William England

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
William England
William England.jpg
Født1830
Trowbridge
Død1896
London
Beskjeftigelse Fotograf
Nasjonalitet Det forente kongerike Storbritannia og Irland

Skipet fra Western Dome. En stereoscopisk utsikt over 1862 verdensutstilling av William England utgitt av London Stereoscopic Company

William England var en vellykket viktoriansk fotograf som spesialiserte seg på å ta stereoskopiske fotografier.

De forskjellige kildene er uenige om Williams egentlige fødselsdato, og flere ulike datoer har blitt nevnt av flere forskjellige forfattere. Han var en av de fremste britiske fotografene på denne tiden. I 1859 reiste han til Nord-Amerika og tok mange bilder i USA og Canada som ga europeisk publikum noe av den første utsikten over Nord-Amerika. I 1862 betalte firmaet som England arbeidet for 3000 guineas for å få de eksklusive rettighetene til å fotografere den verdensutstilling som skulle avholdes i South Kensington i London.

I 1863 fotograferte England under Dublin International Exhibition, men senere det samme året forlot han firmaet han arbeidet for, da han i stedet ville arbeide som en uavhengig fotograf. Han har senere reist rundt i flere andre europeiske land, blant disse var Tyskland, Sveits og Italia. Han utga flere bildeserier, blant annet en om Alpene. I hans senere år var han aktiv innenfor flere fotografiske organisasjoner deriblant London Photographic Society og Photographic Society of Great Britain. I 1886 var han en av grunnleggerne av den fotografiske konvensjonen av Storbritannia. Han døde i London i 1896.