Wikipedia:Administratorenes oppslagstavle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Administratorenes oppslagstavle   Patruljeringsforum   Administratorer   Patruljering   Pågående vandalisme
Oppslagstavle
Admin mop.PNG

Administratorer er medlemmer av Wikipedia som er kjent med prosjektets retningslinjer, og kan stoles på. De trenger likevel et diskusjonsforum, der nye administratorer kan be om hjelp, og der det kan opplyses om nye funksjoner som påvirker administratorene. Brukere som ikke er administratorer har selvsagt også tilgang til siden, og om man trenger hjelp til noe fra en administrator, er det bare å spørre her.


Arkiver
Arkiv 1 Arkiv 2 Arkiv 3
Arkiv 4 Arkiv 5 Arkiv 6
Arkiv 7 Arkiv 8 Arkiv 9
Arkiv 10 Arkiv 11 Arkiv 12
Arkiv 13 Arkiv 14 Arkiv 15
Arkiv 16 Arkiv 17 Arkiv 18

Tråder eldre enn 10 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Hurtigslett[rediger kilde]

Kan noen slette Bruker:pmt/vikinger for meg. Mvh Pmt (diskusjon) 4. aug. 2018 kl. 22:08 (CEST)

Pictogram voting keep-green.svg Gjort Haros (diskusjon) 5. aug. 2018 kl. 00:40 (CEST)

Legg til TemplateWizzard[rediger kilde]

Oppskrift på MediaWiki-diskusjon:Gadgets-definition#Legg til TemplateWizzard. — Jeblad 10. aug. 2018 kl. 13:45 (CEST)

Interface-admin[rediger kilde]

Foreslår at Jeblad utnevnes til interface-admin. Hilsen Nording 10. aug. 2018 kl. 14:47 (CEST)

  • Imot Imot Beklager, men brukeren har gitt uttrykk for såpass mange kontroversielle holdninger og (efter min oppfatning) manglende evne til å ta inn over seg andre brukeres meninger at jeg er redd for å la ham slippe løs på såpass omfattende og grunnleggende aspekter ved Wikipedia. Det er imidlertid lite tvil om Jeblads tekniske kvalifikasjoner på noen områder som berører prosjektet. Asav (diskusjon) 16. aug. 2018 kl. 21:27 (CEST)
Jeblad var admin (og byråkrat) i årevis, noe som inkluderte interface-admin-rettigheter, og jeg kan ikke huske at det kom noen klager på hans redigeringer på de tekniske områdene. Nording 18. aug. 2018 kl. 14:44 (CEST)
Disse brukerrettighetene er ment for teknisk kyndige, men er på dette prosjektet (og flere andre) tildelt administratorer uten hensyn til hvorvidt de har tilstrekkelig teknisk innsikt. Det her er ikke en adminoppgave, men derimot en oppgave for å vedlikeholde lokale tekniske løsninger. Misforståelsen Asav viderebringer er nokså vanlig, og jeg vet ikke om jeg vil bruke mer tid på å rette opp misforståelsene. Grunnen til at jeg trakk meg som administrator er fortsatt gyldig. — Jeblad 18. aug. 2018 kl. 14:57 (CEST)
  • For For Kan ikke forstå hva Jeblads meninger på Ting og Torg har med forslaget om interface-admin å gjøre. Pmt (diskusjon) 18. aug. 2018 kl. 14:54 (CEST)
  • For For Støtter Pmt. Mvh Noorse 20. aug. 2018 kl. 14:28 (CEST)
Jeg er definitivt For For Jeblad. Men: Vi (han også) må nok bruke tid på å «rette opp misforståelser», eller mer korrekt: Skape forståelse. Den dedikerte rollen «interface-admin» er jo såpass ny i wiki-universet at vi ikke engang har blitt enig om en norsk tittel... Eller laget norsk-språklige sider om rollen...
  • Hva omfatter oppgaven? Interface??? Gi meg eksempler.
  • Hva omfatter den ikke? Er det klart at den ikke omfatter vanlige admin-rettigheter som sletting av sider, blokkering av brukere etc?
  • Skal valg på slike admin'er skje etter samme prosedyrer som vanlige admin'er? (Kandidat må si seg villig, det må opplyses om nominasjon på Notiser-sida, det må stemmes på egen side med frister/stemmerett/stemmetall som vanlig) I så fall kan vi vel spare på for-/mot-symbolene i denne tråden.
For ordens skyld: Jeg har kikket på de engelskspråklige sidene om dette, men sitter fortsatt med mye uavklart. Kimsaka (diskusjon) 20. aug. 2018 kl. 17:09 (CEST)
  • For For Har helt klart kunnskapen og ferdighetene som kreves for å utfylle rollen. -Premeditated (diskusjon) 20. aug. 2018 kl. 17:33 (CEST)

IP-bruker og tilbakestillinger[rediger kilde]

En anonym bruker insisterer på å tilbakestille en fjerning av flytteønske på New York City Transit Authority som det er redegjort for i flere redigerinsforklaringer og på artikkelens diskusjonsside. Jeg har også lagt inn en beskjed til brukeren hvor jeg ber vedkommende om å redegjøre for flytteønsket, men alt dette blir tilbakestilt uten kommentar, slik at det ikke er mulig å komme i dialog med vedkommende. Hva er rett fremgangsmåte her? Asav (diskusjon) 16. aug. 2018 kl. 21:27 (CEST)

Du kan 1) kommunisere på artikkelens diskusjonsside, der du allerede er i gang; 2) la være å fjerne andres flytteforslag; kommunisere i en høflig tone. --84.212.109.9 16. aug. 2018 kl. 21:30 (CEST)
Jeg har kommunisert svært høflig, men du tilbakestiller til og med innlegg på brukersiden. Det er ikke akseptabel fremferd på Wikipedia, slik at det er blitt nødvendig å skjerpe tonen noe. Asav (diskusjon) 16. aug. 2018 kl. 21:35 (CEST)
Du fjernet flytteforslaget uten begrunnelse, og nå starter du redigeringskrig. Det er utestengelsesgrunn. --84.212.109.9 16. aug. 2018 kl. 21:37 (CEST)
Det var en omfattende redigering som blant annet omfattet fjerning av merke i forbindelse med helt ordinær patruljering av siste endringer. Såsnart jeg så at fjerningen ble tilbakestilt, redegjorde jeg for min redigering både i red. forklaringen og på diskusjonssiden. Jeg akter ikke å bruke mer tid på dette. Asav (diskusjon) 16. aug. 2018 kl. 21:47 (CEST)
Asav, du er mer anonym enn IPen. Slutt å tulle, slutt å kalle IPer "anonyme" når du sjøl gjømmer deg bak et skjermnamn. Du er og skarp i kantene når du prøver å kommunisere med andre. Nå møter du deg sjøl i døra. 109.247.27.7 17. aug. 2018 kl. 08:25 (CEST)

Jeg foreslår å ta et skritt tilbake her. Dette kan da umulig være en sak det er verdt å bråke særlig om. Retorikken i diskusjonen her har gått seg litt varm, og det kan være lurt å la saken kjøle seg litt. Forøvrig har jeg lagt inn noen ord på diskusjonssiden om det faktiske innholdet i diskusjonen. Mvh 3s (diskusjon) 17. aug. 2018 kl. 08:57 (CEST)

Jeg er selvsagt enig i at dette i utgangspunktet ikke var noen stor sak! Problemet er at slike brukere vanskeliggjør helt ordinær patruljering, hvor vi har en konstant backlog. Det blir ikke bedre av at vedkommende konsekvent fjerner beskjeder på en felles kommentarside for ip-adressen. Men det er som sagt ingen stor sak. Det trengs forresten fortsatt flere patruljører. Asav (diskusjon) 18. aug. 2018 kl. 11:06 (CEST)