Wikipedia:Tinget/Arkiv/2016-29

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Journalister og "sjefsredaktører"[rediger kilde]

Jeg foreslår at det bør vurderes at når en "sjefredaktør" som dirigeres av en konsernredaktør (som for eksempel Ellen Arnstad) - da er det sistnente som er sjefen av de to. Det er 21 magasiner hos Aller Media - ikke alle der som har konsernredaktøren som sin umiddelbare sjef, bør kunne ha artikkel om seg på wikipedia. Hvis man har skrevet barnebøker om Rihanna og Miley Cyrus (i samme serie) osv. så kan slikt vurderes om det gir notabilitet som journalist. 89.8.250.212 17. jul. 2016 kl. 15:21 (CEST)

Det er redaktøren som har det endelige ansvaret for det som blir publisert, ikke konserndirektøren. — Jeblad 17. jul. 2016 kl. 16:49 (CEST)
Dette er nok bare en spredning av diskusjonen på Wikipedia:Sletting/Celine Aagaard. TommyG (d^b) 17. jul. 2016 kl. 16:55 (CEST)

Det er et forslag til inklusjonskriterier for redaktører. Det er snakk om noe så sjeldent som konsernredaktør - ikke -direktør. 89.8.3.210 17. jul. 2016 kl. 18:25 (CEST)

Det bør sikkert gjøres noe med inklusjonskriteriene for mediefolk, men dette er ikke stedet å starte. Konsernredaktører og regionredaktører er noe forholdsvis nytt i Norge med eierkonsentrasjonen som er kommet, men praktiseres svært forskjellig fra mediehus til mediehus sett opp mot redaktørplakaten. Å ta inn et slikt kriterium kan spesielt føre til til uheldige virkninger når man ser på det globalt, der strukturene gjerne er annerledes. Samtdig er det nettopp i et globalt perspektiv det er lett å se at våre inklusjonskriterier er i overkant romslige innen mediefeltet. Floyd (diskusjon) 18. jul. 2016 kl. 00:38 (CEST)

Forslag til ordlyd: "Folk med sjefredaktør-tittel som er underlagt en konsernredaktør, er ikke automatisk inklusjonsverdige." Sjefredaktøren som er i Dagbladet (som er i Aller Media) er ikke underlagt konsernredaktøren, mens alle 21 bladene er underlagt konsernredaktøren, og de som jobber under henne er egentlig ikke sjefredaktører (uansett om dem sjøl kaller seg det eller eventuelt får en pen tittel uten makt, som frynsegode). Han kisen som nylig ble redaktør for både seoghør.no og kjendis.no, jeg antar at posisjonen han har ikke er automatisk inklusjonsverdig hos wikipedia. (Det er Ellen Arnstad, som konsernredaktør, som bestemmer hva som går til trykkeriet, når det gjelder Se og Hør og de andre bladene hos Aller Media.) 89.8.54.31 18. jul. 2016 kl. 08:00 (CEST)

I KK (ukeblad) så er det en redaktør for printutgaven, og en annen redaktør for nettutgaven. 46.15.228.120 18. jul. 2016 kl. 10:04 (CEST)

Personlige språk fra Babel-bokser[rediger kilde]

Poster denne her fordi det pågår diskusjoner som berører dette her inne.

Det er oppe et forslag om å bruke Babel-boksene som utgangspunkt for personalisering av språk i sidemargen. Dette skjer allerede for språkene i signaturseksjonen på elementene inne på Wikidata. Hos oss er det rundt regnet to tredjedeler som bruker Babel-bokser, og dette vil nok komme naturlig for dem. En del er veldig opptatt av språk, uten at de bruker Babel-bokser, og dette vil nok ikke løse deres problemer.

Litt avhengig av hvordan dette implementeres så vil dette kun påvirke språkvalget på det lokale prosjektet, eller det vil også endre oppsettet globalt. Det kommer an på hvorvidt Babel-konfigurasjonen hentes fra Meta eller kun lokalt. Jeg har kun side på Meta og håper det oppsettet blir hentet og brukt lokalt.

Egentlig er dette så enkelt å få til at vi kan fikse det med en tilleggsfunksjon inntil alt er klart, spesielt om det begrenses til nowiki. Slik sett er det mer et spørsmål om vi ønsker en slik funksjon.

Hvis du/dere/vi har meninger om dette så meld inn ønskene på Pull common languages from the user's Babel box. — Jeblad 22. jul. 2016 kl. 11:57 (CEST)

Hva med oss som ikke har babelbokser, vil det si at det er status quo for vår del? Dvs. at vi får beholde alle tilgjengelige språk? Eller betyr det at vi ikke får noe i det hele tatt? For min del ønsker jeg ingen personalisering hverken som inn- eller utlogget. Mvh Noorse 22. jul. 2016 kl. 13:44 (CEST)
Denne tråden gjelder bruk av språk som er listet i babel-bokser. Har du ikke babel-bokser så har du gjort et bevisst valg og fjernet funksjonalitet. Har du fjernet funksjonaliteten så berører ikke dette deg. Uinnloggede kan ikke bruke babel-bokser, de har ingen brukerside. — Jeblad 22. jul. 2016 kl. 14:04 (CEST)
Spørsmålet var hva som skjer med oss som ikke bruker babelbokser. Får vi beholde alle tilgjengelige språk? Vennligst svar på det, og ikke noe annet. Mvh Noorse 22. jul. 2016 kl. 15:47 (CEST)
Babel-bokser har jo nivå, brukes disse nivåene i vurdering på noen måte ? Og hva med babel-nivå med språkverdi lik null inkluderes disse også ? Så hva vil en inkludering av babelmaler med verdi null for en drøss med mange andre språk innvirke i denne personaliseringen av språk i sidemargen ? Da lurer jeg på å innkludere disse men i kollapset form siden jeg ikke vil endre noe særlig på babel-mal-oppsettet mitt på min brukerside. Når jeg utvider eller lager en ny artikkel sjekker jeg alle andre interwiki-artikler for oppgitte eksterne lenker i en eller annen form samt gjør google-søk og Bokylla.no-søk før jeg gjør meg ferdig med utvidelse eller opprettelse av artikkel. Synes det blir mere tungvint med en slik kollapsboks for flere språk. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 22. jul. 2016 kl. 14:49 (CEST)
Nå er ikke denne koden skrevet ennå, så akkurat hva som vil bli inkludert er vel ikke klart. Jeg vil tro at listede språk blir brukt, uavhengig av hvilket nivå som er satt, men at nivåene vil påvirke prioriteringen. Lavt nivå vil dermed kunne overstyres av andre språk som er mye brukt. Det er heller ikke klart hvordan antall språk i Babel-bokser vil påvirke antall språk i CLL. — Jeblad 23. jul. 2016 kl. 18:21 (CEST)

Artikkelen Krigen har intet kvinnelig ansikt er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Krigen har intet kvinnelig ansikt.
--M O Haugen (diskusjon) 24. jul. 2016 kl. 21:33 (CEST)
Dette er en notis for å informere om diskusjoner og prosesser bak jernteppet.

Artikkelen Tått er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Tått.
M O Haugen (diskusjon) 24. jul. 2016 kl. 23:55 (CEST)
Dette er en notis for å informere om diskusjoner og prosesser i sagatiden.