William Aligo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
William Aligo
Født27. mars 1983[1] (36 år)
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Norge
Sportfotball
Klubb(er)Idrettsklubben Start

William Aligo (født 27. mars 1983) er en fotballspiller fra Sørlandet. Aligo er oppvokst i Søgne like utenfor Kristiansand og har tidligere spilt på Start. For tiden spiller han for Donn.

Biografi[rediger | rediger kilde]

William Aligo er opprinnelig født i Sudan, men kom til Norge i tidlig alder. Han vokste opp i Søgne like utenfor Kristiansand, og viste raskt et fotballtalent utenom det vanlige. Aligo meldte etterhvert overgang til Start, hvor han fikk tildelt draktnummer 21. På denne tiden ble Aligo regnet som et av landets største talenter innenfor sin årsklasse, og var velkjent på Sørlandet etter å ha briljert i gutte- og juniorfotball de foregående årene. Aligo slo aldri helt gjennom på A-laget til Start, og fikk kun én kamp i Tippeligaen som innbytter mot Rosenborg i 2002.[2]

Etterhvert trappet Aligo ned satsingen, og meldte overgang til Flekkerøy Idrettslag. Her hadde Aligo stor suksess, og sto fram som en av klubbens desidert beste spillere. Han var fast inventar i førsteelleveren, og ruvet i midtforsvaret. Etter å ikke ha fått noen tilbud fra større klubber, valgte Aligo å trappe ytterligere ned med fotballen. Han meldte overgang til Donn, hvor han spiller den dag i dag. Donn ligger for tiden i 3. divisjon, en divisjon hvor de er sterke opprykkskandidater. Aligo blir regnet som en av de beste spillerne i denne divisjonen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, 9. okt. 2017, William Aligo, 35588
  2. ^ Profil fra aftenposten.no[død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]