Willie Park jr.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Willie Park jr.
Født4. feb. 1864Rediger på Wikidata
Musselburgh
Dødmai 1925Rediger på Wikidata
Edinburgh
BeskjeftigelseGolfspiller, arkitekt Rediger på Wikidata
FarWillie Park sr.[1]
NasjonalitetDet forente kongerike Storbritannia og Irland
UtmerkelserWorld Golf Hall of Fame
SportGolf

Willie Park jr. (født 1864, død 1925) var en av sin tids ledende profesjonell golfspillere.

Parks hjemby, Musselburgh i Skottland, var et sentrum for golf på den tiden, og blant de stedene der The Open Championship ble arrangert gjennom mye av hans unge liv. Hans far, Willie Park sr., og hans onkel, Mungo Park, vant begge The Open da han var ung. Park selv vant mesterskapet i 1887 og 1889.

Park var kjent for sitt fremragende nærspill, fremfor alt puttingen, som kompenserte for hans mer ustabile langspill. Han kalte sin putter «Old Pawky» og han mente at det var den som gjorde at han kunne vinne de turneringene han stilte opp i. Putteren er bevart på Woking Club utenfor London. På en sølvbrikke på skaftet står det «It hold mony a guid putt» (skotsk for «Den senket mange putter»).

På Parks tid var det ikke mulig for golfspillere å leve av premiepengene, og Park tok over familiens golfutstyrforetak. Han etablerte en eksportindustri da golfen begynte å spre seg internasjonalt, og patenterte flere køllemodeller.

Hans bok The Game of Golf (1896) var den første golfboken som var skrevet av en profesjonell spiller. Han arbeidet i tillegg som banearkitekt og har tegnet omkring 170 golfbaner i Europa, USA og Canada.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Oxford Dictionary of National Biography[Hentet fra Wikidata]