The Wrecking Crew

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Wrecking Crew»)
The Wrecking Crew
The Wrecking Crew
OpphavLos Angeles, USA
SjangerRock and roll
IMDbIMDb
Medlemmer
Al De Lory, Glen Campbell, Don Randi, Carol Kaye, Bill Pitman, Tommy Tedesco, Roy Caton, Jay Migliori, Hal Blaine, Steve Douglas, Ray Pohlman, Red Callender, Jim Horn, Mike Melvoin, Leon Russell, Joe Osborn

The Wrecking Crew var et kallenavn på en gruppe studiomusikere Los Angeles i California som oppnådde en stor anerkjennelse i 1960-årene. De spilte for en rekke artister og er regnet blant de mest populære musikkgrupper i moderne tid.

Medlemmene i The Wrecking Crew hadde hovedsakelig bakgrunn fra jazz eller klassisk musikk, men hadde en svært allsidig og ulik bakgrunn. Det var en gruppe av de første en hver arrangør ønsket å engasjere, nærmest uansett hvilken type innspilling det var snakk om, for fjernsyn, kjenningsmelodier, filmmusikk reklamejingler og en hver innspilling innen populærmusikk, alt fra The Monkees til Bing Crosby.

Av de kjente aktørene som forbindes med The Wrecking Crew er produsenten Phil Spector som brukte denne gruppen til å skape sitt lydbilde «Wall of Sound» og The Beach Boys leder Brian Wilson som brukte denne gruppens talenter på mange av sine innspillinger på midten av 1960-tallet, som «Good Vibrations» og «California Girls» og det høyt rosede albumet Pet Sounds.

The Wrecking Crew ble tatt opp i Musicians Hall of Fame 26. november 2007.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Blant de kjente medlemmene av The Wrecking Crew er:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]