Wolf Blitzer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wolf Blitzer
Wolf Blitzer 2011 crop.jpg
Født22. mars 1948[1][2] (71 år)
Augsburg
Utdannet ved University at Buffalo, Det hebraiske universitetet i Jerusalem, Johns Hopkins University, Paul H. Nitze School of Advanced International Studies
Beskjeftigelse Journalist
Nasjonalitet USA
Medlem av White House press corps

Wolf Isaac Blitzer (født 22. mars 1948 i Augsburg, Tyskland) er en amerikansk journalist og forfatter som har vært ansatt i CNN i en årrekke.

Blitzer er sønn av polske jøder, og han vokste opp i Buffalo i New York i USA. Han er mest kjent som nyhetsanker for CNN. Han har jobbet for den amerikanske nyhetskanalen siden 1990. Han var både Pentagon-korrespondent og Det hvite hus-korrespondent før han ble nyhetsanker. Han er programleder for The Situation Room som sendes hverdager, og Late Edition, som er et politisk debatt- og analyseprogram som sendes hver søndag. Foruten hans daglige plikter, er Blitzer også hovedanker for CNNs amerikanske valgsendinger, et ansvar han har hatt siden 2004. Tidligere har han ledet Wolf Blitzer Reports og The World Today.

Blitzer startet sin journalistiske karriere i 1970 som Tel Aviv-reporter for Reuters. I 1973 ble han Washington-korrespondent for den engelskspråklige utgaven av The Jerusalem Post. Den jobben hadde han frem til han begynte i CNN. Blitzer har også arbeidet som lobbyist for den jødiske organisasjonen AIPAC.

Blitzer har gitt ut to bøker. Between Washington and Jerusalem: A Reporter's Notebook ble utgitt i 1985, mens Territory of Lies kom i 1989.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Wolf Blitzer, biography/Wolf-Blitzer
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Wolf Blitzer, w6hj5brw