Wikipedia:Tinget/Arkiv/2015-33

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Notis om kandidatartikler: Kate Winslet[rediger kilde]

Artikkelen Kate Winslet er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Kate Winslet.

Mvh M O Haugen (diskusjon) 12. aug. 2015 kl. 19:02 (CEST)
Dette er en notis for å informere om diskusjoner og prosesser andre steder på Wikipedia, ikke et diskusjonsinnlegg i seg selv.

Notis om kandidatartikler vedrørende Kate Winslet[rediger kilde]

Artikkelen Kate Winslets filmografi er nominert til WP:GL. Se Wikipedia:Kandidatsider/Kate Winslets filmografi.

Mvh M O Haugen (diskusjon) 13. aug. 2015 kl. 22:00 (CEST)
Dette er en notis for å informere om diskusjoner og prosesser andre steder på Wikipedia, ikke et diskusjonsinnlegg i seg selv.

Artikkelen Liste over utmerkelser og prisnominasjoner tildelt Kate Winslet er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Liste over utmerkelser og prisnominasjoner tildelt Kate Winslet.

Mvh M O Haugen (diskusjon) 13. aug. 2015 kl. 22:00 (CEST)
Dette er en notis for å informere om diskusjoner og prosesser andre steder på Wikipedia, ikke et diskusjonsinnlegg i seg selv.

Notis om ny administratornominasjon[rediger kilde]

Telaneo er nå nominert til administrator. Se Wikipedia:Administratorer/kandidater/Telaneo

Dette er en notis for å informere om viktige hendelser som påvirker Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg.

- Løken (diskusjon) 14. aug. 2015 kl. 19:57 (CEST)

VisualEditor News #4—2015[rediger kilde]

Elitre (WMF), 15. aug. 2015 kl. 00:28 (CEST)

Alternativ mal for administrative områder[rediger kilde]

Øverst er {{Oppland}}, nederst er {{Administrative område}}. Malen bruker en modul som henter inn underlagsdata fra Wikidata.

Jeg har laget Modul:Administrative area, men ikke satt opp den tilhørende malen. Tilsammen lager dette en generisk navigasjonsmal for alle administrative områder, uansett om de er svenske kommuner eller spanske provinser. Løsningen er testet på nnwiki og ser ut til å fungere. Den vil ikke fungere her før arbitrary access slås på 18. august.

Jeg vil tro at vi bør ha en avgjørelse av noe slag før vi bruker denne løsningen her, gitt all diskusjonen som oppstod om {{infoboks biografi}}. For fjerntliggende steder kan vi få samme problem som for bioboksen, men vi kan gjøre en mindre endring på tilleggsfunksjonen for Q-ider slik at vi får samme typen direktelenker i navboksen som vi har i infobokser.

Det er en tråd om løsningen på Samfunnshuset. — Jeblad 13. aug. 2015 kl. 20:04 (CEST)

Jeg mener dette er en riktig vei å gå, og at vi bør prøve ut dette på en del steder så snart det er slått på mulighet for å bruke det. Men sikkert lurt å ta det i bruk skritt for skritt. Haros (diskusjon) 13. aug. 2015 kl. 20:36 (CEST)
Foreslår at vi starter et forsøk med dette, fortrinnsvis ved å erstatte fylkesmaler for Norge. Det vil si at vi erstatter {{Oppland}} og de andre fylkesmalene. — Jeblad 16. aug. 2015 kl. 13:28 (CEST)
Det høres ut som en oversiktelig og grei start. Er det noen koblinger kommune-fylke og vice versa som trenger å oppdateres på Wikidata for at det skal fungere er jeg gjerne med på det. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 16. aug. 2015 kl. 17:26 (CEST)
Vil et annet oppsett som f.eks. {{Vestfold}} skape problemer om man vil ha med slike tidligere kommuner ? Eller hva med et annet oppsett som for {{Nordland}} ? Med vennlig sommerhilsen Migrant (diskusjon) 16. aug. 2015 kl. 18:06 (CEST)
Slik malen er nå viser den kun nåværende tilstand, ikke historiske endringer i sidestilte enheter («siblings»). I {{Vestfold}} er det tatt med slik utgått informasjon. Dette kan vi få til hvis vi ønsker det. Malen vil da enten få tidligere perioder, eller en liste av endringer i kommunestrukturen. I det første tilfellet vil en vise frem dagens liste som standard, mens en kan velge alternative lister. I det andre tilfellet vil en få en samlet liste av endringer. Begge løsninger er mulige, selv om de vil kreve litt koding. Hvis vi gjør noe slikt så vil endringene gjelde alle administrative områder.
Malen for {{Nordland}} er basert på at en spesifikk utgått endring ved at tidligere overordnet forelder («parent») er brukt for undergruppering av sidestilte enheter («siblings»). Dette er ikke trivielt, og i mange tilfeller gir det motstridende informasjon. Hvis en skulle gjøre noe slikt for Etnedal så vil det ikke være klart om kommunen tilhører Land eller Valdres. Muligens kan vi lage en egenskap for lokale samarbeid, men merk at slike heller ikke er entydige. Et eksempel er kyskommuner som tilhører et samarbeidsområde for kystkommuner og et samarbeidsområde for landkommuner. Det her er også en type mellomstruktur som er spesifikk for Norge og som vil være veldig vanskelig å generalisere.
Hvis det blir for mange særhensyn så er det muligens enklere å starte med fylker/kommuner i et land hvor vi ikke har så forskjellige maler. — Jeblad 16. aug. 2015 kl. 22:55 (CEST)