Wikipedia:Tinget/Arkiv/2013-21

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Hebrew speakers?[rediger kilde]

hi. if any of you here have some knowledge in Hebrew, and know how to transliterate the name "Paul Owren" to Hebrew - please contact me on my Hebrew Wikipedia user talk page: here. Thanx in advance! טוסברהינדי (diskusjon) 20. mai 2013 kl. 13:12 (CEST)

Tech newsletter: Subscribe to receive the next editions[rediger kilde]

Tech news prepared by tech ambassadors and posted by Global message deliveryContributeTranslateGet helpGive feedbackUnsubscribe • 20. mai 2013 kl. 23:01 (CEST)
Important note: This is the first edition of the Tech News weekly summaries, which help you monitor recent software changes likely to impact you and your fellow Wikimedians.

If you want to continue to receive the next issues every week, please subscribe to the newsletter. You can subscribe your personal talk page and a community page like this one. The newsletter can be translated into your language.

You can also become a tech ambassador, help us write the next newsletter and tell us what to improve. Your feedback is greatly appreciated. guillom 20. mai 2013 kl. 23:01 (CEST)

Hva er korrekt bruk av Wikidata?[rediger kilde]

Har begynt å jobbe litt med wikidata, og fant endel bruk av vedlikeholdskategorier, og har jobbet endel i disse, men stusser litt over bruken av kategoriene. Hvis man f.eks. ser på bruken av flagg i artiklene, så er det fire forskjellige måter man kan definere det på:

  • Artikkelen har flagg på wikidata, men ikke på nowiki (kategori)
  • Artikkelen har flagg på nowiki, men ikke på wikidata (kategori)
  • Artikkelen har flagg som er likt på wikidata og nowiki (kategori)
  • Artikkelen har forskjellige flagg på wikidata og nowiki (kategori).

Når jeg ser alle disse vedlikeholdskategoriene, så begynner jeg å tenke: hvem av dem er riktig? Hvilke kategorier skal jeg jobbe på, for å overføre informasjonen til en annen kategori? Og trenger vi en vedlikeholdskategori, dersom informasjonen er riktig? Min personlige mening her, er at all data bør overføres til wikidata, og at vi ikke bør bruke informasjon lokalt, men hente alt som kan hentes fra Wikidata. Lars Åge (diskusjon) 21. mai 2013 kl. 12:56 (CEST)

Slik f.eks. {{taksoboks}} fungerer nå, hentes bl.a. bilde fra Wikidata hvis bilde ikke er oppgitt lokalt. Et eventuelt lokalt bilde overstyrer altså et eventuelt Wikidata-bilde. Jeg er ikke sikker på at dette er en ulempe. I de fleste tilfellene vil vi selvsagt ikke behøve å overstyre noe, og klarer oss da uten lokal data. Men det er vel greit å beholde den selvråderetten som muligheten til overstyring gir oss? - Soulkeeper (diskusjon) 21. mai 2013 kl. 14:45 (CEST)
Mulighet til å overstyre har jeg ingenting i mot, men med 4 forskjellige muligheter, så må en av delene være "riktig", og andre "mulig å gjennomføre, men ikke foretrukket", og minst en av dem bør være "feil". Lars Åge (diskusjon) 21. mai 2013 kl. 15:14 (CEST)
Flaggene som er likt på nowiki og wikidata (kategori) er det vel bare å fjerne? Så vidt jeg ser, er det bare artikkelen Nîmes som har flagg på nowiki, men ikke på wikidata (kategori). Antar noen med lokalkunnskap kan avgjøre om flagget bør ligge på wikidata i dette tilfellet. Jeg tror det "riktige" må være at de fleste artiklene har flagg på wikidata, men ikke på nowiki (kategori), mens kun (begrunnede) unntak har forskjellige flagg på wikidata og nowiki (kategori). Mvh. --Wikijens (diskusjon) 21. mai 2013 kl. 15:27 (CEST)
Ypperlig flere hender er mer enn velkomment! Jeg og Haros har jobbet med de malene og kategoriene for våpen og flagg. Slik infoboksmalene er satt opp så fungerer de akkurat som Soulkeeper nevner med taksoboksen, lokalt flagg eller våpen overstyrer wikidata flagg eller våpen.
Tanken bak kategoriene er for å få oversikt over hvilke våpen og flagg som mangler på wikidata, slik at man kan legge inn disse og senere fjerne flagg eller våpenparameteret ved hjelp av bot. Det langsiktige målet er at den kun baserer seg på info fra wikidata. Profoss (kontakt) 21. mai 2013 kl. 17:37 (CEST)
Takk til Profoss for den forklaringen som jeg egentlig bare kan underskrive på. Vi er litt i forsøksstadiet, både Wikidata og maler laget i Lua er helt nytt. Dermed blir veien til mens vi går. Imidlertid er det helt klart at det kommer til å bli svært spennende. Jeg tillater meg å nevne en annen kategori som har vist seg nyttig - Kategori:Kjønn ukjent - som har avslørt et par tilfeller av vandalisme på Wikidata. Haros (diskusjon) 21. mai 2013 kl. 18:34 (CEST)
Det er flere måter å få data fra repoet til å spille sammen med data fra lokale klienter, men jeg mener det riktige er å bruke data fra repoet såsant dataene ikke overstyres lokalt. Dette er samme prinsipp som brukes for nettstedlenkene, de kan overstyres lokalt. — Jeblad 21. mai 2013 kl. 18:47 (CEST)
Det er det samme som vi har lagt oss på. Haros (diskusjon) 21. mai 2013 kl. 18:51 (CEST)
Tenkte det ikke var nødvendig presisere, men dette er den riktige måten å gjøre dette. ;) — Jeblad 21. mai 2013 kl. 18:58 (CEST)