Wikipedia-diskusjon:Norsk biografisk leksikon/artikler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tips ved bruk av denne lista:

  • Lista er oppdatert på 5. juni 2010.
  • Siden artikkelnavnene (navn) på NBL er fastsatt av deres redaksjon og ikke kan endres, er det bedre at det legges inn videresending (REDIRECT) til målside på Wikipedia, enn at det redigeres i stavingen av navnet i lista.
  • Kategori, hva personen er kjent for, er i hovedsak hentet fra NBLs egen ingress. Men mange er endret med søk-erstatt for å gjøre dem mer konsistent (pressemann -> journalist). Dessuten er det meste av nynorsk oversatt til bokmål for å kunne gruppere dem på kategori. Fortsatt står det igjen mange gammelmodige kategorier f.eks. Åndssvaklærer, "bondeoppvigler". NBL-redaksjonen har også hatt en viss forkjærlighet for ikke-kjønnsnøytrale former skolemann, museumsmann, industrimann. Skolemann er en litt vanskelig kategori, siden personen kunne vært kalt lærer, pedagog, rektor, skolepolitiker etc, men det må avgjøres med skjønn om noen skal gidde å bytte det ut.
  • "Kjønnstesting" av artiklene (om omtalt person var mann eller kvinne) var gjort programmatisk og kan derfor inneholde noen promille feil.

H@r@ld 6. jul 2010 kl. 11:17 (CEST)

Flytte siden[rediger kilde]

Bør ikke denne siden flyttes ut av artikkelrommet, f.eks. til Wikipedia:Norsk biografisk leksikon/artikler? --Wikijens 30. apr 2011 kl. 17:04 (CEST)

Støtter den. — the Sidhekin (d) 30. apr 2011 kl. 22:13 (CEST)

Redigere siden[rediger kilde]

Er det fritt frem for å korrigere lenker/rekkefølge osv. på denne siden, eller kan det komme til å klusse til noe automatikk? --Wikijens (diskusjon) 6. jan. 2015 kl. 18:59 (CET)[svar]

NBL2 var en engangsutgivelse. Siden det ikke skrives nye artikler i NBL og NBL-artiklene ikke oppdateres (utenom trykkfeil og dødsår) er det neppe noe behov for å reimportere denne innholdsoversikten. Så finner du skal rettes er det flott om du forbedrer. H@r@ld (diskusjon) 6. jan. 2015 kl. 21:51 (CET)[svar]