Yandere Simulator

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Current game event marker Denne artikkelen inneholder informasjon om et kommende videospill.
Innholdet vil ventelig endre seg etter hvert som mer informasjon blir tilgjengelig. Vennligst ikke tilføy spekulasjoner til denne artikkelen og husk å oppgi kilder for detaljer.
Yandere Simulator
Yandere Simulator logo.png
UtviklerYandereDev
UtgiverYandereDev
SkaperYandereDev
KomponistHenry Rofkar
SpillmotorUnity
Plattform Microsoft WindowsRediger på Wikidata
Utgivelseingen
SjangerSnikespill, actionspill
ModusEnspiller
Aldersgrenseingen (ESRB)
Nettstedyanderesimulator.com

Yandere Simulator er et kommende snike-actionvideospill under utvikling av Alexander Stuart Mahan, bedre kjent som YandereDev.[1][2] Spillet handler om en kjærlighetssyk skolejente som heter Ayano Aishi, bedre kjent som Yandere-chan, fra det japanske ordet yandere. Hun er ute etter å eliminere alle andre som er ute etter han hun har forelsket seg i.[3] Gjennom spillet eliminerer Ayano ti andre jenter gjennom forskjellige midler.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spilleren tar på seg rollen som Ayano Aishi (Yandere-chan), en japansk skolejente som har forelsket seg i en gutt som heter Taro Yamada (eventuelt en jente som heter Taeko Yamada), som hun kaller for «Senpai».[4] I løpet av ti uker blir ti andre elever forelsket i Senpai, og Ayano må hindre dem i å uttrykke sin kjærlighet for han. Siden hun er yandere, kan dette gjøre på flere måter, blant annet ved å drepe de andre elevene, utpresse dem, eller ellers sabotere dem. Gjennom spillet kan Ayano få hjelp fra en informasjonssmegler som kaller seg selv for «Info-chan». Hun kan gi Ayano våpen, planer og annet som kan hjelpe henne med å forhindre de andre elevene å uttrykke sin kjærlighet for Senpai, i bytte mot trusebilder. Ayano må også unngå å bli sett mens hun gjør det hun må for å forhindre de andre elevene i å uttrykke sin kjærlighet, ellers blir man straffet med alt fra et dårlig rykte, som kan gjøre det vanskeligere å fullføre spillet, til at man taper spillet. Å drepe andre elever vil også skape et dårligere skolemiljø, som gjør de gjenværende elevene mer mistenksomme og engstelig. I løpet av spillet kan Ayano også bli med i skoleklubber og delta i timene for å få bonuser, som lettere tilgang til våpen og at de andre elevene vil bli mindre mistenksomme.

Spillet er under utvikling, så ikke alle funksjoner har blitt implementert ennå. Det finnes det to implementerte spillmoduser: en oppdragsmodus og en poseringsmodus. Det er fire planlagte spillmoduser: en normal, en 1980-tallsmodus, en uendelig modus og en sandkassemodus.[5]

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Alexander Stuart Mahan, bedre kjent som YandereDev, er en uavhengig videospillutvikler fra California, og har jobbet i et videospillselskap i tre år. I april 2014 la han frem ideen sin om Yandere Simulator på 4chan, hvor det fikk mange positive tilbakemeldinger, så han bestemte seg for å begynne å utvikle det. Det er et sosialt snikespill som er inspirert av Hitman-serien, men siden det er satt på en skole blir spillet ganske så annerledes.[6]

Utviklingen av Yandere Simulator begynte i 2014, mens YandereDev ga ut diverse testversjoner av spillet for å luke ut problemer i spillet.[7] Han har regelmessig gitt ut oppdateringer som legger til nye ting i spillet, for eksempel diverse nye måter å bli kvitt rivalene i spilet, blant annet gjennom forgiftning, drukning og elektrosjokk. Han la også til muligheten å bli venner med andre elever, små minispill i spillet, en liten by hvor spilleren kan sykle rundt, og annet.[8][9] Spillet er planlagt utgitt i 2019.[10]

Spillet ble forbudt å streame på Twitch.tv i januar 2017, tilsynelatende uten grunn.[11] Etter et år med å prøve å få kontakt med Twitch om nøyaktig hvorfor spillet ble forbudt å streame, hadde han ennå ikke fått svar. Som respons til mangelen på skikkelige svar fra Twitch la han ut en video på YouTube som en advarsel til andre spillutviklere, som sa at Twitch og andre nettsider kunne forby spill tilsynelatende uten grunn.[12][13] Først i februar 2017 fikk YandereDev et offisielt svar fra Twitch om hvorfor spillet ble forbudt å streame, men var ikke fornøyd med svaret og mente at retningslinjene vist til av Twitch ble brukt som en dårlig unnskyldning, siden han mente at det fantes flere andre spill som brøt retningslinjene, men likevel ikke fikk forbud.[14] Han har likevel planer om å få spillet vurdert av Twitch på nytt når det er ferdig utviklet, i håp om at det vil bli lov å streame på nettsiden.[14]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «VIDEO: "Yandere Simulator" Puts The Crazy In Your Hands». Crunchyroll (engelsk). Besøkt 7. februar 2017. 
 2. ^ «YouTube bans Yandere Simulator anime panty shots, commenters are pissed». Destructoid (engelsk). Besøkt 7. februar 2017. 
 3. ^ Ashcraft, Brian. «The Schoolgirl Sim In Which You Kill People». Kotaku (engelsk). Besøkt 7. februar 2017. 
 4. ^ «Learn How To Get Away With Murder In Yandere Simulator». Siliconera. 13. mars 2015. Besøkt 7. februar 2017. 
 5. ^ «Modes». Yandere Simulator Wiki (engelsk). Besøkt 7. februar 2017. 
 6. ^ «Gamesnosh Interviews - Yanderedev (Yandere Simulator) - GamesNosh». gamesnosh.com (engelsk). Besøkt 7. februar 2017. 
 7. ^ «Yandere Simulator Will Let Players Love Their Sempai — To Death». Anime News Network (engelsk). Besøkt 7. februar 2017. 
 8. ^ «How To Make A Murder Look Like Suicide In Yandere Simulator». Siliconera. 21. mai 2015. Besøkt 7. februar 2017. 
 9. ^ «Yandere Simulator lets you poison Japanese schoolgirls». Destructoid (engelsk). Besøkt 7. februar 2017. 
 10. ^ Yanderedev (8. januar 2016). «Yandere Simulator: Past, Present, and Future». Yandere Simulator Development Blog. Besøkt 7. februar 2017. 
 11. ^ Frank, Allegra (22. januar 2016). «Yandere Simulator banned from Twitch streaming». Polygon. Besøkt 18. februar 2017. 
 12. ^ D'Anastasio, Cecilia. «A Year Later, Yandere Simulator's Dev Says Twitch Still Hasn't Explained Ban» (engelsk). Besøkt 18. februar 2017. 
 13. ^ Yandere Dev (22. januar 2017). «A Warning To All Game Developers». Besøkt 18. februar 2017. 
 14. ^ a b Yandere Dev (11. februar 2017). «Response From Twitch». Besøkt 18. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]