Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Norsk rock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Et flott tiltak. Jeg tror det kan være av verdi at gruppa også setter inn ytterligere to arbeidsmål:

  • Finne bilder av norske musikere og musikkgrupper, konserter og lignende. Kontakte fotografer? Skaffe egne?
  • Diskutere kriterier: hvordan skal en artikkel se ut, opplistinger av album, låter, infobokser, og ikke minst bli enig om en nedre grense for hvilke musikere og grupper som skal inkluderes.

--Finn Bjørklid 5. aug 2010 kl. 00:04 (CEST)

Panelet

Det siste punktet ditt ble diskutert under Wikipedia Academy 2009 i Bergen og jeg mener at Jimmy Wales var ganske tydelig på at treskelen bør være lav om det er mulig å vertifisere opplysningene. I Panelet var også Jon Harald Søby, Fredrik Saroea fra Datarock og en av de mest kjente musikkjournalistene i Bergen Einar Engelstad. Fredrik og Engelstad mener at konserter er viktigere enn plateutgivelser. Engelstad mener også at Wikipedia er viktig fordi det her er mulig å skrive rockehistorien slik at den bevares for fremtiden og at den også vil bli oppdatert. Jeg hadde en lang samtale med ham om dette da jeg spurte ham om å være med i panelet. --Nina 5. aug 2010 kl. 01:04 (CEST

Dette er absolutt noe vi bør diskutere, men jeg foreslår at vi må få fler medlemmer før noen endelige avgjørelser blir tatt. Snakker om bilder! Jeg tenkte litt på å snakke med plateselskapene om de ville ha latt oss bruke albumcovrene til artiklene her på wikipedia. Jeg syns det er ekstremt viktig at alle som leser artikkelen får se hvordan selve omslaget ser ut! Tonyab 5. aug 2010 kl. 01:08 (CEST)

Husk at dette materiale da må frigis under en lisens som kan brukes på Wikipedia og at det antakelig må sendes en godkjennelse slik at bildene kan legges på commons. Dette må gjøres av den som har rettighetene til åndsverket, ellers kan vi ikke bruke det og bildene vil bli slettet. --Nina 5. aug 2010 kl. 01:18 (CEST)
Jepp! Men hvis jeg begynner med å sende en e-post til Universal, Sony, Warner eller EMI for å spørre dem om de vil frigi noen av albumbildene sine til commons. Her i Norge er det jo også selskaper som Tylden Co. og Musikkoperatørene som er ganske store. Regner med at alle de selskapene sitter på en god del bilder! Tonyab 5. aug 2010 kl. 01:23 (CEST)
Hva med å sende ut noen følere til Rockheim også? Regner med at [www.rockipedia.no Rockipedia] kan fungere som en ganske god kilde. Profoss (diskusjon - bidrag) 5. aug 2010 kl. 03:55 (CEST)
Å få i stand et samarbeid med dem, mener du? Isåfall så burde vi få med oss folk fra popsenteret.no og ballade.no óg. Eller er alt det der det samme? Tonyab 5. aug 2010 kl. 04:24 (CEST)

Begynn en diskusjon om siden «Wikipedia:Underprosjekter/Norsk rock»

Start en diskusjon