Woodbridge (Suffolk)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Woodbridge
Woodbridge1.jpeg
Woodbridge, med Woodbridge tidevassmølle i bakgrunnen
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
DistriktSuffolk Coastal
Admin. grevskapSuffolk
Seremon. grevskapSuffolk
StatusBy (town)
PostnummerIP12
Retningsnummer01394
Befolkning10 956 (2001)

Woodbridge
52°05′38″N 1°19′12″Ø

Woodbridge er en by i Suffolk i England. Den er administrasjonssenter for distriktet Suffolk Coastal, og ligger ved elven Deben. Selve byen har omkring 7500 innbyggere (2005), men flere landsbyer blir regnet med i byområdet slik at det offisielle tallet ligger på rundt 11 000.

Woodbridge stasjon betjener East Suffolk Line mellom Ipswich og Lowestoft.

Byen har siden middelalderen vært et senter for båtbygging, rep- og seilmakeri. Både Edvard III og Francis Drake fikk bygget krigsskip i Woodbridge.

Woodbridge har bygninger fra tudortiden, georgiansk tid, regencyperioden og viktoriansk tid. Den har også en av de eldste kjente tidevannsmøller i landet, som er en av bare fire i Storbritannia som har blitt bevart og restaurert. Den er først dokumentert i 1170, da den ble drevet av augustinerkanniker. I 1536 ble den tatt over av Henrik VIII da kirkelig gods ble inndratt, og i 1564 gav Elizabeth I den til Thomas Seckford. Han grunnla Woodbridge School og Seckford almissehus i 1577, for å hjelpe byens fattige.

It was a centre for boat-building, rope-making and sail-making since the Middle Ages. Edward III and Sir Francis Drake had fighting ships built in Woodbridge.

Rett utenfor Woodbridge ligger Sutton Hoo, et av de rikeste funnsteder fra angelsaksisk tid.

Den såkalte Rendlesham Forest-hendelsen fant sted nær Woodbridge. Det ble hevdet at et romfartøy hadde landet i skogen utenfor byen, noe som ble benektet av myndighetene. Hendelsen har blitt sammenlignet med Roswell-hendelsen i USA.

Ifølge en lokal tradisjon er veien fra elven til toppen av Drybridge Hill den som The Grand Old Duke of York gikk opp i en kjent barnesang.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]