Wild Hogs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wild Hogs
Generell informasjon
Utgivelsesår2. mars 2007
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWalt Becker
ProdusentKristin Burr
Todd Lieberman
Brian Robbins
Amy Sayres
Sharla Sumpter
Michael Tollin
ManusforfatterBrad Copeland
SjeffotografRobbie Greenberg
KlippChristopher Greenbury
Foran kamera
MedvirkendeTim Allen
John Travolta
Martin Lawrence
William H. Macy
Marisa Tomei
Prod.selskapTouchstone Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

«Wild Hogs» er en amerikansk filmkomedie fra 2007 med John Travolta, Tim Allen, William H. Macy og Martin Lawrence i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Doug Madsen (Tim Allen), Woody Stevens (John Travolta), Bobby Davis (Martin Lawrence) og Dudley Frank (William H. Macy) er fire middelaldrene menn som bor i en Cincinnati-forstand og kjeder seg i det daglige livet med mangel på eventyr. Doug er en tannlege som har problemer med å imponere sin sønn (Dominic Janes); Dudley er en enslig programmerer som er redd for å snakke med damer; Bobby er en pysete rørlegger med en kone som tvang han til å returnere til jobb etter å ha tatt et år fri, for å skrive en bok uten hell; og Woody er en rik advokat som er gift med en supermodell. De rømmer fra sine daglige rutiner i helger ved å kjøre motorsykler sammen og poserer som en motorsykkelgjeng kalt «Wild Hogs».

En dag finner Woody ut at hans kone vil skille seg og da vil han bli konkurs. Han overbeviser vennene sine om å dra på en motorsykkeltur til California. Etter å ha opplevd flere uhell, ender de opp i en lokal bar, hvor de møter en annen motorsykkelgjeng, kalt «Del Fuegos», ledet av Jack Blade (Ray Liotta). Jack kaller «Wild Hogs» for «posers» og får sin gjeng til å stjele Dudleys sykkel etter en tullete avtale om å bytte Dudleys sykkel for en ny som egentlig var brukt og falleferdig, som tvinger mennene til å dra med Dudley i en sidevogn koblet til Woodys sykkel. Rasende på deres mangel på respekt, returnerer Woody til «Del Fuegos'» bar og henter Dudleys sykkel, kutter bensinslangene deres i prosessen, og finner på en historie til de andre i «Wild Hogs» om hvordan han «forhandlet» med dem for å returnere sykkelen. Når «Del Fuegos» hører «Wild Hogs» kjøre forbi baren, forsøker de å forfølge dem, men syklene bare stopper. Jack mister sin tente sigarett på bakken, som tenner på bensin-lekkasjen fra syklene som så får baren til å eksplodere.

Etter å ha bevitnet eksplosjonen fra et stykke unna, overtaler Woody de andre til å fortsette å kjøre. Etter hvert går «Wild Hogs» tomme for bensin, og ender opp strandet i ørkenen. De får etter en stund dyttet syklene til Madrid i New Mexico, hvor de snubler inn på en kafé og skaffer seg selv vann og øl uten å betale. Et resultat av dette gjør at folk tror de er «Del Fuegos». Når «Wild Hogs» forklarer seg, får de vite at «Del Fuegos» har terrorisert byen ofte, mens det lokale politiet er ute av stand til å gjøre noe for å beskytte byen. Selv om Woody fortsatt er redd for «Del Fuegos», blir han overtalt av de andre til å bli i byen over natten. Under deres opphold i byen, blir Dudley forelsket i Maggie (Marisa Tomei), kaféens eier. To medlemmer av «Del Fuegos» oppdager dem imidlertid, og rapporterer posisjonen deres til Jack. Han ber dem om ikke å skade «Wild Hogs» før han kommer dit, noe som gjør dem ute av stand til å kjempe tilbake når Bobby konfronterer dem og søler øl og spruter ketchup og sennep på klærne deres, før han til slutt gir Murdock et lavt slag, og skremmer vekk Red. «Wild Hogs» blir hyllet som helter av byens innbyggere og feirer langt utover natten med dem.

Neste dag overtaler Woody de andre til å må dra, men avreisen blir stoppet når «Del Fuegos» ankommer. Jack truer med å ødelegge byen hvis «Wild Hogs» ikke betaler for skaden på baren. Woody innrømmer overfor de andre hva han gjorde for å få tilbake Dudleys sykkel, så vel som hans virkelige årsak til turen – konkursen. Jack og «Del Fuegos» tar over Maggies spisested og truer med å brenne den, men Dudley konfronterer dem og blir fanget og bundet i et tau fra et tre. De andre prøver å redde Dudley, men mislykkes. Så bestemmer «Wild Hogs» seg for å kjempe mot fire av medlemmene (Jack, Red, Murdock og «Tiny», et medlem trent i kampsport). «Wild Hogs» blir banket opp, men nekter å gi seg.

Byfolket slår seg sammen for en kamp mot «Del Fuegos», men når Jack truer med å ta resten av byen, Dukker Damien Blade (Peter Fonda) opp, Jacks far og grunnleggeren av «Del Fuegos», og stopper kampen. Damien foreleser Jack i at de såkalte «posers» står imot en hel motorsykkelgjeng, og spør høyt hvem som egentlig er «posers». Han legger også til at baren bare var en forsikringssvindel og er derfor glad at «Wild Hogs» ødela den. Damien ber «Del Fuegos» om å forlate byen og bare kjøre helt til de husker hva kjøring handlet om, og nevner når han drar at Jack «tar etter sin mor». Så forteller han «Wild Hogs» sitt motto: «Ri hardt, eller bli hjemme».

Doug og Bobbys koner ankommer, og Doug forsoner seg med sin sønn. Bobbys kone beordrer han til å bli med hjem, men han nekter og overbeviser henne om å la han fullføre turen. «Wild Hogs» drar og ankommer Sør-California, hvor alle utenom Dudley krasjer i et surfebrett mens han ler. På slutten, blir det avslørt at «Wild Hogs» ringte Extreme Makeover: Home Edition for å gi «Del Fuegos» en ny bar. «Del Fuegos» blir glade for den nye baren mens «Wild Hogs» ser det på TV.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]