Yellowknife lufthavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Yellowknife lufthavn
IATA: YZF – ICAO: CYZF
Basisdata
FlyplasstypePublic
BetjenerYellowknife
BeliggenhetYellowknife, Nordvestterritoriene
62°27′47″N 114°26′25″V
Statistikk
Aircraft movements 52,881
Nettside
https://www.dot.gov.nt.ca/Airports/Yellowknife
Kart
Yellowknife lufthavn
62°27′47″N 114°26′25″V

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer
Skulptur av isbjørn og sel i flyplass-loungen.

Yellowknife lufthavn (IATA: YZF, ICAO: CYZF) er en flyplass i Yellowknife i Northwest Territories i Canada. Flyplassen er en del av landets nasjonale flyplassystem og den drives av regjeringen i Nordvestterritoriene. I 2007 betjente terminalen 527 000 passasjerer.[1]

I 2008 ble flyplassens passasjerterminal utvidet til omtrent dobbel størrelse.[2] Flyplassen er klassifisert som en flyplass for oppføring i Nav Canada og den er bemannet av Canada Border Services Agency (CBSA).

«G»-divisjonen av The Royal Canadian Mounted Police (RCMP) har en hangar for sin flyvirksomhet like sør for passasjerterminalen. Den er i tilknytning til en hangar som brukes av Royal Canadian Air Force (RCAF) og huser De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter og andre fly som opereres av 440.-skvadronen, en avdéling av «17. Ving».

Canadian NORAD Region Forward Operating Location Yellowknife ligger sørvest for flystripen med fasiliteter som ble bygget for å få en strategisk utplassering av CF-18 Hornet for konfliktsituasjoner. Flyplassen har en DHC-6 Twin Otter permanent basert for søk-og redningsaksjoner.

Flyplassens brann- og redningstjeneste som består av ti brannmenn, men det kreves bare to eller tre brannmenn på hver skift for å betjene kjøretøyene. Ambulanse og ytterligere brannbiler er også tilgjengelig fra Yellowknifes brannvesen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]