Yellowknife lufthavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Yellowknife lufthavn
02 - Yellowknife airport front.jpg
IATA: YZF – ICAO: CYZF
Basisdata
FlyplasstypePublic
BetjenerYellowknife
BeliggenhetYellowknife, Nordvestterritoriene
62°27′47″N 114°26′25″W
Statistikk
Aircraft movements 52 881
Nettside
http://www.dot.gov.nt.ca/Airports/Yellowknife

Yellowknife lufthavn
62°27′47″N 114°26′25″W

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Yellowknife Airport (IATA: YZF, ICAO: CYZF) ligger i Yellowknife i Northwest Territories i Canada. Flyplassen er en del av National Airports System, og drives av regjeringen i Northwest Territories. Flyplassen har regelmessig passasjerruter og en rekke fraktruter. I 2007 betjente terminalen 527 000 passasjerer.[1]

I 2008 gjennomgikk flyplassens passasjerterminal en utvidelse til omtrent en fordobling av størrelsen av terminalen.[2] Flyplassen er klassifisert som en flyplass for oppføring i Nav Canada og er bemannet av Canada Border Services Agency (CBSA). CBSA offiserer på flyplassen kan håndtere generell aviation fly med ikke mer enn 15 passasjerer.[trenger referanse]

The Royal Canadian Mounted Police (RCMP) «G» - Divisjon har en hangar for sin flyvirksomhet like sør for passasjerterminalen. Den er i tilknytning til en hangar som brukes av Royal Canadian Air Force (RCAF) og huser De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter og andre fly som opereres av 440. skvadron, en avdéling av den 17. Ving.

Kanadiske NORAD Regionen Forward Operating Location Yellowknife ligger sør-vest for flystripe. Det ble bygget for fremskutt utplassering av CF-18 Hornet i konfliktsituasjoner. Det er også en DHC-6 Twin Otter permanent basert på flyplassen for søk-og redningsaksjoner.


Nødetater[rediger | rediger kilde]

Isbjørn og sel skulptur, i airport-lobbyen

Flyplassen har sin egen brann-og redningstjeneste. Avdelingen har 10 brannmenn, men det kreves bare to eller tre brannmenn på hver skift for å betjene kjøretøyenedrifte. Ambulanse og flere brannbiler er tilgjengelig fra Yellowknife brannvesen.

Referanser[rediger | rediger kilde]