Wikipedia-diskusjon:Konkurranser/Ukens konkurranse 2013-04

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Angående konkurransen[rediger kilde]

Hei!

Siden jeg ikke har prøvd dette med konkurranser før så ville jeg bare spørre om hvordan man får artikler inkludert på listen. Skal man selv skrive dem inn på listen eller er skjer det automatisk? --Realismadder (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 17:39 (CET)

Det skjer automatisk. Det er en bot som oppdaterer ca. hver annen time. Boten styres av Bruker:Danmichaelo. --Wikijens (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 17:41 (CET)
OK. Krever det så at artiklen ligger i en bestemt kategori, eller går den langt ned i forskjellige underkategorier? Realismadder (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 17:45 (CET)
Det varierer litt fra konkurranse til konkurranse. I denne konkurransen teller alle artikler i de nevnte kategoriene, så vidt jeg har forstått inkludert underkategorier i ubegrenset dybde. Dine utvidelser av De tsjekkoslovakiske legionene burde f.eks. telle med, og dukker nok opp ved neste oppdatering. Hvis det er noe boten utelater, som man mener burde telle med, kan man kontakte konkurranseleder, eller for det rent tekniske Bruker:Danmichaelo. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 17:49 (CET)

Fiffig kategorisering[rediger kilde]

Til min overraskelse oppdaget jeg at bidraget mitt i artikkelen FLK «Lancing» telte med i denne ukes konkurranse. Ser at den telle rmed fordi kategoritreet ser slik ut: Slovakia > Slovakias historie > Tsjekkoslovakia > Andre verdenskrig > Nasjoner under andre verdenskrig > Norge under andre verdenskrig > Nortraship > Nortraships flåte. Kanskje vi bør gjøre noe med kategoriseringen av andre verdenskrig? - 4ing (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 19:16 (CET)

Ja, det er mye rart som kan dukke opp når man graver dypt i kategoritreet, jeg har også tatt med et eksempel i Mal:Ukens_konkurranse_kriterium#cite_note-1. Problemet er vel at kategoritreet er nokså hierarkisk, men bare nokså. Ift. et strengt hierarkisk kategoritre er vel «feilen» her at Kategori:Andre verdenskrig ligger i de ulike deltakerlandenes historiekategorier. Et alternativ til å gjøre noe med kategoriseringen kan være å redusere antallet nivåer boten sjekker. Jeg reduserte til 8 i morges, men det kan godt være man kan klare seg med f.eks. 6. – Danmichaelo (δ) 21. jan 2013 kl. 22:29 (CET)

Poeng for forlorent bilde[rediger kilde]

Jeg har fått 5 poeng for å ha lagt til et bilde i artikkelen Mendel (forskningsstasjon). Jeg forsøkte å legge inn lenke til et pdf-dokument under Eksterne lenker, men fikk det ikke til å fungere. At det skal telle som bilde, er over all forventning :-) 4ing (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 21:29 (CET)

Hehe, takk for tips, har fjernet pdf fra listen over hva som regnes som bilder. Bildetelleren er forøvrig ganske primitiv, den ser bare etter filendelser, så lenker til bilder vil telle som bilder:
    def get_imagecount(self, txt):
        return len(re.findall(r'(?:\.svg|\.png|\.jpg|\.jpeg|\.gif|\.tiff)', txt, flags = re.IGNORECASE))

Danmichaelo (δ) 21. jan 2013 kl. 22:35 (CET)

Tsjekkia og Slovakia under Tsjekkoslovakia[rediger kilde]

Prøvde å finne artikler om Tsjekkia og Slovakia som deler av Tsjekkoslovakia å lenke til i skrivingen min, men jeg kan ikke se at dette finnes. Mulig jeg ikke har sett godt nok. Er det nok å bare ha artikler om Tsjekkia og Slovakia som land? Skulle det ikke vært noen egne artikler for områdene som omhandler dem i perioden under Tsjekkoslovakia? Bare en tanke. Mulig alt om dette er omgjørlig behandlet i de respektive artiklene. TorbjørnS (ʦ) 22. jan 2013 kl. 06:22 (CET)

Tenker du på noe i retning av en:Czech Socialist Republic og en:Slovak Socialist Republic? Disse omhandler riktignok kun den senere perioden av Tsjekkoslovakia. Ellers eksisterer det jo artikler om regionene Böhmen og Mähren. Kanskje burde vi også ha noe tilsvarende en:Upper Hungary? --Wikijens (diskusjon) 22. jan 2013 kl. 13:05 (CET)
Ja, må vel bli noe ala de engelske du viste til først. Det blir kanskje smør på flesk å ha slike artikler også. TorbjørnS (ʦ) 22. jan 2013 kl. 13:20 (CET)

Jeg ser nå også at det muligens mangler artikler om det tsjekkiske nasjonalrådet og det slovakiske nasjonalrådet, bare for å gi tips hvis noen føler for å skrive om dette. Nasjonalrådene regner jeg med var parlamentene i de to delene av Tsjekkoslovakia, mens det tsjekkoslovakiske føderale parlamentet var overordnet disse... (Skulle gjerne skrevet om dette selv, men jeg har foreløpig rotet meg inn i en annen artikkel nå). TorbjørnS (ʦ) 22. jan 2013 kl. 07:36 (CET)