Wikipedia:Etiketter/Redigeringskvalitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne siden dokumenterer kampnjen for Wikipedia merker redigeringskvalitet på Norsk (bokmål) Wikipedia.

Vi vil bruke WP:Etiketter for å vurdere 20 000 tilfeldig valgte redigeringer som "ødeleggende" og/eller "god tro" for å trene klassifikatorer for m:Research:Revision scoring as a service.

Hvis du vil være med så legger du deg til på lista nedenfor ({{User|You!}}), deretter navigerer du til Wikipedia:Etiketter og klikker på «Sett opp funksjonen» -knappen. Etter at du har installert funksjonen så går du tilbake til Wikipedia:Etiketter en gang til og velger kampanjen for «Redigeringskvalitet (20k tilfeldig utvalg, 2015)». Skriv på diskusjonssiden hvis du får problemer eller ønsker å diskutere en konkret redigering.

Fremdrift[rediger kilde]

Merking av 20 000 revisjoner: 100% komplett
(hent detaljer statistikk direkte fra tjenesten)

Deltagere[rediger kilde]

Hvorfor?[rediger kilde]

Datamaskiner er veldig gode til å knuse tall, men de er forferdelig dårlige på å forstå ord og meningen bak dem. Vi mennesker er derimot veldig gode på på å forstå komplekse ting bare med et blikk. Derfor brukes håndkoding for å fortelle datamaskiner hvilken observasjoner det er som har helt bestemte egenskaper. Vi ønsker å bruke dette for å trene algoritmer for slik at de kan forutsi kvaliteten til redigeringer, og at vi deretter kan bruke dette i verktøy slik som w:en:User:ClueBot NG and w:en:WP:Huggle.