at det stygge fotografiet hennes ødelegger hennes ellers imponerende CV. Derfor måtte hun begynne som sekretær for ledelsen i Eco Moda, en meget vellykket, trendy mote-produsent som ble grunnlagt av to familier: Mendozas og Valencias. Hun sender resyméet sitt til Eco Moda uten å legge ved fotografi av seg selv, og sikrer seg dermed et intervju.

Armando Mendoza er sønnen til bedriftens avtroppende med-grunnlegger Roberto Mendoza, og hans kone. Han er forlovet med Marcela Valencia, datter etter den avdøde med-grunnleggeren Julio Valencia. Armando er på jakt etter en ny sekretær og intervjuer både Betty og Marcelas beste venninne, kalt Patricia Fernández, for den samme stillingen. Armando er veldig motvillig til å ansette Patricia fordi han vet at Marcela vil ha henne der for å spionere på ham, på grunn av hans rykte som en kvinne-bedårer. For å behage Marcela, bestemmer Armando seg for å ansette både Betty og Patricia som hans nye sekretærer. Fordi Eco Moda er et mote-firma som først og fremst er opptatt av image og skjønnhet, kan Patricia sitte fremme i en lobby for å ta i mot nye kunder, samtidig som Betty må sitte i et stort oppbevaringsskap på Armandos kontor for aldri å bli vist frem for kunder.

Underveis får Eco Moda problemer på grunn av Armandos inkompetente løsninger og beslutninger, som gjør at selskapet snart begynner å tape millioner av dollar. Av lojalitet og kjærlighet til Armando hjelper Betty ham med å grunnlegge en ny virksomhet i hennes navn, som kan låne ut penger til Eco Moda for å forhindre kreditorer å gå etter dem. Denne nye forretningen får navnet Terra Moda, lovlig eid av Betty. Terra Moda forhindrer bankene fra å overta Eco Moda. Når de slipper en ny mote kan Eco Moda være økonomisk trygg igjen, og Terra Moda kan oppløses. Men ting går imidlertid ikke som planlagt, og en rekke problemer oppstår.

Roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Ana María Orozco Beatriz "Betty" Aurora Pinzón Solano
Jorge Enrique Abello Armando Mendoza Sáenz

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]