Worcester Warriors

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Worcester Warriors
Worcester Rugby Football Club
Nettsidehttps://warriors.co.uk/
Oppløst9. februar 2023
Idrettsgren(er)Rugby union
HjemmebaneSixways Stadium
Kapasitet11 499
LandStorbritannia
Administrasjon
TrenerRory Duncan
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
12. september 2018

Worcester Warriors var et profesjonelt rugby union lag fra Worcester i Worcestershire, England. De spilte i den øverste divisjonen Premiership Rugby og deres hjemmebane var Sixways Stadium.

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble stiftet av domprost Francis John Eld og spilte sin første kamp 8. november 1871 mot Worcester Artiliary på Somerset Place.[1] Klubben flyttet til Pitchcroft ved siden av Worcestershire County Cricket Club i 1893, men det varte ikke lenger enn til 1896 da klubben ble nedlagt. I 1908 ble den startet opp igjen og spilte kampene på Pitchcroft og Northwich.

Etter første verdenskrig fikk klubben mange medlemmer fra områdene rundt Worcester og de delte opp i "A" lag og "B" lag. Klubben vokste i 1930-årene, men måtte spille på mange forskjellige baner. De klarte å samle inn nok penger til å leie en bane i Kempsey, men da andre verdenskrig brøt ut, hadde de ikke råd til å fortsette å lene denne.[1]

Etter andre verdenskrig spilte klubben nok en gang på mange forskjellige baner før de i på slutten av 1940-tallet flyttet til Bilford Road og ble værende der i noen år. I 1956 kjøpte klubben endelig et område som de kunne bli værende på. Den nye banen lå ved Bevere i Worstershire. Klubben vokste med de nye fasilitetene og hadde fem seniorlag på 1960-tallet.[1] I 1975 flyttet klubben igjen til de som er deres nåværende sted; Sixways.

På 1980-tallet reiste laget flere ganger til USA og Canada for å spille kamper. Worcester Rugby Club forandret seg mye utover 1990-tallet da de fikk 1,3 millioner pund fra Sports Council for å forbedre klubbens lokaler og treningsanlegg. De startet i femte divisjon og rykket oppover i divisjonene, men da de trodde de var klar for den øverste divisjonen, viste det seg at de hadde brukt en spiller som ikke var registrert for klubben og ble trukket poeng som straff og rykket dermed ikke opp.[1] Klubben ble profesjonell i 1996 og endret navn til Worcester Warriors.

Worcester klarte endelig å komme opp til toppdivisjonen i 2004 etter å ha vunnet samtlige 26 kamper i 2003-04. De holdt seg i divisjonen 5 sesonger og deltok i European Challenge Cup flere ganger. De nådde finalen i 2008, men tapte 24-16 for Bath Rugby. De rykket ned fra Premiership Rugby etter 2009-10 sesongen. De rykket rett opp igjen sesongen etter. I 2011-12 kom de på tiendeplass i serien av tolv lag og klarte å vinne over store lag som Bath, Saracens og Northampton.[1] Dean Ryan ble ny trener og klubben ønsket å satse på yngre spillere som de kunne utvikle til topp-spillere. Klubben rykket ned, men fortsatte å hente inn talenter som ikke fikk spille i andre klubber. De startet opp seks junior-akademier i regionen for å sikre tilgang til talenter. I 2014-15 rykket de opp etter å ha vunnet 59-58 sammenlagt over to kamper mot Bristol Rugby hvor Worcester skåret poeng med kampens siste spark på ballen.[1] Rekruttlaget Worcester Cavaliers kom til finalen i Aviva A League for første gang i historien.

I 2022 fikk klubben store økonomiske problemer og ble kastet ut av ligaen og andre turneringer høsten 2022.[2] I 2023 ble de nektet å delta på nivå to da de nye eierne ikke kunne tilfredsstille kravene fra ligaen.[3]

Meritter[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f Club history www.warriors.co.uk/ Lest 20. november 2017
  2. ^ «Worcester suspended for season and relegated». BBC Sport (engelsk). Besøkt 6. november 2023. 
  3. ^ «RFU confirms Wasps in Championship but not Warriors». BBC Sport (engelsk). Besøkt 6. november 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]