Wikipedia:Wikikurs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikikurs og seminarer er kurs og introduksjoner i å redigere og bruke Wikipedia. Ved å kurse interesserte nybegynnere ønsker vi å øke antallet artikler og å heve kvaliteten på artiklene. I flere forbindelser og i ulike samarbeid planlegges og gjennomføres kurs og seminarer om Wikipedia. Der foreligger også mange kursmaler basert på erfaringer fra tidligere kurs og her på siden kan du finne ulike brukere som opererer som kursholdere.

Tema[rediger kilde]

Det er ingen grense for hva det kan holdes kurs om, bortsett fra at det skal involvere Wikipedia som sentralt midtpunkt. Nedenfor er det forsøkt listet ulike tema som kan være utgangspunktet for kurs og seminarer.

 • Brukerhåndtering
  • Opprettelse av bruker
  • Opprettelse av brukerside
  • Kontosammenslåing
  • Bruk av brukerdiskusjonssiden
 • Redigering på Wikipedia
 • Navigasjon

Registrerte kursholdere[rediger kilde]

Nedenfor kan du legge til informasjon om deg selv som bruker hvis du ønsker å være tilgjengelig som kursholder eller medhjelper ved seminarer.

Brukernavn Tilholdssted Status Kompetanse / interessefelt Erfaringer Merknader
Kristian Vangen (diskusjon · bidrag) Bergen, Norge Flytter til Melbourne, Australia i januar 2012 Enkel redigering, kategoriseringer Ingen

Gjennomførte kurs[rediger kilde]

Kursmaler og forslag[rediger kilde]

Hvordan du selv som kursholder gjennomfører kurset er selvsagt individuelt og må tilrettelegges etter målgruppe og tema for kurset. Likevel finnes det flere alternativer som du kan ta utgangspunkt i. Alt fra hele presentasjoner til enkle dokumenter kan legges inn nedenfor.

Påmelding[rediger kilde]

Send en e-post til ??? om dette høres interessant ut. Fint om du i e-posten oppgir et telefon/mobilnummer du kan nåes på. Kurset er avhengig av at det melder seg et antall interesserte, og at vi finner egnede kurslokaler.

Alternative kontaktadresser er den felles e-postlista wikino-l@lists.wikimedia.org, eller medlemmer av styret i m:Wikimedia Norge kan kontaktes direkte.

Kurset er et tilbud til deg som synes Wikipedia er spennende, viktig, eller har noe å skrive om uten å vite hvordan du skal komme igang. Du trenger ikke gå kurs for å skrive for Wikipedia, men et kurs kan gi deg en raskere start enn den prøving og feiling man ellers må gjennom. Vi gleder oss til å treffe deg!