Wikipedia:Ukens tips

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ukens tips er et prosjekt som er satt opp for at nye brukere, og erfarne, skal lære nye småting hver uke. Det er meningen at det skal bli 52 tips, og at ett skal vises hver uke.

Slik får du tipsene på brukersiden din[rediger kilde]

For å få opp firkanten du ser under på brukersiden din (eller brukerdiskusjonen din) sett inn dette:

{{tips|1={{Wikipedia:Ukens tips}}}}

Forfattere av tipsene[rediger kilde]

En liste over hvem som har laget tipsene, og som du eventuelt kan spørre hvis det er noe:

Ukens tips[rediger kilde]

Crystal Clear app ktip.png
Ukens tips:

Hvordan lenke internt

Interne lenker er noe av det spesielle ved Wikipedia; man lenker der leseren kunne hatt glede av å lese mer om eller der et ord trenger nærmere forklaring.

En interne lenke på Wikipedia lages ved å sette inn to [[klammer]] som lager en lenke. Du kan lenke til en overskrift i en artikkel ved å sette inn overskriften etter en # slik: [[Amerikas forente stater#Historie]], Amerikas forente stater#Historie. Om du skal lenke til en overskrift i samme artikkel, kan du skrive #Overskrift. Du kan også bestemme selv hvor lenken fører hen og hva den viser. [[Hvor den lenker|og hva det viser]] som blir og hva det viser. Om en lenke ligger i et spesielt navnrom, f.eks. Wikipedia-navnrommet, kan det eksperimenteres med dette. Et eksempel: Wikipedia:Hvordan man redigerer en side. Du kan fjerne «Wikipedia:» ved å sette en «|» på slutten av lenken, slik: Hvordan man redigerer en side.

Det skal ikke eksperimenteres for mye med dette i artikler og man skal heller ikke lenke til alle ordene i en setning.

Oversikt over tips[rediger kilde]