Xaviera Hollander

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Xaviera Hollander
Portrait of Xaviera Hollander looking naughty.jpg
Født15. juni 1943 (75 år)
Surabaya
Beskjeftigelse Skuespiller, skribent, journalist
Nasjonalitet Kongeriket Nederlandene

Xaviera Hollander (født Xaviera de Vries 15. juni 1943 i Soerabaja i Nederlandsk Østindia, i dagens Indonesia) er en tidligere belgisk prostituert og horehuseier.

Xaviera Hollander er best kjent for sin bestselgende selvbiografi The Happy Hooker: My Own Story som ble publisert i 1971, og hun har senere utgitt en rekke andre bøker. Hollander hadde en nederlandsk-jødisk far og en fransk-tysk mor. Hun tilbrakte de første to årene av sitt liv i en japansk fangeleir. Da hun var i 20-årsalderen, forlot hun Nederland til fordel for Johannesburg i Sør-Afrika, hvor hennes ste-søster bodde på denne tiden.

Der møtte Xaviera og ble forlovet med Carl Gordon, en amerikansk økonom. Senere forlot hun Sør-Afrika og flyttet til New York i USA. I 1968 forlot hun sitt arbeid som sekretær ved det nederlandske konsulatet på Manhattan for å begynne som en prostituert. Som prostituert klarte hun å tjene 1000 dollar per natt. Et år senere åpnet hun sitt eget bordell og snart ble hun New York Citys ledende horehuseier. I 1971 ble hun arrestert for prostitusjon av New York-politiet og hun ble tvunget til å forlate USA. I januar 2007 giftet hun seg med en nederlandsk mann, Philip de Haan, som var 10 år yngre enn henne. Dette giftermålet fant sted i Amsterdam.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]