Wikipedia:Kandidatsider/Bjøllådalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Bjøllådalen[rediger kilde]

Dette er fra en side sett en liten dal, som har mest interesse for folk i nærområdet. Men artikkelen er skrevet slik at natur og historie i områdene rundt blir speilet gjennom beskrivelsen av dalen, slik at det blir relevant og interessant for flere. Jeg bruker å si at Trøndelag utmerker seg med god dekning av gjennomarbeidede/stjernemerkede wiki-artikler, men takket være innsatsen til Frankemann (diskusjon · bidrag) ligger Nordland også svært godt an. M O Haugen (diskusjon) 30. aug. 2021 kl. 22:54 (CEST)

Anbefalt[rediger kilde]

  1. For For M O Haugen (diskusjon) 30. aug. 2021 kl. 22:54 (CEST)
  2. For For --Trurl (diskusjon) 31. aug. 2021 kl. 15:49 (CEST)
  3. For For Ulflarsen (diskusjon) 3. sep. 2021 kl. 22:04 (CEST)
  4. For For – Mvh. Abuluntu👨🏼‍💻💬 3. sep. 2021 kl. 23:42 (CEST)

Kommentarer[rediger kilde]

Abuluntus kommentarer
  • Flott artikkel. Velskrevet og interessant for både den ene og den andre. 👏🏼 Slike artikler gjør wikipedia vel verdt et besøk! Jeg hang meg opp i «sørligste forekomster» av plantearter i underoverskriften flora og fauna og gjorde litt undersøkelser. Kildene til opplysningene var relativt gamle, og sikre registreringer hos artsdatabanken viser at det er gjort sørligere funn av dverlodnebregne, lodnemyrklegg, lapprose og alperublom. Kanskje «… finnes bare i høyfjellsområder lenger sør» er mer riktig for de nevnte artene. Jeg studerte ikke funnene så nøye at jeg tør si det med sikkerhet.
  • Hva er lappmarksrublom? Oppgir kildene et vitenskapelig navn? I så fall kunne det være aktuelt å søke opp det navnet som artsdatabanken bruker. – Mvh. Abuluntu👨🏼‍💻💬 2. sep. 2021 kl. 14:02 (CEST)
@Abuluntu: Jeg fant navnet lappmarksrublom i bokhylla.no; og der (hos Gjærevoll) fant jeg latinsk navn, og deretter fant jeg lapprublom i lista i Korsblomstfamilien. Mvh M O Haugen (diskusjon) 2. sep. 2021 kl. 14:55 (CEST)
@Orland: Tusen takk. Hvis den er spiselig eller bare god i dram havner den på listen min over artikler som kan skrives når solen har gått ned over Nord-Norge.😆 Den føyde seg i alle fall inn i rekken av dem som har sørligere forekomster registrert.– Mvh. Abuluntu👨🏼‍💻💬 2. sep. 2021 kl. 15:01 (CEST)
@Abuluntu: og @Orland: Takker for innspill! Har forsøkt å skrive inn det som dere har funnet. Hilsen --Frankemann (diskusjon) 2. sep. 2021 kl. 18:36 (CEST)

Hva med å legge inn én eller flere bilder av planter under flora og fauna? Bildet trenger ikke nødvendigvis være tatt i dalen. Ulflarsen (diskusjon) 3. sep. 2021 kl. 22:03 (CEST)

Hei Ulf Larsen, jeg la til bilde av en av de omtalte blomstene. Kunne hatt et galleri med bilder i en slik artikkel, men det ser ut til at utvalget fotografier er begrenset for disse plantene. Frankemann (diskusjon) 5. sep. 2021 kl. 16:14 (CEST)

Disse to setningene:

«I dalbotnen er det partier uten bjørkeskog der myrer og heier dominerer. Dette skyldes kald luft som samles i bunnen av delen.»

Hovedbidragsyter bør vel velge mellom botn eller bunn. Ulflarsen (diskusjon) 3. sep. 2021 kl. 22:07 (CEST)

Ja, har skrevet litt om. Hilsen Frankemann (diskusjon) 5. sep. 2021 kl. 16:14 (CEST)Etter at artikkelen har vært oppe til vurdering den fastsatte tiden (7 eller 14 dager), er vurderingen avsluttet med den konklusjon at den er en anbefalt artikkel. M O Haugen (diskusjon) 6. sep. 2021 kl. 21:54 (CEST)