Wikipedia-diskusjon:Maler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nytt malnavnrom[rediger kilde]

Nå som malene tross alt ligger i Mal-navnerommet og ikke i MediaWiki-navnerommet, bør vel denne siden flyttes til et nytt navn. Jeg ville foreslått Wikipedia:Maler, men den ser ut til å være opptatt. Einar Myre 17. okt 2004 kl.21:35 (UTC)

Det står ikke så mye der at det er verdt å ta vare på. Det meste står også her. Jeg er med på den. Einar 19. okt 2004 kl.08:38 (UTC)
Skal dette gjøres? Det burde linkes til denne siden fra en av informasjonssidene, så nye brukere skjønner hvordan mal-systemet funker. Det tok meg lang tid (+ engelsk wikipedia) å skjønne det :P Espenhh 29. okt 2004 kl.04:11 (UTC)

Stortingspolitikere[rediger kilde]

Jeg tenker å lage en mal med alle personer som sitter på stortinget til enhver tid. Den kan vi da klistre på artikkelen til hver enkelt representant slik at man med letthet kan navigere seg i mellom dem. Men det er flere måter å organisere en slik mal på. Her er noen alternativer.

  1. Alfabetisk etter etternavn.
  2. Etter kommiteer
  3. Etter parti
  4. Etter fylke

Ett annet spørsmål er om vi skal ha en stor mal, eller om vi skal lage en mal for hver kommite/parti/fylke. Innspill? --Einar Faanes 18. jan 2005 kl.22:38 (UTC)

Etter fylke er vel seg som hør og bør, kunne operert med forskjellige farver på lenkene (mulig dette vil se ut som pesten selv) Profoss 18. jan 2005 kl.22:55 (UTC)
Én stor mal er på en måte praktisk, men den blir veldig stor. De største malene med oppramsing av pekere er vel på omkring 50-60 stykker. Min umiddelbare reaksjon i valget mellom de forskjellige alternativene er at fylke er det beste. Det tror jeg gir den mest like fordelingen, selv om det er forskjell på antall representanter; med partier blir det noen minimaler og noen store. Komitéer tror jeg ikke tjener hensikten like godt som fylker; det er for vagt for de fleste. Det vil også samsvare med f.eks. seteordningen i stortinget, som er fylkesvis og ikke parti- eller komitévis arrangert, og med valgkretsene i stortingsvalgene. Cnyborg 18. jan 2005 kl.23:00 (UTC)
Det var slik jeg tenkte jeg også. Jeg trykker vel sammen noe i morgen, så ser vi hvordan det blir. --Einar Faanes 18. jan 2005 kl.23:08 (UTC)
Selvfølgelig må de bare listes med etternavn (og første forbokstav der etternavn er likt). Profoss 18. jan 2005 kl.23:02 (UTC)

Synes den ser bra ut nå (bortsett fra at den gjør oppmerksom på hvor mange politikere det er som bør legges inn, men det er kanskje en god ting...). Den er lang, men ikke for lang. At det bare er etternavn tror jeg fungerer greit; de fleste nettlesere viser vel hva pekeren er når man sveiper over den, gjør de ikke? Cnyborg 19. jan 2005 kl.23:06 (UTC)

Om brukeren ikke har slått det av i innstillingene sine så. Å legge inn stortingspolitikere er noe som bør gjøres. Selv tenker jeg å ta alle fra Nord-Trøndelag, siden det er mitt fylke. Og regner med at andre kanskje gjør det samme med sine hjemfylker. --Einar Faanes 19. jan 2005 kl.23:33 (UTC)

Malretningslinjer[rediger kilde]

Finnes det noen generelle retningslinjer på hvordan maler skal se ut? Eller går det kun på sedvane?

Jeg ser at det er ganske varierende hvordan malene ser ut, og kan godt ta i et tak for å gjøre dem mer homogene. Men før jeg gjør noe slikt vil jeg være sikker på at jeg ikke bryter noen stilretningslinjer, eller på annet vis tråkker noen på terne. Dessuten lurer jeg på om det finnes noen automatisk generert liste over alle maler. Jeg vet om flere som ikke er lagt inn her, siden jeg selv er en av synderne.

Også informasjon om infobokser hadde vært fint. –Wintermute 7. feb 2005 kl.22:29 (UTC)

Det er ingen automatisk generering av maloversikt. Hvis vi får inn alle maler på den siden som finnes nå tror jeg vi blir nødt til å dele opp litt; for en bruker med treg tilkobling tar det utrolig mye tid. Man kunne f.eks. skille Wikipedia-maler (stubb, bildestatus etc.) fra informasjonsmaler. Jeg vet ikke om det alltid er så dumt at maler ser ulike ut; dersom de er for like mister man kanskje litt av gjenkjennelseseffekten ved dem. En viss standardisering er jo ikke dumt, men enkelte ganger ligger det en spesiell tanke bak at malen ser ut som den gjør, f.eks. at den skal være identisk med tilsvarende mal på andre wikipediaer. Jeg tror nesten man må ta det litt etter litt.
En oversikt over infobokser hadde ikke vært dumt, vi kan vel til å begynne med lage en side tilsvarende den for maler. På de to siste infoboksene jeg har laget, Mal:Infoboks helgen og Mal:Infoboks pave har jeg lagt inn koden man skal bruke på diskusjonssiden, noe Pjacklam inspirerte meg til å gjøre. Det gjør det veldig mye enklere for andre å bruke malene. De bør også nevnes under relevante underprosjekter der slike finnes. - Cnyborg 7. feb 2005 kl.23:06 (UTC)

Malønske[rediger kilde]

Hadde det vært mulig å lage en mal med navnet under arbeid? Jobber for tiden litt med Bysantinsk arkitektur som var merket med stubb noe den vel ikke er nå, men jeg er ikke ferdig med artikkelen og ser etter alternativ merking.-Nina- 19. feb 2005 kl.16:18 (UTC)

Det har gått en diskusjon om dette, og jeg synes vi kan innføre noe slikt. Det ligger eksempler på slike maler på en:Wikipedia:Template_messages/Maintenance, og jeg tror noen av dem kunne være egnet her. Cnyborg 19. feb 2005 kl.16:55 (UTC)
To nye maler opprettet. For kortvarig intenst arbeid, benytt: Mal:Arbeid pågår. For langvarige forbedringer, benytt: Mal:Under utvikling. Se de respektive diskusjonssidene Maldiskusjon:Arbeid_pågår og Maldiskusjon:Under_utvikling for beskrivelse. Jeg har lagt den inn i Bysantinsk arkitektur. –Wintermute 19. feb 2005 kl.18:25 (UTC)

Laget ny mail for NSFs kretser på http://no.wikipedia.org/wiki/Mal:Norges_speiderforbunds_kretser Er ikke helt sikker på hvor denne bør legges inn i maloversikten. Forhåpentligvis så kommer det om ikke lenge litt info om hver av kretsene også :P Datch 6. mai 2005 kl.21:07 (UTC)

Forslag til ny design på tabellmal for land[rediger kilde]

Landstabellene ser ikke bra ut. Foreslår at vi bruker samme design på disse tabellene som for noen av infoboksene, med den "lilla" standardfargen som brukes over alt i Wikipedia. Det nye forslaget er det til høyre. Elisabethd 24. jul 2005 kl.11:51 (UTC)

Hellas
Ελληνική Δημοκρατία

Fil:Coat of arms of Greece.png
Flagg (Detaljer) Riksvåpen
Nasjonalt motto:
Eleftheria i thanatos (gresk: Frihet eller død)
Offisielt språk: Gresk
Hovedstad: Athen
President: Kostis Stephanopoulos
Statsminister: Kostas Karamanlis
Areal:
Totalt:
Herav vann:
Rangering 94
131,940 km²
0.86%
Befolkning:
Total (2001):
Pr. km²:
Rangering 70
10,964,020
80.5/km²
Uavhengighet fra:
Erklært:
Anerkjent:
Ottomanske imperiet
25. mars, 1821
1828
Valuta: Euro
Tidssone: UTC+2
Nasjonalsang: Imnos pros tin Eleftherian
Nasjonalt toppnivådomene: .GR
Geografisk plassering:
Ελληνική Δημοκρατία
Elliniki Dhimokratia
Fil:Coat of arms of Greece.png
(Detaljer) Riksvåpen
Nasjonalt motto: Eleftheria i thanatos (gresk: Frihet eller død
Offisielt språk Gresk
Hovedstad Athen
President Kostis Stephanopoulos
Statsminister Kostas Karamanlis
Areal
 - Total
 - herav vann
Rangering 94
131,940 km²
0.86%
Befolkning
 - Total (2001)
 - Pr. km²
Rangering 70
10,964,020
80.5/km²
Uavhengighet
 - Erklært:
 - Anerkjent
Fra Ottomanske imperiet
25. mars, 1821
1828
Valuta Euro
Tidssone UTC+2
Nasjonalsang Imnos pros tin Eleftherian
Nasjonalt toppnivådomene .GR
Den så yppelig ut. Kanskje man kunne bruke malen jeg lagde for land, se: Bruker:Profoss/landtest. Med en slik mal kan vi være sikker på at alle landssidene blir standardiserte og forholdsvis like. Profoss 24. jul 2005 kl.20:29 (UTC)
Synes absolutt den til høyre ser bedre ut. Iverksett! Arj 24. jul 2005 kl.20:34 (UTC)
Hmm. Den ser bra ut, men jeg likte ikke lillafargen. Det er sikkert min innsosialiserte frykt for nettopp den fargen gjennom mange år med oppfattelse av lilla som en "jentefarge". Kunne man ikke funnet en annen? -- Einar Faanes 24. jul 2005 kl.21:17 (UTC)
Fint :-) Er det noen som kan lage en mal basert på denne html/wikipedia-koden og legge den inn under «maler» eller noe? Jeg vet ikke hvordan man gjør det... Når det gjelder selve malen, så må vi vel avdekke hvor mange forskjellige typer info som skal være med, og muligens lage noen alternativer. F.eks er det jo ikke alle land som har president. Ang. lillafargen, så brukes den allerede i mange tabeller i Wikipedia. Den kan gjerne skiftes, for meg, men jeg foreslår at vi fortsetter å bruke den på "generelle" ting. Så får vi heller bruke andre farger på info som trenger fargekoding. Det vil forsterke effekten på disse. Elisabethd 24. jul 2005 kl.21:59 (UTC)



Ελληνική Δημοκρατία
Hellas

Fil:Coat of arms of Greece.png
Flagg (Detaljer) Riksvåpen
Nasjonalt motto:
Eleftheria i thanatos (gresk: Frihet eller død)
Offisielt språk: Gresk
Hovedstad: Athen
President: Kostis Stephanopoulos
Statsminister: Kostas Karamanlis
Areal:
Totalt:
Herav vann:
Rangering 94
131,940 km²
0.86%
Befolkning:
Total (2001):
Pr. km²:
Rangering 70
10,964,020
80.5/km²
Uavhengighet fra:
Erklært:
Anerkjent:
Ottomanske imperiet
25. mars, 1821
1828
Valuta: Euro
Tidssone: UTC+2
Nasjonalsang: Imnos pros tin Eleftherian
Nasjonalt toppnivådomene: .GR
Geografisk plassering:

Malen er ypperlig, men jeg synes det lokale navnet bør stå først i headeren:

Setter inn denne malen i Nauru nå, for å se hvordan det blir seende ut.

Jeg synes forøvrig vi ikke burde bruke dette som mal, men heller sette inn tabellen på hver side; det blir utrolig mye rot med å ha det som mal, fordi det er så mange ting som varierer (styreform, entall/flertall i språk, fotnoter, etc). Jon Harald Søby 25. jul 2005 kl.13:49 (UTC)

Enig om det lokale navnet, landsnavnet står jo øverst på siden, ser jeg nå. Hvordan synes dere den funker på Nauru? Skal vi brette opp ermene og skifte ut (alle - puh...) tabellene? Elisabethd 25. jul 2005 kl.20:12 (UTC)


Det er fullt mulig å ha en mal hvor feltene varierer, selv om det er noe mer avansert en en normal mal. Se feks. taksoboksen. -- Einar Faanes 25. jul 2005 kl.20:30 (UTC)

Forslag til ny mal: Firma[rediger kilde]

Det burde være egen mal for firma slik det er på den engelske utgaven av Wikipedia. Der er det en mal som heter Company som ser slik ut:

{{Infobox_Company | company_name = name | company_logo = [[Image:logo.gif]] | company_type = Private | company_slogan = Slogan | location = [[Norway]] | homepage = [http://no.wikipedia.org/ no.wikipedia.org] | foundation = [[2005]] | key_people = Navn | num_employees = 1 ([[2005]]) | products = WikiPedia | revenue = 8 000 000 [[NOK]] ([[2005]]) | industry = [[Software]] }}

name
[[fil:|center||frameless]]
Org.formPrivate
BransjeSoftware
Etablert2005
HovedkontorNorway
Produkt(er)WikiPedia
NøkkelpersonerNavn
Antall ansatte1 (2005)
Resultat8 000 000 NOK (2005)


Kan noen legge inn denne malen, eller eventuelt forklare hvordan jeg kan gjøre det selv? --Sleepyhead 25. nov 2005 kl.09:04 (UTC)

Fant ut hvordan jeg skulle lage dette. Har nå lagt opp følgende mal: Mal:Infobox Firma. Fint hvis noen kan slette Mal:Infobox Company --Sleepyhead 25. nov 2005 kl.09:29 (UTC)

Sånn, sletta. Flytta også den andre til Mal:Infoboks firma. Jon Harald Søby 25. nov 2005 kl.10:40 (UTC)

Det ser for meg ut som Mal:Infoboks firma og Mal:Infoboks selskap tjener samme hensikt. Zigkill 17. jul 2006 kl.17:22 (UTC)

Kan noen legge denne til i Wikipedia:Maler/Infobokser? Er ganske fersk, og skjønner ikke sånn helt uten videre hvordan jeg skal bruke denne malen... --Calm 3. sep 2006 kl. 21:10 (UTC)

Ny infoboks - fyr[rediger kilde]

Jeg har laget denne infoboksen: Mal:Infoboks_fyr, men vet ikke hvordan jeg skal legge den inn på maloversiktssiden: Wikipedia:Maler/Infobokser. Kan noen fortelle meg hvordan dette gjøres, evt. gjøre det for meg? Forøvrig er det ikke lett å finne fram i malverket her. Kanskje vi burde rydde litt, og laget en skikkelig kategorisert oversikt over maler/infobokser? Elisabethd 11. jan 2006 kl.00:57 (UTC) :-)

I disse oversiktene kan malene f.eks. legges inn vha. {{malindex}}, {{malindex2}} eller {{malindex5}}. Jeg har lagt {{infoboks fyr}} under Geografi og Annet. Ta gjerne en kikk på hvordan endringen ser ut. --Eddi (Snakk) 11. jan 2006 kl.14:36 (UTC)

Maloversikt og kategorier[rediger kilde]

Finnes det en måte jeg kan legge maler inn i maloversikten uten at maloversikten blir lagt til kategorien som følger med malen? --Tokle 10. feb 2006 kl.13:13 (UTC)

Det eneste jeg vet om per idag er å subst:e malen og fjerne kategorimerket. Oversikten oppdateres dermed ikke når malen redigeres, noe som kan være ugreit for maler som ofte redigeres, men det gir i hvert fall en pekepinn om utseendet. Helt i begynnelsen av livsløpet til en mal kan det være lurt å subst:e den flere ganger inntil den har nådd en noenlunde stabil form. --Eddi (Snakk) 10. feb 2006 kl.16:00 (UTC)
Men det går da vel ikke å subste den når man legger den inn i en malindex? --Tokle 10. feb 2006 kl.16:25 (UTC)
Hvorfor ikke? {{Mal}} og {{subst:Mal}} ser like ut for alle praktiske formål, altså med det unntak at sistnevnte ikke oppdateres når malen redigeres. Som sagt er subst: eneste mulighet jeg kjenner til for å unngå at maloversikten havner i en uønsket kategori. --Eddi (Snakk) 10. feb 2006 kl.22:08 (UTC)
Testet det: [1] Virket ikke. --Tokle 10. feb 2006 kl.22:32 (UTC)
subst: må plasseres foran det aktive malnavnet, ikke foran et malnavn som er en parameter. I dette tilfellet måtte først {{malindex}} subst:es og deretter {{romersk keiser}}, før kategorien kunne fjernes ([2]). Nå ble dette et litt dumt eksempel, fordi maloversikten også inneholder {{romersk medkeiser}}, som gjør at kategorien fremdeles er der. Ellers ville det funket. Så spørs det om man med dagens teknologi foretrekker en uoversiktlig maloversikt eller en uønsket kategorisering. --Eddi (Snakk) 11. feb 2006 kl.09:55 (UTC)
Jeg tror den letteste måten å gjøre det på, er å gjøre som jeg gjorde på Wikipedia:Maler/Utmerkede og anbefalte artikler, altså bare lenke til malen for å se dens utseende. Det er veldig upraktisk at denne sida inkluderes i kategoriene… Jon Harald Søby 11. feb 2006 kl.10:05 (UTC)
Ja, ofte kan det være like lurt å bare lenke, ikke vise, hvis det er greit at utseendet ikke vises. Du bruker altså {{malindex4}} i stedet for {{malindex}}. --Eddi (Snakk) 11. feb 2006 kl.10:55 (UTC)
Ja. Oppretta den kun for å få en der malen blei lenka til og ikke vist. Jon Harald Søby 11. feb 2006 kl.10:56 (UTC)
PS: Beklager til Tokle at jeg kom med en vanskelig løsning når det fantes en enkel løsning. Burde egentlig tenkt på det, for jeg har snust på {{malindex4}} tidligere. --Eddi (Snakk) 11. feb 2006 kl.11:10 (UTC)

Ny mal:Hovedartikkel[rediger kilde]

Jeg har hentet malen {{Catmore}} fra engelsk WP og har kalt den {{Hovedartikkel}}. Den er i bruk nå på kategori:Biler, kategori:Nauru, kategori:Psykologi og kategori:Psykoterapi. Som det går fra av kildekoden på førstnevnte omgår man problemet med at hovedartikkelen ikke har samme navn wom kategorien ved vanlig bruk av « | », altså {{Hovedartikkel|Bil}}.

Samtidig vil jeg ta opp om det fortsatt skal være praksis at hovedartikkelen «jekkes» inn først i den automatisk genererte kategorioversikten slik det er gjort f eks med artikkelen Psykologi. Dette blir altså gjort ved at artikkelen kategorihenvisning i dette tilfelle settes til [[kategori:Psykologi| ]] (merk «| » etter «Psykologi»). Jeg syns dette er knotete, det åpner for fremtidig rot og behov for større årvåkenhet ved oppdatering, men med denne nye malen burde det vel være overflødig? Meco 25. feb 2006 kl.12:31 (UTC)

Siden hver kategori har maks en eller to artikler (f.eks. elv og liste over elver) som bør jekkes, tror jeg ikke dette vil føre til noe rot. Men det er kjekt å ha malen i tillegg. Jon Harald Søby 25. feb 2006 kl.12:35 (UTC)
Jeg liker den gamle metoden best. Årsaken er at det iblant kan være flere artikler som kan kalles 'hovedartikkel', og gjerne også en portal eller liste som også får plass først i kategorien. --–Duffman 25. feb 2006 kl.12:42 (UTC)
Hvis vi skal bruke malen burde den kanskje hete noe annet, da flere artikler ikke kan være hovedartikkel? Hva med "temaartikkel"? Uansett heller jeg til å fortsette dagens praksis. Harald Hansen 25. feb 2006 kl.21:28 (UTC)

Etter at jeg la opprettet malen la jeg den inn på alle kategorisider på «A» med ti eller flere artikler, og jeg opplevde da ingen problemer i tilknytning til flere likeverdige hovedartikler. Ved å implementere den er det vel ikke derved sagt at den må brukes på alle kategorisider. Der det er få artikler og der det er flere likeverdige hovedartikler er eksempler på kategorisider hvor jeg ikke ville finne det naturlig å anvende den. --meco 6. mar 2006 kl.18:30 (UTC)

Jeg foreslår til at den flyttes til f.eks. "kathovedartikkel" slik at "hovedartikkel" kan brukes i artikler, akkurat som navnet indikerer. Tskoge 10. nov 2006 kl. 01:46 (CET)

{{Ref}} og {{Note}}[rediger kilde]

Kan noen ta en titt på bruken av disse malene på Terry Pratchett og Apeldoorn samt den tilsvarende bruken av html-koder på siden Blå Kors? Det ser ikke ut som dette virker helt etter intensjonen. --meco 15. mar 2006 kl.10:32 (UTC)

{{ref}} og {{note}} er utdaterte, og skal byttes ut med bruken av <ref> og <references/> (som ikke er HTML, men en MediaWiki-extension) som i Blå Kors. Jon Harald Søby 15. mar 2006 kl.10:36 (UTC)

Kategorisering av maler[rediger kilde]

Takket være <noinclude>-taggen er det nå mulig å kategorisere maler, uten at sidene de brukes på kategoriseres. Det er få maler det er gjort på. Slik jeg ser det bør også alle maler kategoriseres. Finnes det noen grunn til å ikke gjøre det?

For best mulig utbytte bør man dele dem opp i underkategorier. Basert på hva som finnes her på Wikipedia:Maler foreslår jeg følgende:

  • Bildemaler
  • Brukermeldinger
  • Forsidemaler
  • Generelle maler
  • Grunnmaler
  • Historiemaler
  • Infobokser
  • Meta-maler
  • Navigasjonsbokser
  • Norgesmaler
  • Prosjektmaler
  • Referansemaler
  • Taksonomimaler
  • Temamaler
  • Vedlikeholdsmaler
  • Verden og geografi

Kategoriene bør settes sist i malen med <noinclude>, sammen eventuelle interwikilenker for malen. Pass på at det ikke er noe ekstra linjeskift før eller etter noinclude. Disse kan føre til nytt avsnitt når malen brukes. –Wintermute 26. mar 2006 kl.09:00 (UTC)

Ny infoboks skip[rediger kilde]

Jeg har forsøkt meg på å lage en infoboks til bruk for ruteskip, Mal:Infoboks ruteskip. Setter pris på konstruktiv tilbakemelding :) Fungerer denne kommer jeg også til å lage infobokser innenfor andre transport og maritime emner. Tsaetre 15. mai 2006 kl.18:26 (UTC)¨~

Den ser da veldig bra ut. Som alltids kommer den nok til å trenge noen justeringer når den blir tatt i bruk på flere sider, men foreløpig ser det veldig bra ut. Gjorde bare en liten formuleringsendringpå et av punktene. – Wintermute 15. mai 2006 kl.18:53 (UTC)

Hjelp med if[rediger kilde]

Jeg ønsker å smykke taksoboksene med enda en if-mal, men jeg kan ikke syntaksen godt nok til å vite om det engang vil funke. Tanken er at hvis stringen norsknavn inneholder en <br>, så skal det i taksoboksen stå «Norske navn», altså i flertall, men hvis strengen ikke inneholder linjeskift, vil det stå «Norsk navn», altså entall. Og tilsvarende for feltet som i dag heter «Vitenskapelig(e) navn». Se artikkelen brosme for eksempel på taksoboks. Det jeg trenger å finne ut, er altså hvordan jeg får If-malen til å parse en variabel. Er dette teknisk mulig? Noen som kan peke meg i riktig retning? - Soulkeeper 22. jun 2006 kl.17:55 (UTC)

Det som burde være enkelt er å ha felter f.x. «Norsk navn» samt «Alternative norske navn». Hvorvidt den siste har innhold kan det testes på, og så kan en velge hvilken av to alternative rader som skal brukes. Jeg har ikke sett noe funksjonalitet som vil gi mulighet for å manipulere innholdet av strengene slik du foreslår og tviler på om den finnes. Nå starter jeg straks ferie, men si gjerne ifra om du vil at jeg skal gjøre et forsøk. Haros 6. jul 2006 kl.23:14 (UTC)
Det går ikke å sjekke om en streng er i teksten, nei. Jeg vil foreslå å gjøre som Haros foreslår, altså å ha en ekstra variabel alternativenavn eller noe, som gjør at teksten blir flertall. Jon Harald Søby 6. jul 2006 kl.23:16 (UTC)
Jeg har lett litt mer rundt, og fant faktisk en funksjon som lar meg sjekke om en streng inneholder en annen streng, nemlig funksjonen #pos i m:StringFunctions. Problemet er at jeg ikke får den til å funke på norsk Wikipedia. Kanskje den ikke er lagt inn her. (?) - Soulkeeper 1. sep 2006 kl. 14:03 (UTC)

Geografiske koordinater[rediger kilde]

Hvor finnes info om bruk av mal for geografiske koordinater? --Profero 31. aug 2006 kl. 08:06 (UTC)

Malene er - Mal:Koordinater, Mal:Koor. Se Wikipedia:Geografiske posisjoner. For å legge inn koordinat i teksten bruker du maken koor. Da kan du sette inn flere koordinater f.x i en tabell. Hvis det er koordinater for det som beskrives i artikkelen, kan man benytte malen koordinater som vil gi en koordinat som styres til felles sted. Det vanlige er oppe i høyre hjørne, men det kan overstyres med stilfiler. Et eksempel på denne kan du se på Oslo. Haros 3. sep 2006 kl. 21:31 (UTC)

Takk. På På denne hjelpesiden er det en rød lenke: ("Hvordan bruke maler"). Hvorfor er den rød - er det noe på gang der? Når det gjelder de tre malene du oppga - lurer jeg på om de er lenket fra en oversiktsside? I så fall hvor er den? Jeg la selv inn info og dine lenker om geografiske koordinater her under Stilmanual, men vet ikke om det skal gjøres slik. --Profero 4. sep 2006 kl. 01:49 (UTC)

Ny Infoboks - Applikasjon/OS[rediger kilde]

Kunne tenkt meg infobokser for litt mer tekniske ting og, vi har jo etterhvert en del sider om ulik programvare for eksempel. Infoboks som inneholder navn, utgiver, versjon, type, støttede os, utgivelses dato, link til offisiell side etc kunne blitt fint. Kan sikkert prøve å lage dette om jeg får litt hjelp til hvordan man starter... Visvas 26. nov 2006 kl. 11:13 (CET)

Sorteringsmaler[rediger kilde]

Finnes norske maler tilsvarende engelsk {{Template:Nts}} og {{Template:Dts}}? —Helland 16. feb 2007 kl. 23:30 (CET)

Har lagt inn {{Nts}}. Har ikke lagt inn dokumentasjonen. For den engelske malen er dokumentasjonen lagt inn på en subpage en:Template:Nts/doc. Bør vi starte tilsvarende praksis hos oss? Haros 18. feb 2007 kl. 18:06 (CET)

hinduisme[rediger kilde]

jeg har opprettet en ny prosjektmal mal:hinduisme, der alle artikler i kategori: hinduisme er lagt inn.--Vindheim 18. feb 2007 kl. 15:21 (CET) det er mulig jeg har gjort noen formateringsfeil. jeg får iallfall ikke lagt malen inn på hinduisme--Vindheim 18. feb 2007 kl. 15:37 (CET)

Ta en titt nå. Haros 18. feb 2007 kl. 15:57 (CET)
fine saker. takk for hjelpen --Vindheim 18. feb 2007 kl. 15:59 (CET)


Simpsonsstubb[rediger kilde]

Har et ønske om en simpsonsstubb om noen har tid til å lage en. --Simenmyk 17. mai 2007 kl. 21:32 (CEST)[svar]

Infoboks for organisasjoner[rediger kilde]

En infoboks til bruk for et bredt spekter av organisasjonen vil være et bra bidrag både for å sikre og fremheve informasjon om organisasjoner. Bør utformes for å favne store (Røde kors) og små (FHN) organisasjoner. Informasjon som kan være aktuell i en infoboks: Navn, etablert (år), leder, URL, type organisasjon, medlemsform, antall medlemmer, organisasjonens logo, kanskje også adresse? Hvilken annen informasjon bør med? Skotten 29. jun 2007 kl. 14:37 (CEST)

Infoboks for Marinefartøy[rediger kilde]

Kune trengt en infoboks for marinefartøy, eller finnes det en sån fra før, jeg finner hvertfall ingen ? Oogandi 30. jun 2007 kl. 15:08 (CEST)

Jeg fant ingen infoboks for marinefartøy, men jeg fant en infoboks for krigsskip (jeg har ikke greie på dette). Den ligger her. Kjetil (D : B) 30. jun 2007 kl. 15:32 (CEST)

Automatisk sync mot artikler underlagt kategorier?[rediger kilde]

Hei.

Holder på med å legge opp en mal for |Hiphop. Jeg har innsett at koden jeg legger til grunn for denne malen blir veldig lite holdbar. Jeg har allerede oppdaget en rekke innleggingsfeil - artister som ikke er underlagt artist-kategorien... Men når jeg i tillegg fører en mal som krever at man manuelt må skrive av kategoriene, så er jeg overbevist om at det bærer rett vest.

Finnes det noen smarte måter å synkronisere automatisk mot kategori-TOCs?

Ser frem til svar! :)

--Erlendbv 11. aug 2007 kl. 22:04 (CEST)

Infoboks for bøker i Verdensbiblioteket[rediger kilde]

Heisann. Jeg holder for tiden på med å opprette/utvide artikler for alle bøkene som inngår i Verdensbiblioteket, og tenkte at det gjerne hadde vært kjekt med en liten infoboks i artiklene. Denne trenger egentlig bare inneholde et symbolsk bilde av et bibliotek, noen bøker, eller noe i den duren, og en setning som informerer om at boken er kåret til en av verdens 100 beste skjønnlitterære bøker. F.eks. «Denne boken ble i 2002 kåret til en av verdens 100 beste skjønnlitterære bøker gjennom alle tider, og inngår i Verdensbiblioteket.» Selv har jeg ingen erfaring med å opprette nye maler. Jeg så litt på andre infobokser, for å se om jeg kunne kopiere noen, men jeg fant ingen i farten. Man skal jo strengt tatt ikke fylle inn noe info i infoboksen... Håper noen enten tar seg tid til å lage en ny, eller gir meg tips om en infoboks jeg kan kopiere :) ErlendBA 8. des 2007 kl. 03:11 (CET)

Hei, jeg ser at Bruker:Røed har sagt han kan hjelpe deg med en egnet mal. Jeg foreslår at dere lager en tilpasset versjon av Mal:Infoboks bok, med en tilføyd linje nederst: Inngår i Verdensbiblioteket. Og dersom dere først er innom den, så hadde den originale malen fortjent et tydeligere saklig og grafisk skille mellom førsteutgave på originalspråk og norsk, oversatt utgave.
Jeg kommer innom deg med en annen kommentar, Erlend. Mvh --MHaugen 9. des 2007 kl. 19:42 (CET)
La inn verdensbiblioteket (er bare å skrive noe tekst der, så kommer den). Gode forslag på parameternavn. førsteutgave og norsk utgivelse eller noe slikt? Mvh Røed (d · en) 9. des 2007 kl. 21:43 (CET)
Foreslår originalutgave og norsk utgave, men begge deler funker. Mvh --MHaugen 9. des 2007 kl. 22:10 (CET)
Var ikke helt slik jeg hadde tenkt meg det. Mine tanker om malen: Forhåpentligvis vil jo Wikipedia etter hvert inneholde mange tusen artikler om bøker, og bøkene i Verdensbiblioteket bør skille seg ut med noe mer enn bare noen linjer nederst i infoboksen om selve boken. Jeg ser heller for meg en slags boks á la Nobelprisvinner-boksen (for eksempel, se her). Dette er jo tross alt noen få bøker, sett i forhold til all litteratur som finnes, som har blitt kåret til de viktigste gjennom alle tider... Hva er deres synspunkter? Hilsen ErlendBA 10. des 2007 kl. 00:20 (CET)

Ramme rundt maler[rediger kilde]

Jeg har nå testet ut rammer rundt bruksbeskrivelsen på en del maler. Se for eksempel Mal:Reg-velkommen. Legger inn koden:

<div class="template-documentation"> … tekst … </div>

og det vil da bli seende ut slik:

Bruk

Denne malen brukes slik og slik ...

Se også
  • Denne malen er tilsvarende, bare uten ...

Er det en idé å legge på denne fargekodingen, slik at bruksanvisngen skilles fra selve malteksten? nsaa 30. aug 2008 kl. 15:17 (CEST)

Alle maler som bruker {{dokumentasjon}} (dvs {{Brukeridentitet}} og mange andre) har slik fargekoding, så det syns jeg er en god idé. — the Sidhekin (d) 30. aug 2008 kl. 15:28 (CEST)
Der kommer et annet spørsmål inn. Skal vi begynne å flytte ut dokumentasjonen i egne /doc-dokument slik man gjør på en-wiki. Vi beskytter jo ekstremt få maler bare for adm. (og det er evt. der dette er nyttig.)? nsaa 30. aug 2008 kl. 15:37 (CEST)
Det ser ut til at {{dokumentasjon}} ikke fungerer. Vet du hva som skal til for å få denne på plass? nsaa 30. aug 2008 kl. 15:39 (CEST)
{{Dokumentasjon}} ser da ut til å fungere? Se {{infoboks musikkalbum}} for et drøyere eksempel. Skjønt vi har også {{template doc}} som gjør noe av det samme, f eks på {{infoboks musiker}}; den fungerer visst også. :-) — the Sidhekin (d) 30. aug 2008 kl. 15:51 (CEST)
Det var forresten {{template doc}} jeg brukte sist jeg rotet med disse. Men jeg har stort sett ikke selv lagt dokumentasjonen ut på egne sider; jeg avventer heller hva folk bestemmer seg for og følger det. — the Sidhekin (d) 30. aug 2008 kl. 15:55 (CEST)

Hvor skal man finne informasjonen nå?[rediger kilde]

Jeg prøvde meg med å legge inn en {{fact}} og et implisitt spørsmål i redigeringsforklaringen, men Bruker:Apple farmer tilbakestillte endringen "rått og brutalt" ;-) uten å komme med noen hjelp, henvisning eller forklaring.
Derfor spør jeg igjen her på diskusjonssiden:

Jeg forstår ikke hva det menes med:

Denne siden og undersidene er svært utdatert, vennligst bruk kategorisystemet i stedet.

Der (i kategorisystemet) er det jo ingen forklaringer og eksempler! (som det er her på Wikipedia:Maler og undersidene).
Hvordan/hvor skal jeg finne oppdatert og tilsvarende informasjon nå?
--Seren-dipper 1. apr 2010 kl. 14:11 (CEST)

Hei Seren-dipper! Vet at svaret kommer sent, og at det sikkert ikke er godt engang. Spørsmålene dine har måttet vært rettet til Tinget eller Torget i mellomtiden. Grunnen til at jeg svarer deg nå er at jeg ønsker å gjøre denne siden til et skikkelig praktverk. Den skal være topp moderne, og jeg har allerede begynt med noen av undersidene av den. Hjelp gjerne til. – Kristian Vangen (d) 17. mar 2012 kl. 01:40 (CET)
Endelig skjer det noe på denne siden. Har ventet på dette.--Kristoffer hh (diskusjon) 18. mar 2012 kl. 20:30 (CET)

Er siden Wikipedia:Maler/Artikkelmerker egentlig nødvendig, og i så fall, er det mulig å sette den opp ryddigere slik at den ikke fyller alle kategorier slik den gjør nå (se nederst)? Jeg kan godt jobbe med det, men vil gjerne høre litt om det. Mange av malene er også gamle og ikke i bruk, disse synes jeg kan slettes og fjernes, slik som {{ny uvurdert artikkel}}, men det kan gjerne tas gjennom slettediskusjon, men det blir en del tenker jeg så er greit å høre at det er ok å gå gjennom en slik runde. Synes også maler som {{fremtidig sport}} og {{verifiserbar}} bør endres så alle følger samme stil (se f eks {{fremtid}} og {{primærkilde}}). Jeg tar gjerne på meg det arbeidet også. --Tarjeimo (diskusjon) 9. sep. 2016 kl. 19:50 (CEST)[svar]

Selve ideen rundt siden er nok nyttig, men den må ryddes opp i for å få frem nytteverdien den eventuelt kunne hatt. Mange av malene her er strengt talt ikke i bruk, og resten burde sorteres (for eksempel etter toppmaler av typen omdirigering, forvelskes og sånt, og en annen med maler som antyder et problem, kildeløs, objektivitet, et cetera). Antagelig kan flere av malene her også slettenomineres hvis de ikke er i bruk. Ta deg gjerne på denne jobben for min del!--Telaneo (Diskusjonsside) 10. sep. 2016 kl. 10:13 (CEST)[svar]

Jeg ha behov ved å import af Mal 'Treliste' til tysk. Hilsen. Avernarius (diskusjon) 18. okt. 2018 kl. 10:42 (CEST)[svar]

Hi Avernarius! I think it's best if you import it from the English Wikipedia, as that one has been converted to use TemplateStyles, which ours hasn't yet. All you need to do is to import the following pages to the German Wikipedia (preferrably with German names instead of English): en:Template:Tree list, en:Template:Tree list/end, en:Template:Tree list/branching and en:Template:Tree list/styles.css. Perhaps it's best to get an administrator or someone else with import rights to import them to get the entire page histories as well. You can find people who have done imports recently here. Jon Harald Søby (diskusjon) 18. okt. 2018 kl. 11:20 (CEST)[svar]