Wikipedia:Pressemeldinger/250 000 artikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wikipedia svg logo-nb.svg

PRESSEMELDING FRA WIKIPEDIA

2. mars 2010:

Wikipedia på bokmål og riksmål over 250 000 artikler

Utgaven av Wikipedia for bokmål og riksmål passerte i dag 250 000 artikler med artikkelen Jacques Faure av Bruker:Ordensherre. Det gjør bokmålsutgaven til det største norskspråklige leksikonet i antall artikler. Antallet artikler vokser stadig og siden Spesial:Statistikk viser de oppdaterte tallene.

Leksikonet er en encyklopedi som skrives av frivillige idealister og utgis under en fri lisens. At det er en encyklopedi betyr at innholdet er litt mer omfattende enn et tradisjonelt leksikon. At lisensen er fri betyr at alle kan bruke artiklene hvis de respekterer vilkårene i lisensen og deler videre på samme vilkår. Kravet om å dele videre på samme vilkår gjør at ingen kan kreve eierskap på innholdet – det blir en del av en fri digital kunnskapsallmenning. Wikipedias mål er da også at all menneskelig kunnskap skal være gratis og fritt tilgjengelig for alle, på alle språk.

All innsats er frivillig og ingen lønnes for arbeidet. Siden leksikonet passerte 200 000 artikler 13. desember 2008 med John de Vere, 12. jarl av Oxford, er over 100 sider utvidet til å bli utmerkede og anbefalte artikler og gode lister og portaler. De siste ukene er det spesielt OL 2010 som har vært mål for aktiviteten og dugnadskontoret for Vinter-OL har vist en enorm aktivitet. Spesielt morsomt er det når en sammenligner aktiviteten på artikler, våre artikler fra OL har vist en bemerkelsesverdig høy aktivitet!

Wikipedia er tilgjengelig på flere språk og utgaven på engelsk med over 3,2 millioner artikler er mye brukt også her i landet. Utgaven på nynorsk nærmer seg 55 000 artikler. Det jobbes også med en utgave på nordsamisk. Tilsammen har utgavene på bokmål, nynorsk og nordsamisk over 300 000 artikler.

Wikipedia er ikke bare kvantitet, det jobbes også aktivt med å forbedre kvaliteten. Vi tror at i tiden som kommer vil det bli stadig viktigere å levere et faglig godt produkt. For å få til dette ses det på både organisatoriske virkemidler, forenkling av bidrag slik at flere kan formidle sine kunnskaper og tekniske løsninger for å sikre en høyere standard enn vi tidligere har kunnet tilby.

Henvisninger

Kontakt

  • Pressekontakt kan bidra med ytterligere informasjon:

Harald Haugland
Epost: harhaugl [krøllalfa] gmail.com
Telefon: 9763 1408

Se også Wikipedia:Kontakt og Wikipedia:Presse


Denne pressemeldingen er lisensiert som offentlig eiendom (Public Domain, PD) og kan benyttes, omarbeides og gjengis fritt.