Winter's Bone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Winter's Bone
Generell informasjon
Sjanger Dramafilm
Nasjonalitet USA USA
Utgitt 2010
Lengde 100 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 15 år
Bak kamera
Regissør Debra Granik
Manus Debra Granik
Anne Rosellini
Produsent Anne Rosellini
Alix Madigan
Musikk Dickon Hinchliffe
Sjeffotograf Michael McDonough
Klipp Affonso Gonçalves
Foran kamera
Medvirkende Jennifer Lawrence
John Hawkes
Lauren Sweetser
Garret Dillahunt
Dale Dickey
Filmselskap Arthaus
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Winter's Bone er en prisvinnende amerikansk dramafilm fra 2010, regissert av Debra Granik. Filmen er basert på Daniel Woodrells roman med samme navn. I hovedrollen finner vi Jennifer Lawrence. Filmen tar for seg temaer som nære og fjerne familiebånd, patriarki, bygdesladder og fattigdommen i Ozark-området, som har ført med seg en oppblomstring av illegale metamfetamin-laber.

Filmen vant Grand Jury Prize: Dramatic Film under Sundance-festivalen i 2010. Den har også blitt nominert til fire Oscar-priser, inkludert beste film og beste kvinnelige skuespiller.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen følger Ree Dolly, en 17 år gammel jente, på leting etter sin far. Faren har stilt huset deres som garanti for kausjonen sin, og siden stukket av. Hvis ikke faren dukker opp, vil familien bli kastet ut og de blir husløse i Ozark-skogen. Når Ree prøver å spore opp faren blir hun møtt av en mur av taushet og trusler hos lokalbefolkningen, men fortsetter å lete blant fattigdommen og metamfetaminproduksjonen som preger nærmiljøet deres.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]