Wikipedia:Artikkelveiviser/Reklame

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
2. Emne
3. Relevans
4. Kilder
5. Innhold
6. Slutt

Takk for at du bruker artikkelveiviseren!

Hvis du er nært forbundet med emnet du vil skrive om, har du en interessekonflikt og vil finne det meget vanskelig å skrive en god, nøytral encyklopediartikkel. Du vil sannsynligvis finne det meget vanskelig å skrive en artikkel som ikke ser ut som reklame for andre brukere - og å bruke Wikipedia til reklamering har vært mot offisielle retningslinjer i lang tid (se WP:SPAM). Hvis artikkelen din ser ut som reklame og/eller handler om et emne som ikke tydelig er relevant, vil den trolig bli slettet meget hurtig.

  1. Tenk gjennom intensjonene dine. Wikipedia er ikke et sted for promotering av produkter, tjenester eller websider. Hvis du er her for å fortelle lesere hvor flott noe er, eller for å eksponere en idé eller produkt ingen har hørt om ennå, er du på feil sted.
  2. Ikke lag en ny artikkel for ditt eget produkt eller webside. Som oftest, når en person oppretter en ny artikkel som beskriver hans eller hennes eget verk, er det fordi verket ikke ennå er velkjent nok til å ha tiltrukket seg andres oppmerksomhet eller pålitelige kilder. Artikler av denne sorten introduserer interessekonflikter og blir vanligvis slettet. Wikipedia har artikler om populære produkter og websider, men det er ikke akseptabelt å bruke Wikipedia til å gjøre dem populære.

Hvis du har en interessekonflikt med ditt foreslåtte emne,

Arrow icon.svg
Kan du poste på Wikipedia:Ønskelisten
Arrow icon.svg
Kan du beskrive emnet på diskusjonssiden for en mer generell artikkel (emnets felt, sjanger eller by)
Arrow icon.svg
Kan du utforske andre måter å bidra til Wikipedia