Hopp til innhold

Winter Sonata

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Winter Sonata
Generell informasjon
SjangerDramaserie
Prod.landSør-Korea
Sesonger1[1]
Episoder20
SpråkKoreansk
Foran kamera
MedvirkendeBae Yong-joon
Bak kamera
RegiYoon Seok-Ho
Sending
Periode14. januar 200219. mars 2002
TV-kanalKBS 2TV
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Winter Sonata (hangul koreansk: 겨울연가; romanisert koreansk: Gyeouryeon-ga) er en sørkoreansk TV-serie produsert og sendt av KBS2 i 2002.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien begynner når Joon-sang (spilt av Bae Yong-joon) sønn av en eminent musiker, må flytte til Chuncheon - en landlig by i Sør-Korea. Som en usedvanlig talentfull student blir Joon-sang straks ønsket velkommen både av sine med-studenter så vel som av lærerne. Men han forblir en stille, innadvendt tenåring. Fordi han tror at hans biologiske far er død, og på grunn av alvorlige uenigheter med moren, tror Joon-sang at ingen virkelig kan elske ham.

Joon-sang blir etter hvert venn med klasse-kamerat Yoo-jin (spilt av Choi Ji-woo) og en dag overbeviser Joon-sang ham om å stikke av fra skolen sammen. Joon-sang blir snart forelsket i Yoo-jin, som også åpner hennes uskyldige hjerte for ham. Men en dag blir Joon-sang hardt skadet i en bilulykke, og på grunn av hjerneskade utvikler han hukommelsestap. Dette gjør at han ikke klarer å huske noe som helst fra før ulykken.

Joon-sangs mor, som lengter etter Joon-sangs kjærlighet og respekt, sørger for at Joon-sang blir hjernevasket gjennom hypnose - i håp om å slette Joon-sangs minner fra hans smertefulle barndom. Joon-sangs mor bestemmer seg deretter for å flytte til USA sammen med Joon-sang, hvor han kan begynne et nytt liv under identiteten Lee Min-hyung. De tidligere vennene hans, og lærerne hans, blir fortalt at Joon-sang viss nok er død. 10 år senere arbeider Min-hyung som en pris-vinnende arkitekt i USA.

Joon-sang husker ingenting fra det tidligere livet sitt i Sør-Korea. Han vender tilbake til Korea og Yoo-jin legger merke til ham på gaten - noe som får henne til å utsette forlovelsen med barndomsvennen Sang-hyuk. Men Yoo-jin vet ikke at Min-hyung nå har et forhold til hennes tidligere konkurrent Chae-rin (spilt av Park Sol-mi) og historiens handling tykner ytterligere, når Yoo-jins interiørdesign-firma blir tildelt et viktig prosjekt av Min-hyungs arkitekt-firma. I denne forbindelse blir Yoo-jin nødt til å samarbeide tett med Min-hyung.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Bae Yong-joon Kang Joon-sang / Lee Min-hyung
Choi Ji-woo Jeong Yoo-jin

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på en) Internet Movie Database, IMDb-ID tt0395057, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 
  2. ^ «Remembering ‘Winter Sonata,’ the start of hallyu». Arkivert fra originalen 21. oktober 2020. Besøkt 11. januar 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata