Xaviera Hollander

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Xaviera Hollander
Portrait of Xaviera Hollander looking naughty.jpg
Født15. juni 1943 (74 år)
Surabaya
Beskjeftigelse Skuespiller, skribent, journalist
NasjonalitetKongeriket Nederlandene

Xaviera Hollander (født Xaviera de Vries 15. juni 1943 i Soerabaja i Nederlandsk Østindia, i dagens Indonesia) er en tidligere belgisk prostituert og horehuseier.

Xaviera Hollander er best kjent for sin bestselgende selvbiografi The Happy Hooker: My Own Story som ble publisert i 1971, og hun har senere utgitt en rekke andre bøker. Hollander hadde en nederlandsk-jødisk far og en fransk-tysk mor. Hun tilbrakte de første to årene av sitt liv i en japansk fangeleir. Da hun var i 20-årsalderen, forlot hun Nederland til fordel for Johannesburg i Sør-Afrika, hvor hennes ste-søster bodde på denne tiden.

Der møtte Xaviera og ble forlovet med Carl Gordon, en amerikansk økonom. Senere forlot hun Sør-Afrika og flyttet til New York i USA. I 1968 forlot hun sitt arbeid som sekretær ved det nederlandske konsulatet på Manhattan for å begynne som en prostituert. Som prostituert klarte hun å tjene 1000 dollar per natt. Et år senere åpnet hun sitt eget bordell og snart ble hun New York Citys ledende horehuseier. I 1971 ble hun arrestert for prostitusjon av New York-politiet og hun ble tvunget til å forlate USA. I januar 2007 giftet hun seg med en nederlandsk mann, Philip de Haan, som var 10 år yngre enn henne. Dette giftermålet fant sted i Amsterdam.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]