Xiaoshan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Xiaoshan (kinesisk: 萧山区; pinyin: Xiāoshān Qū), er et distrikt i byprefekturet Hangzhou, i provinsen Zhejiang i Folkerepublikken Kina. Xiaoshan var tidligere klassifisert som en selvstendig by, men er blirt absorbert av sin betydelig større nabo Hangzhou.

Området er preget av en kraftig ekspanderende byggevirksomhet (2012), og det tilgodesees også i stor grad Kinas nye overklasse og øvre middelklasse.

Kulturminner[rediger | rediger kilde]

Kuahuqiao (跨湖桥遗址, Kuahuqiao yizhi), som er et funnsted fra tidlig neolittisk tid og navnegivende for Kuahuqiaokulturen (Kuahuqiao Wenhua, 跨湖桥文化; Kuahuqiao Culture), ble oppdaget i 1990 i landsbyen Xianghu og utforsket under ledelse av arkeologen Yan Wenming (严文明). Stedet er oppført på Folkerepublikken Kinas liste over kulturminner.

Samferdsel[rediger | rediger kilde]

Flyplass[rediger | rediger kilde]

Hangzhous storflyplass, Hangzhou Xiaoshan internasjonale lufthavn, ligger her. Etter passasjertrafikk er den (2011) Kinas tiende største flypl,ass, og provinsen Zhejiangs største.

Veier[rediger | rediger kilde]

Kinas riksvei 104 løper gjennom distriktet. Den begynner i Beijing, løper sørover via Dezhou og så til Jinan, Xuzhou, Nanjing, Hangzhou, Wenzhou og ender opp i Fuzhou.

Kinas riksvei 329 går gjennom området, fra Hangzhou via Shaoxing og Ningbo til PutuoZhoushanøyene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]