Wikipedia:Tinget/Arkiv/2013-50

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Julestengt ting og torg?[rediger kilde]

Kunne det være en idé å "stenge" tinget og torget en ukes tid i jula? Jeg har inntrykk av at evige diskusjoner og krangler om forskjellige ting tar tid, krefter og lyst fra mange bidragsytere, og også skaper unødvendig steile fronter og dårlig stemning, mens artikkelskriving skaper samarbeidsånd og god steming. Kanskje en liten pause fra tinget og torget kunne være med på å bedre klimaet her på sikt? Det er vel neppe noen ting som er så prekære at de ikke kan ligge på vent en kort periode? --Wikijens (diskusjon) 8. des. 2013 kl. 19:27 (CET)

Liker Profoss (diskusjon) 8. des. 2013 kl. 19:44 (CET)
God ide... jula er vel ikke tid for hardnakkede diskusjoner og uenigheter... får man gløgg og pepperkaker hvis man redigerer i jula da? TorbjørnS (ʦ) 8. des. 2013 kl. 19:58 (CET)
Kanskje stenge Tinget, mens Torget bør ha åpent. Mange som er aktive i romjula.--Ezzex (diskusjon) 8. des. 2013 kl. 20:20 (CET)
Det går an å oppfordre alle til å bruke plass til å ønske hverandre en fredfyllt jul og godt nytt år. Det går an å annonsere utsatt lagring av diskusjonstråder i romjula slik at ingen behøver å ha det travelt med å få svart før tråden blir arkivert. Men å stenge fellesarenaene når folk har fri, nei, det blir for absolutt fordi da stenges også gladmeldinger og alt hyggelig ute.   Dyveldi    8. des. 2013 kl. 21:40 (CET)
Jepp, enig med de to siste, så derfor jeg skrev "stenge" i anførselstegn. Tenkte helt enkelt på det som en oppfordring til å la de kontroversielle temaene ligge en liten stund, men selvfølgelig la det være mulighet til å stille spørsmål, hvis det er noe man lurer på, eller komme med positive tilbakemeldinger. NB! Jula var bare fordi det passet med tidspunktet nå, og er ikke ment for å prakke på noen en form for religiøs julefred e.l. :-) --Wikijens (diskusjon) 8. des. 2013 kl. 21:47 (CET)
Tidligere er ferietid blitt brukt til innføring av kontroversielle endringer, så å stenge de viktigste forumene tror jeg kan få stikk motsatt effekt av det foreslagsstiller ønsker seg. Hvis en ikke vil involvere seg så er det ikke vanskeligere enn å la være å lese Ting & Torg. — Jeblad 9. des. 2013 kl. 04:29 (CET)

Jeg ser jo også poenget til Wikijens, og ,ja, det går jo an å finne på noe annet i jula. Det går for eksempel an å servere oss andre en romjulshistorie på Torget i juledagene? Noen som føler seg kallet til å glede oss andre med en liten godglad historie i juledagene? Det er bare 7 dager i romjula så bare noen få føler seg kallet kan vi andre få kose oss en gang eller to per dag? Jeg har latt meg fortelle at en god latter forlenger livet (men påstanden er dessverre kildløs). --  Dyveldi    9. des. 2013 kl. 19:59 (CET)

Kilde: http://www.healinglaughter.org/blog/life-expectancy-sense-of-humour-reduces-mortality/ Hilsen GAD (diskusjon) 9. des. 2013 kl. 22:22 (CET)
Takk og takk. Jammen er ikke humor alvorlig også. Will wonders never cease. --  Dyveldi    12. des. 2013 kl. 20:58 (CET)

Åremålsvalg for revisjonsslettere og IP-kontrollører[rediger kilde]

IP-kontrollører og revisjonsslettere ble første gang valgt ved åremålsvalget i november 2011, men gjenvalg for de som ble valgt den gangen ble uteglemt fra åremålsvalget i november 2013. Åremålsvalget vil derfor foregå fra søndag 8. desember til søndag 15. desember. Se Wikipedia:Administratorer/kandidater/2013-12-08.
Dette er en notis for å informere om en viktig hendelse som påvirker Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. 4ing (diskusjon) 8. des. 2013 kl. 23:26 (CET)

  • Jeg minner om denne avstemningen - foreløpig er valgdeltakelsen lav og ingen av de som er på åremålsvalg fått tilstrekkelig med stemmer til å kunne gjenvelges. - mvh 4ing (diskusjon) 14. des. 2013 kl. 11:17 (CET)

Notis om kandidatartikkel: Sørsamer[rediger kilde]

Artikkelen Sørsamer er nominert til WP:AA. Se her: Wikipedia:Kandidatsider/Sørsamer.

Dette er en notis for å informere om viktige hendelser innenfor Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. Ta gjerne en tur innom kandidatsiden og bidra til å gjøre artikkelen bedre. --M O Haugen (diskusjon) 11. des. 2013 kl. 22:52 (CET)

Utdatert malverk og manglende dokumentasjon[rediger kilde]

En del malverk er utdatert, og det gjelder spesielt malverk som er mye brukt slik som kildemalene. Mange av disse mangler seksjonene som definerer argumenter og hjelpetekster som brukes i Visual editor og er dermed unødig vanskelige å bruke i denne redigeringsløsningen. I tillegg burde disse malene vært endret til Lua-scripts, men det ligger vel litt lengre fremme. Kanskje vi ikke kan gjenbruke det som er gjort på den engelske utgaven? Det er først og fremst {{kilde artikkel}} (en:cite news), {{kilde www}} (en:cite web), {{kilde bok}} (en:cite book) og {{kilde avhandling}} (en:cite journal) som det bør gjøres noe med, deretter kommer alle vedlikeholdsmalene. — Jeblad 11. des. 2013 kl. 23:01 (CET)