Wild Hogs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wild Hogs
Wild Hogs Logo Black.svg
Generell informasjon
Utgivelsesår2. mars 2007
Prod.landUSA USA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWalt Becker
ProdusentKristin Burr
Todd Lieberman
Brian Robbins
Amy Sayres
Sharla Sumpter
Michael Tollin
ManusforfatterBrad Copeland
SjeffotografRobbie Greenberg
KlippChristopher Greenbury
Foran kamera
MedvirkendeTim Allen
John Travolta
Martin Lawrence
William H. Macy
Marisa Tomei
Prod.selskapTouchstone Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Wild Hogs er en amerikansk filmkomedie fra 2007 med John Travolta, Tim Allen, William H. Macy og Martin Lawrence i hovedrollene.

Plott[rediger | rediger kilde]

Doug Madsen (Tim Allen), Woody Stevens (John Travolta), Bobby Davis (Martin Lawrence) og Dudley Frank (William H. Macy) er fire middelaldrene menn som bor i en Cincinnati forstand og kjeder seg i det daglige livet med mangel på eventyr. Doug er en tannlege som har problemer med å imponere sin sønn (Dominic Janes); Dudley er en enslig programmerer som er redd for å snakke med damer; Bobby er en pysete rørlegger med en kone som tvang han til å returnere til jobb etter å ha tatt et år fri, for å skrive en bok uten hell; og Woody er en rik advokat som er gift med en supermodell. De rømmer fra sine daglige rutiner i helger ved å kjøre motorsykler sammen og poserer som en motorsykkelgjeng kaldt "Wild Hogs".

En dag finner Woody ut at hans kone vil skille seg og da blir han konkurs. Han overbeviste vennene sine til å dra på en tur på syklene deres til California. Etter å ha opplevd flere uhell, ender de opp i en lokal bar, hvor de møter en annen motorsykkel gjeng, kalt Del Fuegos, ledet av Jack Blade (Ray Liotta). Jack kaller Wild Hogs for "posers" og får sin gjeng til å stjele Dudleys sykkel etter en tullete avtale i å bytte Dudleys sykkel for en ny sykkel som egentlig er brukt og falleferdig, som tvinger mennene til å dra med Dudley i en sidevogn koblet til Woodys sykkel.

Rasende på deres mangel på repekt, returnerer Woody til Del Fuegos' bar og henter Dudleys sykkel, kutter av bensinslangene deres i prosessen og finner på en historie til de andre i Wild Hogs av hvordan han "forhandlet" med dem for å returnere sykkelen. Når Del Fuegos hører Wild Hogs kjøre tilbake forbi baren, de forøker å forfølge dem, men syklene bare stopper. Jack mister sin tente sigarett på bakken, som tenner på bensin lekasjen fra syklene som så får baren til å eksplodere. Etter å ha bevitnet eksplosjonen fra et stykke unna, overtaler Woody de andre til å fortsette å kjøre. Etterhvert, går Wild Hogs tomme for bensin og ender opp strandet i ørkenen. De får etter en stund dyttet syklene til Madrid, New Mexico, hvor de snubler inn i en kafé og skaffer seg selv vann og øl uten å betale. Som et resultat, blir de først feiltatt for Del Fuegos. Når Wild Hogs forklarer seg, får de vite at Del Fuegos har terrorisert byen ofte, mens det lokale politi er ute av stand til å gjøre noe for å beskytte byen. Selv om Woody fortsatt er redd for Del Fuegos, blir han overtalt av de andre til å bli i byen over natten. Under deres opphold i byen, blir Dudley forelsket i Maggie (Marisa Tomei), kaféens eier. Men han er ute å ser etter Wild Hogs, finner Jack's nærmeste gjengmedlemmer Red and Murdock gruppen and rapporterer deres lokasjon til Jack. Jack ber dem om å ikke skade Wild Hogs før han kommer, lar dem være ute av stand til å slå tilbake når Bobby ser og konfronterer parret ved å søle øl og sprute ketchup og sennep på deres klær før han tilslutt gir Murdock et lavt slag, og skremmer vekk Red. Wild Hogs blir hyllet som helter av byens innbyggere og feirer langt utover natten med dem.

Neste dag overtaler Woody de anbdre til at de må dra, men avreisen blir ruinert når Del Fuegos annkommer. Jack truer med å ødelegge byen hvis Wild Hogs ikke betaler for skaden på baren. Woody innrømmer til Wild Hogs hva han egentlig gjorde for å få Dudley's sykkel tilbake og den egentlige grunnen til turen, som gjør de andre sure. Jack og de andre fra Del Fuegos tar over Maggie's kafé, men når han truet med å brenne den ned, konfronterte Dudley og blir fanget og bundet i et tau fra et tre. De andrre prøver å redde Dudley men mislykkes. Så bestemmer de seg for å sloss med Del Fuego og Jack, Red, Murdock and a member trained in martial arts "Tiny" sloss mot gruppen i en 4 mot 4 kamp men Wild Hogs blir gjentatte ganger banket opp. Byfolket skår seg sammen for en kamp mot Del Fuegos, men når Jack truer med å ta resten av byen, Dukker Damien Blade (Peter Fonda), Jack's father og grunnleggeren av Del Fuegos, opp og stopper kampen. Damien foreleser Jack i at de såkalte "posers" står imot en hel motorsykkelgjeng, og spør høyt hvem som egentlig er "posers". Han legger også til at baren var bare en forsikrings svindel og var derfor glad at Wild Hogs ødela den. Damien ber Del Fuegos om å forlate byen and bare kjøre helt til de husker hva kjøring handler om, og nevner når han drar at Jack "tar etter sin mor". Så forteller han Wild Hogs sitt motto: "Ri hard eller bli hjemme".

Doug og Bobbys koner annkom, og Doug forsoner seg med sin sønn. Bobby's kone beorder han til å bli med hjem, men han nekter og overbeviser henne om å la han fullføre turen. Wild Hogs drar og annkommer i Sør-California, hvor alle utenom Dudley krasjer i et surfebrett mens han ler. På slutten, blir det avslørt at Wild Hogs ringte Extreme Makeover: Home Edition for å gi Del Fuegos en ny bar. Del Fuegos blir glade for den nye baren mens Wild Hogs ser det på TV.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.