Wikipedia:Kontoopprettere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kontoopprettere er brukere som er gitt roller som går ut over normale rettigheter for kontooppretting. Normalt er det en begrensing på at kun seks nye kontoer kan opprettes fra en og samme IP-adresse i løpet av et døgn, deretter blir det satt en sperre på opprettelse av nye kontoer. Brukere som har fått rollen som kontoopprettere kan likevel fortsette å opprette kontoer. Selv kontonavn som er svartelistet kan opprettes av kontoopprettere. Merk imidlertid at på dette prosjektet er det kun konsensus for å opprette kontoer i forbindelse med kurs og lignende.

Brukere som trenger denne tilgangen kan henvende seg til en listet byråkrat som deretter setter rollen for et nærmere angitt tidsrom. Det gis ikke tilgang for udefinerte tidsrom, og tilgangen fjernes når behovet bortfaller. Det vil si at rollen gis en eller flere personer forut for kurs og fjernes etterpå. Hvis noen trenger tilgangen på permanent basis så bør de isteden stille til valg som administrator. En administrator har alle rettighetene som gis en kontooppretter.

Brukere som til enhver tid innehar rollen vil vises på listen over kontoopprettere.

Oppretting av ny konto[rediger kilde]

Når en bruker har rollen kontooppretter så vil siden Spesial:Logg inn ha en lenke «opprett ny konto». Når nye kontodetaljer er fylt inn så kan de opprette nye kontoer ved å sende de på epost eller ved å gi brukerne et midlertidig passord. Den nye brukeren må i siste tilfelle uttrykkelig gjøres oppmerksom på at de må sette nytt passord.

Brukerne velger selv om de vil sette opp globale kontoer. Det gjøres på Spesial:Innstillinger, i seksjonen «Grunnleggende informasjon» på arkfanen «Brukerdata». Skal det være mulig å sette opp en global konto så må brukernavnet ikke være i bruk. Dette kan sjekkes på siden Spesial:Globale_brukere.