Xiaolin Showdown

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Xiaolin Showdown
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Action / Eventyr
Prod.landAmerikansk
Sesonger3
Episoder52
Lengde22 min. (per episode)
Foran kamera
Stemmer avTara Strong, Grey DeLisle, Tom Kenny, Jeff Bennett, Danny Cooksey, Wayne Knight, Maurice LaMarche, Susan Silo, Jason Marsden
MedvirkendeTara Strong
Grey DeLisle
Tom Kenny
Jeff Bennett
Danny Cooksey
Wayne Knight
Maurice LaMarche
Susan Silo
Jason Marsden
Bak kamera
Skaper(e)Christy Hui
ProdusentChristy Hui
RegiMike Milo
MusikkKevin Manthei
Sending
Periode1. nov. 200313. mai 2006
TV-kanalKids' WB
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Xiaolin Showdown er en amerikansk animert action- og eventyrserie som gikk på Kids' WB fra 2003 til 2006. Serien ble laget av Christy Hui.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Sesong en[rediger | rediger kilde]

Fire unge munker - Omi, Kimiko, Raimundo og Clay - blir tvunget til samarbeide ved Xiaolin-tempelet etter å ha oppdaget at de har blitt valgt ut til å bli utnevnt til Xiaolin-drager. Men munkene blir etter hvert venner, og jobber tett sammen. De reiser verden rundt på jakt etter Shen Gong Wu, mystiske gjenstander med krefter som kan balansere kreftene mellom godt og ondt i verden. Underveis må munkene også slåss mot det onde geniet Jack Spicer, og den onde Heylin-trollkvinnen Wuya, som Jack utilsiktet frigjør fra en 1 500 år gammelt fengsel inni en puslespill-boks av stormester Dashi.

Gjennom tyveri besitter Spicer til slutt nok Shen Gong Wu til å grunnlegge Mala Mala Jong, et eldgammelt monster som Wuya bruker for å hjelpe henne med å få kontroll over resten av verden. Raimundo trosser ordrer og kjemper mot monsteret, noe som får de gjenværende munkene til å kjempe og forsvare den gjenværende Shen Gong Wu som fremdeles befinner seg i tempelets eie. Alle munkene, bortsett fra Raimundo, blir deretter forfremmet til Xiaolin-lærlinger. Raimundo blir sint på grunn av dette, og slutter seg til Heylin-siden for å hjelpe Wuya med å gjenvinne sin menneskelige form.

Sesong to[rediger | rediger kilde]

Omi reiser tilbake i tid, og mottar en annen puslespill-boks fra stormester Dashi, som fanget Wuya i en lignende puslespill-boks for 1 500 år siden. Men uten noen vei tilbake til fremtiden, fryser han seg selv ved å bruke Orb of Tornami. I den nåværende tiden kan Omi bryte seg løs fra isen, fremdeles med puslespill-boksen i hånden. Raimundo bestemmer seg for at hans rettmessige plass hører hjemme i Xiaolin-tempelet sammen med de tidligere vennene sine, og fanger Wuya i den nye puslespill-boksen sin. Etter å ha returnert til Xiaolin-tempelet, fortsetter de fire munkene letingen etter Shen Gong Wu. Etter hvert blir Raimundo også forfremmet til Xiaolin-lærling.

Etterpå blir munkene introdusert for Xiaolin-munken som ble en ond skurk Chase Young. Chase interesserer seg for Omi og blir fast bestemt på å manipulere sinnet til å bli med på Heylin-siden. Når Master Fung blir fanget i Ying-Yang-verdenen, ber Omi om hjelp fra Chase. Han lykkes med å redde Mester Fung; Men når han forlater Ying-Yang-verdenen, tar hans dårlige chi over og han slutter seg til Heylin-siden. Chase lykkes med å gjenopprette Wuya til hennes menneskelige form, selv om han tar kreftene hennes. De gjenværende munkene får snart vite at Chase hadde sendt mester Fung inn i Ying-Yang-verdenen med kjennskap til hendelsene som ville utspille seg etterpå, inkludert Omi som sluttet seg til hans side.

Sesong tre[rediger | rediger kilde]

Raimundo, Kimiko og Clay reiser til Ying-Yang-verdenen for å hente Omis gode chi, og returnere ham til Xiaolin-siden. Etter å ha fått Omi tilbake, blir alle munkene forfremmet til Wudai Warriors. De blir deretter introdusert for Hannibal Bean, en ondskapsfull skurk fra Ying-Yang World som er ansvarlig for å snu Chase Young til Heylin-siden. Mot slutten av reisen forteller mester Fung til munkene at de må gjennomføre ett siste oppdrag før lagets leder, Shoku-krigeren, vil bli avslørt. Omi bestemmer seg for at han vil stoppe Hannibal Bean, fra å snu Chase til Heylin-siden.

Omi ender opp med å fryse seg for å reise til fremtiden, i håp om å finne Sands of Time. Men når han kommer tilbake til sin egen nåtid, oppdager Omi at at handlingene hans egentlg har gjort ting verre: i stedet for at Chase slutter seg til Heylin-siden, er det Chases tidligere venn: Master Monk Guan, som Hannibal Bean gjør ond. Munkene og Chase blir tatt til fange, av Hannibal Bean, Wuya og den onde Guan. Chase ofrer sitt gode jeg for å redde munkene, og gi dem muligheten til å slåss og returnere alt til slik det var. Munkene lykkes, og tidslinjen blir slått fast.

Til slutt blir Raimundo avslørt som Shoku Warrior. Hele TV-serien blir avsluttet med at en rekke skurker forsøker å angripe templet, og Wudai Warriors ledet av Raimundo forsøker å gå til mot-angrep.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

  • Omi (uttrykt av Tara Strong) som The Xiaolin Dragon of Water. Omi er hovedpersonen i serien, og var den første dragen som fikk trening under Master Fung. Noen ganger kan Omi oppføre seg egoistisk og skrytende, men lærer ofte forskjellige leksjoner om ydmykhet. Etter å ha vokst opp ved klosteret er Omi ofte naiv overfor omverdenen.
  • Raimundo Pedrosa (uttrykt av Tom Kenny) som Xiaolin Dragon of Wind. Raimundo er ofte sta og ganske selvsentrert, men gjør også hva som helst for å beskytte vennene sine. Raimundo kommer opprinnelig fra Rio de Janeiro, Brasil. Raimundos signaturtrekk er Typhoon Boom-Wind, og Wudai-Star Wind.
  • Kimiko Tohomiko (uttrykt av Gray DeLisle) som Xiaolin Dragon of Fire. Det eneste kvinnelige medlemmet av vennegjengen. Kimiko er det mest teknologi-kyndige medlemmet av gruppen, og kommer opprinnelig fra Japan. Kimiko forandrer også frisyrer og antrekk, i nesten hver eneste episode. Kimikos signaturtrekk er Judolette Flip-Fire og Wudai-Mars Fire.
  • Clay Bailey (uttrykt av Jeff Bennett) som Xiaolin Dragon of Earth. Han bruker ofte forskjellige metaforer. Han sliter med sceneskrekk. Den eneste gangen han blir i skikkelig dårlig humør er hvis noen tar, eller ødelegger, den elskede cowboy-hatten hans. Clay har en søster som heter Jessie, en fredløs og leder for Black Vipers.
  • Dojo Kanojo Cho (uttrykt av Wayne Knight) som en kinesisk drage, som kan skifte form. Vanligvis er han cirka 1,5 fot lang. Men hvis situasjonen krever det, kan han skifte til en 40 fot lang drage.
  • Jack Spicer (uttrykt av Danny Cooksey) som Xiaolin Warriors sin første nemesis. Han var ansvarlig for å frigjøre Wuya fra en puslespill-boks, som stormester Dashi låste henne inne i mange år tidligere.
  • Wuya (uttrykt av Susan Silo) som en 1 500-år gammel Heylin-heks. Den viktigste antagonisten til Xiaolin Warriors. Etter å ha blitt fengslet i en pusleboks av stormester Dashi i 1 500 år, ble Wuyas fysiske form ødelagt. Målet hennes er å bruke Shen Gong Wu for å gjenvinne sin tidligere kropp sammen med hennes magiske krefter, noe som skjer mot slutten av Sesong én.
  • Chase Young (uttrykt av Jason Marsden) som en skurk introdusert i løpet av den andre sesongen, som utgjør en enda større og verre trussel enn Jack Spicer.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]