Wikipedia:Underprosjekter/Kulturminner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Forsiden   Ressurser   Dugnad   Diskusjon   Deltakere   Nynorsk   Riksantikvarens satsning   WLM 2014
Nidaros cathedral Trondheim 2009 2.JPG Kulturminneprosjektet

Underprosjekt:Kulturminner er et underprosjekt som har til formål å bedre dekningen av kulturminner og kulturminnevern både nasjonalt og globalt på Wikipedia.

Underprosjektet ble opprettet i forbindelse med Riksantikvarens Wikipediasatsning i 2013, men er åpent for alle som er interessert i kulturminner.

Prosjektet ligger hovedsakelig på bokmålswikipedia, men det finnes også en nynorsk prosjektside. Håpet er at begge målformene kan samarbeide for å skape mer informasjon om kulturminner på sine språkversjoner av Wikipedia. Det samme gjelder samisk, og prosjektside kan opprettes på samisk om det er ønskelig.

Kontaktperson for prosjektet er Profoss (diskusjon · bidrag).


Dugnad

Rødlenker: Esøya, Rudolf Wagner, Bolverk, Girolamo Segato, Jørgen Schultz
Stubber: Prøvestikk, Andronovokulturen, Ljosland kapell, Ålfoten kirke, Harøy kirke
Siste fredninger: Forum kino, Kvalfjord i Vikna, Kragerø tollbod, Bøgata 3 i Oslo, Normannsgata 48 i Oslo, Heimdalstrand, Sigersvoll

Aktiviteter


Utvalgt bilde

Konstantinovka.Gashamna.jpg
Konstantinovka-hytta ved Gåshamna på Svalbard

20 nyeste kulturminneartikler

07.08: Kirkegårdskrigen 30.07: Liste over kulturminner i Nordre Follo · Liste over kulturminner i Lillestrøm · Liste over kulturminner i Indre Østfold · Liste over kulturminner i Sunnfjord · Liste over kulturminner i Stad · Liste over kulturminner i Kinn · Liste over kulturminner i Bjørnafjorden · Liste over kulturminner i Alver · Liste over kulturminner i Midt-Telemark · Liste over kulturminner i Færder · Liste over kulturminner i Orkland · Liste over kulturminner i Nærøysund · Liste over kulturminner i Senja · Liste over kulturminner i Hustadvika · Liste over kulturminner i Fjord 28.07: Cosmas av Prag 23.07: Latakia 20.07: Hoel gård 14.07: Gjengesti bru


Deltakere

Alle kan delta i dette prosjektet som er felles for bokmål og nynorsk, det er bare å melde seg på!
Antall medlemmer per 22. april 2014: 41

Prosjekter Dette er et underprosjekt