Worms Armageddon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Worms Armageddon
UtviklerTeam17
UtgiverAtari
MicroProse
Team17
Infogrames
DistributørSteam
GOG.com[1]
Humble Store[2]
KomponistBjørn Lynne
Siste versjon3.8.1
Plattform
Utgivelse31. mai 1999
30. november 1999 (Dreamcast, PlayStation)
19. januar 2000 (Game Boy Color)
30. mars 2000 (Nintendo 64)
SjangerStrategispill, turbasert strategispill, artillerispill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 7
Nettstedwormsarmageddon.team17.com
Del av serien Worms
Worms 2
Worms World Party

Worms Armageddon er et turbasert strategispill laget av Team 17, og er en del av Worms-serien.[4] Spilleren kontrollerer et lag på opp til åtte marker som kjemper mot et eller flere konkurrerende lag.[4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet er tur-basert, hvor hvert lag beveger seg i rekkefølge, som bestemmes tilfeldig - over et to-dimensjonalt terreng. Ett lag kan bare flytte en av ormene sine av gangen, som kan gå og hoppe, svinge med tau, bruke fallskjerm, teleportering, eller andre muligheter. Målet med en tradisjonell kamp er å beseire alle motstanderne ved å drepe ormene deres, selv om enkelte oppdrag i kampanjen har andre formål. Hver orm begynner runden med en bestemt mengde helse, som er forhåndsdefinert.

Når en orm blir truffet av et våpen, kommer ormen til å miste helse avhengig av våpenets kraft og hvordan våpenet treffer. En orm kan drepes enten ved å eksplodere når deres helse er redusert til null, eller ved å bli slått i vannet og drukner. Spillet inneholder et veldig bredt utvalg av våpen. Inkludert nærkamp som for eksempel hagle eller bazooka og håndgranat, eksplosive våpen som dynamitt, samt luftangrep, eller stinkdyr som kan frigjøre giftig gass. Enkelte våpen blir kanskje ikke tilgjengelige før et visst antall runder er spilt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b c Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b «Worms Armageddon Review - GameSpot.com». 13. november 2012. Arkivert fra originalen 13. november 2012. Besøkt 15. august 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]