Windows Virtual PC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Windows Virtual PC (tidligere Microsoft Virtual PC og Connectix Virtual PC) er et virtualiseringsprogram for Microsofts Windows-operativsystemer. I juli 2006 utga Microsoft en Windowsversjon som et fritt produkt.[1] Programvaren ble opprinnelig utviklet av Connectix, og ble senere kjøpt opp av Microsoft. Virtual PC virtualiserer eller emulerer en standard PC og dens tilknyttede maskinvare. Det er en datamaskin som er framstilt ved programvare og hensikten er å kjøre programvare fra et bestemt operativsystem innenfor et annet operativsystem som denne programvaren ikke er kompatibel med. I praksis er det en programvarebasert komputer som kjører i et vindu på en ordinær komputer.

I august 2006 annonserte Microsoft en versjon for Macintosh som ikke ville bli overført til Intel-baserte Macintosh-komputere, noe som effektivt avsluttet produktet da PowerPC-basert Macintosh-komputere ikke lenger ble produsert. Den nyeste utgaven, Windows Virtual PC, trenger ikke å kjøre på versjoner av Windows tidligere enn Windows 7, og trenger ikke offisielt å kjøre MS-DOS eller operativsystemer tidligere enn Windows XP SP3 Professional.[2] Tidligere versjoner, som støttet en bredere rekke med verter og gjesteoperativsystem, er fortsatt tilgjengelig.

Andre operativsystemer som Linux kan muligens kjøre, men er ikke offisielt støttet, og Microsoft har heller ikke skaffet de nødvendige drivere (kalt for «Virtual Machine Additions») for Linux.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]