William Cleary

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
William Cleary
Bob Cleary Bill Cleary.JPG
Født19. august 1934 (83 år)
Cambridge
Søsken Robert Cleary
Utdannet ved Harvard University
Beskjeftigelse Ishockeyspiller, ishockeytrener
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Det internasjonale ishockeyforbundets Hall of Fame (1997)
Sportishockey

William John «Bill» Cleary jr. (født 19. august 1934 Cambridge i Massachusetts) var en amerikansk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1956 i Cortina d'Ampezzo og 1960 i Squaw Valley.

Cleary vant en olympisk sølvmedalje i ishockey under vinter-OL 1956 i Cortina d'Ampezzo. Han var med på det amerikanske ishockeylaget som kom på andreplass i turneringen bak Sovjetunionen. Det var ti lag som deltok, etter gruppespillet spilte de seks beste lagen en enkeltserie der alle lagene møttes en gang. USA vant fire kamper og tapte en, 0-4 til Sovjetunionen i sluttspillsserien. Sovjetunionen vant alle fem kampene og vant serien med maksimale ti poeng foran USA med åtte og Canada med seks.

Fire år senere, under vinter-OL 1960 i Squaw Valley ble han olympisk mester i ishockey. USA vant alle fem kampene i finaleserien som besto av seks lag. Canada ble nummer to og Sovjetunionen kom på tredjeplass.

Cleary ble også verdensmester i ishockey 1960, OL-turnering i Squaw Valley var også det 27. verdensmesterskapet i ishockey. Han deltok i fire verdensmesterskap, i tillegg til OL-turneringene som også var verdensmesterskap, VM 1957 og 1958.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]