Wikipedia:Tinget/Arkiv/2009-41

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Wikipedia Akademi 2009[rediger kilde]

Vi har nå fått bekreftelse fra flere av foredragsholdere og programmet er publisert på Wikimedia Norge. Vi håper at mange finner det interessant og har mulighet til å komme. Spesielt håper jeg at Wikipedianere som er i og i nærheten av Bergen slutter opp om dette, men alle uansett hvor dere kommer fra er hjertelig velkommen.

Vi trenger påmelding innen utgangen av mandag 5. oktober slik at vi har oversikt over hvor mange vi blir. Nina 2. okt 2009 kl. 00:10 (CEST)

Omtale av Wikipedia Akademi
Det har sneket seg inn en feil, Jørund Leknes har meldt forfall. — Jeblad 5. okt 2009 kl. 01:25 (CEST)
Dagens forside for BA var imponerende… Jeblad 5. okt 2009 kl. 12:36 (CEST)
Oioi, ikke dårlig! Jon Harald Søby 5. okt 2009 kl. 13:10 (CEST)

Artikkelen Den spanske borgerkrig er nominert til Anbefalt artikkel. Se Wikipedia:Kandidatsider/Den spanske borgerkrig
Artikkelen Trondheim er nominert til Anbefalt artikkel. Se Wikipedia:Kandidatsider/Trondheim
Artikkelen Liste over Færøyenes statsministre er nominert til God liste. Se Wikipedia:Kandidatsider/Liste over Færøyenes statsministre
Artikkelen Panteras diskografi er nominert til God liste. Se Wikipedia:Kandidatsider/Panteras diskografi
Portalen Portal:Språk er nominert til God portal. Se Wikipedia:Kandidatsider/Portal:Språk

Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 6. okt 2009 kl. 20:40 (CEST)

Korte sider[rediger kilde]

Vi har en liste med korte sider. Jeg har ikke sett hvor mange den består av, men en kort titt på de første 500 gir inntrykk av at svært mange er pekersider. De blir nødvendigvis korte, så jeg hadde likt om man sorterte pekersider vekk fra listen når den lages. Da kunne man få en oversikt over korte sider som er reell, det vil si artikkelsider som trenger å utvides. Mvh Harald Haugland 8. okt 2009 kl. 14:03 (CEST)

Overskriften din minner meg om noe jeg har tenkt på, jeg har lurt på om ikke folkene på "dugnadskontoret" kunne ta en dugnad og produsere litt innhold i ting som feks alle brasilstubbene vi har. Det ville virkelig monne... noorse 8. okt 2009 kl. 14:11 (CEST)

Linker til Wikipedia[rediger kilde]

Hvilke regler gjelder for eksterne sider som linker til artikler i Wikipedia. Kan en vise artikkelen i en frame eller iframe i den eksterne siden? Har det noe å si om den eksterne siden er med eller uten reklame?Nissefaren 8. okt 2009 kl. 19:39 (CEST)

Tror ikke det er noen regler som hindrer deg i å lenke til artikler i wikipedia. Innholdet her er fritt for alle å bruke når man oppgir at det kommer fra wikipedia. Mvh Harald Haugland 8. okt 2009 kl. 20:00 (CEST)
Å lenke er ikke noe problem. Jeg er mindre sikker på rammebruk. Å vise artikkelen i en iframe blir omtrent som å hotlinke et bilde – det høres ikke snilt ut, men er det «lov»? Kanskje? Se en:Copyright aspects of hyperlinking and framing. — the Sidhekin (d) 8. okt 2009 kl. 20:12 (CEST)
Det er noe kode som gjøre en «jail break» hvis noen gjør innramming, men jeg tror koden har vært avslått en tid. Hvis du skal gjenbruke stoff så er det viktig at du ikke legger opp til leeching, men bruker stoffet på en slik måte at du respekterer lisensen og er snill mot serverene. Hvis du leverer en tjeneste så er det du selv som skal sikre nødvendig kapasitet, det er ikke vi som skal levere infrastruktur for deg. Dette vil nok komme med noen modifikasjoner da det snakkes stadig mer om hvordan mashuptjenester kan støttes. Så akkurat hvordan grensene går for øyeblikket er nok litt trøblete. — Jeblad 11. okt 2009 kl. 12:27 (CEST)

Artikkelen Liste over elver i Brasil er nominert til God liste. Se Wikipedia:Kandidatsider/Liste over elver i Brasil

Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 11. okt 2009 kl. 18:38 (CEST)