Wikipedia:Administratorenes oppslagstavle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Administratorenes oppslagstavle   Patruljeringsforum   Administratorer   Patruljering   Pågående vandalisme
Oppslagstavle
Admin mop.PNG

Administratorer er medlemmer av Wikipedia som er kjent med prosjektets retningslinjer, og kan stoles på. De trenger likevel et diskusjonsforum, der nye administratorer kan be om hjelp, og der det kan opplyses om nye funksjoner som påvirker administratorene. Brukere som ikke er administratorer har selvsagt også tilgang til siden, og om man trenger hjelp til noe fra en administrator, er det bare å spørre her.


Arkiver
Arkiv 1 Arkiv 2 Arkiv 3
Arkiv 4 Arkiv 5 Arkiv 6
Arkiv 7 Arkiv 8 Arkiv 9
Arkiv 10 Arkiv 11 Arkiv 12
Arkiv 13 Arkiv 14 Arkiv 15
Arkiv 16 Arkiv 17 Arkiv 18
Arkiv 19 Arkiv 20

Tråder eldre enn 10 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Tom kategori som ikke burde være tom[rediger kilde]

Hei. Hvorfor er denne kategorien som jeg opprettet helt tom? Brukere som får denne malen stemplet på diskusjonssiden sin bør automatisk havne i denne kategorien ettersom at malen inneholder linken til kategorien. Kan det fikses? Karamellpudding er digg (🍮) 4. jan. 2019 kl. 13:51 (CET)

Jeg har nominert malen for sletting, da jeg mener den er overflødig. - 4ing (diskusjon) 4. jan. 2019 kl. 13:53 (CET)
Jeg har nå slettet både malen og kategorien. Hilsen Kjetil_r 12. jan. 2019 kl. 14:31 (CET)

Ringsakertunnelen[rediger kilde]

Wikipedia:Sletting/Ringsakertunnelen - kan dere fjerne denne fra slettesiden? --Vennlig hilsen Erik d.y. 8. jan. 2019 kl. 18:09 (CET)

Gjort. Slettesiden er forøvrig ikke beskyttet, så det kan alle gjøre. --- Løken (diskusjon) 8. jan. 2019 kl. 18:44 (CET)
Takk. Men skal ikke dette gjøres av en bot? --Vennlig hilsen Erik d.y. 8. jan. 2019 kl. 19:11 (CET)
Ja, men det er lov å arkivere manuelt også hvis man vil ha den bort. --- Løken (diskusjon) 8. jan. 2019 kl. 19:31 (CET)

Utnevn The Tunnel Explorer til administrator[rediger kilde]

Hei. Jeg synes at The Tunnel Explorer fortjener å bli forfremmet til en administrator. Som jeg kan se på bidragssiden hans, har han gjort mange flotte og gode endringer. Karamellpudding er digg (🍮) 14. jan. 2019 kl. 15:20 (CET)

Jeg er ikke helt sikker på når neste administratorvalg finner sted, men nominér gjerne vedkommende når det blir aktuelt. Men husk å spørre om vedkommende er interessert først. Mer om prosessen finner man på Wikipedia:Administratorer. Asav (diskusjon) 14. jan. 2019 kl. 16:21 (CET)
Nominasjon av nye administratorkandidater skjer fortløpende, uavhengig av åremålsvalg. Erfaringsmessig bør det imidlertid ikke legges rett før et åremålsvalg (neste er 15. mai). - 4ing (diskusjon) 14. jan. 2019 kl. 16:25 (CET)

Brukervilkår[rediger kilde]

Ber om at Wikipedia:Tanker om brukervilkår flyttes tilbake til Wikipedia:Brukervilkår som var det jeg startet med. Både har flyttingen ført til at lenker jeg har laget nå er feil og det er feil overskrift. Det er brukervilkår jeg startet å skrive om og oversette slik at vi har norsk oversettelse av noen viktige brukervilkår her på norsk WP, men Jeblad ville at det skulle hete essay. Akkurat det spiller ingen rolle. Det vil uansett være klart hva som er original tekst og hva som er forklaringer. Jeblad har ingen rett til å nekte meg å skrive veiledningen Wikipedia:Brukervilkår. Ser ingen grunn til flyttingen og orker ikke redigeringskrigen til Jeblad. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 14. jan. 2019 kl. 19:58 (CET)

En oversettelse av brukervilkår for Wikimedias sider hører hjemme på meta. Den er allerede delvis oversatt, det er ingen grunn til å innføre spesielle brukervilkår for no.wikipedia. Sam Vimes (diskusjon) 14. jan. 2019 kl. 20:02 (CET)
Se for øvrig Wikipedia:Torget#Studentassistenter på OsloMet - storbyuniversitetet og Wikipedia:Sletting/Kategori:Lønnede Wikipedia-skribenter. Sam Vimes (diskusjon) 14. jan. 2019 kl. 20:05 (CET)
Hele poenget er å få en god henvisning til Meta. Dette er ikke noe her som avviker fra vilkårene som står på Meta. Videre er poenget å få noen sentrale vilkår på plass her på norsk WP slik at det er enkelt å henvise til dem. Det gjelder ikke minst plikten til å oppgi oppdragsgivers navn hvis du får betalt for å skrive. Jeg kan ikke se denne flyttingen var rettmessig. Tvert om den ødelegger lenker.--ツDyveldi☯ prat ✉ post 14. jan. 2019 kl. 21:32 (CET)

Lenker til meta er bra nok. Private tolkninger hører hjemme som underside(r) til brukersiden slik kutyme alltid har vært. 77.18.61.169 15. jan. 2019 kl. 23:41 (CET)

Begynner å bli meget betenkt over hva Bruker:Dyveldi holder på med. Hun har nå satt igang med copy-pasting av fellessider på Meta til lokale sider på dette prosjektet. Se Wikipedia:Betalt redigering. Sidene på Meta er der nettopp for å kunne lage verifiserte parallelloversettelser, og disse blir kopiert over til Foundation når det er klart at oversettelsen er endelig og kvalitetssikret. Når det lages konkurrerende lokale sider så bryter dette muligheten til å få på plass verifiserte felles oversettelser. Problemet dette utløser er at brukere blir forvirret over hva som er gjeldende retningslinjer og viser til lokale sider. Dette er særdeles uheldig når sidene ikke sier det samme, og ikke minst når de mer eller mindre bevisst blir gjort avvikende.
Var det opp til meg så burde siden blitt satt opp til sletting, eller flyttet til Dyveldi sitt brukerrom, og ikke ligge i prosjektrommet. Når slike prosjektsider lages så er det en invitt til problemer. Det er ikke uten grunn at en del lenking ikke lengre kan endres av lokale prosjekter, men det er uheldig at de aktuelle sidene ikke samtidig ble satt opp som blacklista titler. — Jeblad 16. jan. 2019 kl. 01:42 (CET)