Woltersdorfer Straßenbahn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Woltersdorfer Strassenbahn»)

Wolterdorfer Straßenbahn er et transportselskap som driver trikkelinjen fra S-Bahn-stasjonen Rahnsdorf som ligger i bydelen Köpenick i Berlin, og til Woltersdorfer Schleuse som ligger i Landkreis Oder-Spree. Linjen har nummer 87 i Berlin-Brandenburg og den er normalsporet (1435 mm). Fra Rahnsdorf er det gode forbindelser til Berlin over Ostkreuz. Selskapet bygget linjen og har trafikkert den siden 1913 og trikken er fortsatt et meget benyttet kollektivtilbud.

Fra Woltersdorfer Schleuse går linjen vestover gjennom landsbyen over Thälmannplatz der det er trikkestall og kontorer. Videre følger den Berliner straße som slutter ved Berliner Stadtforst. Gjennom denne skogen er linjen uten stoppesteder på to kilometer og det gjør at den 5,6 kilometer lange strekningen kan tilbakelegges 16 minutter. På den mest trafikkerte strekningen, mellom Berliner straße og Rahnsdorf, kjøres det ti minutters frekvens i rushtidene, mens resten av strekningen har 20 minutters frekvens slik hele banen har utenfor rushet.

Woltersdorfer Straßenbahn benytter gammelt, men velholdt materiell av Gotha-typen, bygget i årene 1959-61. En av de fire første motorvognene fra 1913 er beholdt og pusset opp som veterantrikk.

Litteratur[rediger | rediger kilde]