Winter Games

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Winter Games
UtviklerEpyx
Atelier Double (NES)
UtgiverEpyx (US), U.S. Gold (EU)
Acclaim (NES)
SerieEpyx Games
PlattformAmiga, Apple II, Atari ST, Apple II, Amstrad CPC, ZX Spectrum, PC, Atari 2600, Atari 7800, C64, NES, Famicom Disk System, Virtual Console, Apple Macintosh
Utgivelse1985
SjangerSportsspill
ModusEnspiller, multiplayer
AldersgrensePEGI 3

Winter Games er et videospill med vintersport som tema, og ble utviklet av Epyx og utgitt (i Europa) av U.S. Gold. Spillet er en oppfølger til Summer Games og Summer Games II, og kom for Commodore 64 i 1985, og på flere plattformer i tiden som fulgte. I 2004 kom spillet på nytt til C64 Direct-to-TV.

Opp til 8 spillere kunne, etter tur, konkurrere for sine respektive nasjoner i 8 forskjellige grener. Man kan trene, konkurrere i én eller utvalgte grener, eller konkurrere i alle grenene samlet.

I Commodore 64 versjonen var de 8 grenene: Skihopping, bobslede, kunstløp, friløp, freestyle hopp, skøyter og skiskyting.[1] Andre utgaver har utfor og aking som idretter.

Spillet[rediger | rediger kilde]

I hopp er timing og balanse viktig, og får man en god stats må man justere balansen i luften før man lander. I bob gjelder det å ligge midt i renna hele veien. En gal sving, og du kan fort gå rundt. Kunstløp og friløp har forskjellig lengde, men går begge ut på å gjøre hopp og ta piruetter. Freestyle lar en ta mange forskjellige triks og kombinasjoner av disse, så også her er timing viktig. I skøter må spilleren bruke rytmiske bevegelser for å få høy fart. Skiskyting er den mest krevende øvelsen, der teknikken må tilpasses terrenget, og man må lade, skyte og helst treffe blink mens siktet hopper opp og ned avhengig av pulsen utøveren har.[2]

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Winter Games ble Epyx mestselgende spill i 1987.[3] Spillet ble kalt "en ny klassisk sportssimulator fra Epyx" av Zzap!64 i 1985. Versjonen for Spectrum toppet listene i april 1986 [4], mens versjonene for NES og Famicom Disk System fikk kritikk for å ha dårlig grafikk, fryktelig musikk og kontrollere som ikke virket.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Winter Games Manual Page 0
  2. ^ https://www.c64-wiki.com/index.php/Winter_Games
  3. ^ Best Sellers!, Compute's Gazette, s20
  4. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 14. september 2012. Besøkt 6. desember 2012.