Denne siden er semibeskyttet fordi dette er en minneside for wikipedianere vedlikeholdt av medwikipedianere som var aktive i samme periode som avdøde..

Wikipedia:In memoriam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


In memoriam er en side hvor vi minnes wikipedianere som ikke lenger er blant oss. Siden er åpen for at alle registrerte brukere kan skrive noen minneord.

Tron Øgrim

Togrim og Tronogrim

Togrim.jpg

Det var mange som rykket til da brukernavnet Tronogrim dukket opp i januar 2006. Kan dette være den Tron Øgrim? Det viste seg raskt at det var ham, ml-veteranen hadde kommet til Wikipedia. Han ble en flittig skribent her; så var jo også ordene, både i tale og skrift, hans levevei og hans pasjon. Ingen norske oppslagsverk har hatt bedre dekning av Nepal, og det er ene og alene hans fortjeneste. Han skrev også diskusjoninnlegg som var lengre enn gjennomsnittsartikkelen, og han gjorde det på sin egen dialekt - greit nok å skrive pent bokmål i artiklene, men når han stod fritt til å velge ble det talemålet vi fikk se. Tron likte å snakke direkte med mennesker også, og han stilte opp når vi hadde wikitreff. Wikipedia var viktig for ham, og dermed ble også menneskene bak Wikipedia viktige. Han vil bli savnet her; vi lyser fred over hans minne – og ønsker «beste hexer, Tron». --Cnyborg 24. mai 2007 kl. 12:18 (CEST)

Tron Øgrim

Takk til en fyr som dukket opp en dag, ristet oss alle i øra, lot oss forstå at vi måtte passe på hva vi skreiv, og ble deretter en av oss andre. Du hadde mange meninger, og evnet å vise oss hva som betydde noe, at forskjellene oss imellom gjør oss til det sterke produktive fellesskapet vi er. At små land og små språk betyr noe, alt trenger ikke være stort og amerikansk for å være viktig. Eller riktig. Du fortalte om innlevelse om viktigheten av å fortelle historien bak alle faktaene, om jenter i Nepal som sover i fjøset. Maoistpartier vi aldri hadde hørt om, og krig og fred, uten glamour men med veldig mye kjærlighet til land og riker. — Jeblad 24. mai 2007 kl. 12:39 (CEST)

Tron Øgrim

Tron Øgrim som foredragsholder

Mitt første møte med Tron Øgrim på wikipedia var på Diskusjon:Tigerbalsam. Her viser han stor ansvarlighet og omtanke for andre og det fikk en til å tenke over hva som sto i artikkelen og prøve å forbedre den. Det samme inntrykket gav han da jeg hadde gleden av å møte ham i Bergen i 2006 og ved et par andre anledninger. Han var en markant personlighet og en engasjert wikipedianer som brukte mye tid på, både informasjon om hva wikipedia er, og på egen artikkelskriving. Han vil bli dypt savnet.--Nina 24. mai 2007 kl. 19:04 (CEST)