Wikipedia-diskusjon:Konkurranser/Månedens konkurranse 2021-04

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Yupik: Hvilken kategori er best å bruke for biografier på samisk? De har visst ikke kategoriene for menn og kvinner? --- Løken (diskusjon) 1. apr. 2021 kl. 23:26 (CEST)

Feil rekkefølge bidrag/påmelding?[rediger kilde]

Jeg la inn endel referanser i artikkelen Hilde Askildt, og først deretter meldte jeg meg på som deltager i Månedens konkurranse. Det var jo litt dumt av meg ... om det er mulig å få uttelling for de referansene der, så er det jo fint, men no big deal. Legger et innlegg om det her for alle tilfelles skyld. :) Annelingua (diskusjon) 4. apr. 2021 kl. 17:47 (CEST)

Boten teller med tilbakevirkende kraft. --- Løken (diskusjon) 4. apr. 2021 kl. 17:58 (CEST)
Jeg ser det nå! Den har tellet med to andre artikler som jeg hadde glemt allerede ... :) Takk for svar, Løken. Annelingua (diskusjon) 4. apr. 2021 kl. 18:30 (CEST)

Litt mye poeng på meg;-)[rediger kilde]

Jeg fjernet {{kildeløs}} på to artikler i den overbevisning at autoritetsdata inneholdt kilder. Da jeg kom til meg selv tilbakestilte jeg endringen jeg gjorde. Nå etter at jeg har lagt til referanser og fjernet malen ser jeg at malfjerning er blitt registrert dobbelt ved to tilfeller. Regner med det tas i betraktning hvis det blir målfoto😅. Hilsen en fra det bakerste feltet 😂 – Mvh. Abuluntu👨🏼‍💻💬 5. apr. 2021 kl. 17:59 (CEST)

Face-smile.svg Kjersti L. (diskusjon) 5. apr. 2021 kl. 18:04 (CEST)

Et poeng for mye til meg[rediger kilde]

Mari-Ann Einarsrud var ikke referanseløs. Jeg skal ikke ha poeng for den redigeringen jeg gjorde der. Kjersti L. (diskusjon) 7. apr. 2021 kl. 17:05 (CEST)

Joda, Kjersti, du får poeng for dét også (har jeg oppdaget): på toppen av konkurransesiden står det: Man får også noe poeng for biografier som allerede har kilder, men det er malfjerning som gir mest poeng. :) Annelingua (diskusjon) 8. apr. 2021 kl. 21:27 (CEST)
Ah, derfor, altså! Jeg har litt tungt for det. Innimellom. Kjersti L. (diskusjon) 9. apr. 2021 kl. 10:04 (CEST)
Nei nei - det synes jeg ikke du har. Jeg var selv uforberedt på at det vanket poeng for slikt også. :D Annelingua (diskusjon) 10. apr. 2021 kl. 22:37 (CEST)

For mye poeng: Mødrehygienekontor ikke en biografi[rediger kilde]

Jeg ser at jeg har fått poeng for nyopprettet artikkel Mødrehygienekontor - det skal jeg vel ikke ha, det er jo ingen biografi. (Men jeg har satt inn flere blålenker til personer i den artikkelen, samt lagt inn noen referanser i enkelte biografier (Katti Anker Møller, Tove Mohr, Karl Evang - kanskje jeg burde hatt poeng for dét??) Annelingua (diskusjon) 8. apr. 2021 kl. 20:50 (CEST)

Jeg har midlertidig fjernet kategorien Kvinnehistorie fra artikkelen, som bakvendt nok er en underkategori av Kvinner i historien. Kanskje det korrigerer seg selv da? Mvh M O Haugen (diskusjon) 8. apr. 2021 kl. 21:04 (CEST)
Å! Men dét er jo ulogisk? At man må fjerne en kategori for å slippe å få poeng i en konkurranse? (Dette er jo i høyeste grad kvinnehistorie, slik jeg ser det - men jeg skal innrømme at jeg ikke gikk inn og undersøkte hvilke andre artikler som har fått den kategorien.) Mvh Annelingua (diskusjon) 8. apr. 2021 kl. 21:25 (CEST)
Det logiske ville være at Kategori:Kvinner i historien var en underkategori av Kategori:Kvinnehistorie, ikke omvendt. Men det er en litt annen sak. Jeg har vært med på dette før, at det slår inn non uventede underkategorier i slike konkurranser (... og andre steder, hvordan har en holme i Vestfold havnet på Portal:Danmark/Nye artikler, tro?). Vi får huske dette hvis det blir målfotofinish, eller lete fram den funksjonen som nuller ut bidrag. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 8. apr. 2021 kl. 22:15 (CEST)
Jeg har lagt inn igjen "Kvinnehistorie" i artikkelen. Og så har jeg fjernet "Kvinner" fra kategoriene, for kategorien "Kvinner" er en skjult automatisk kategori basert på Wikidata og skal egentlig kun brukes på den måten (for eksempel PetScan, vedlikehold, lage lister e.l.) --- Løken (diskusjon) 8. apr. 2021 kl. 23:30 (CEST)

Fjerning av kildeløs[rediger kilde]

Hei, det er "mest poeng for malfjerning"....jeg lurer på hvem som avgjør om/når fjerning av "kildeløs" kan utføres? Gjør vi det selv, når vi føler av artikkelen er godt nok bygget opp med kilder? Eller er det noen som overvåker dette med jevne mellomrom? Er ny på akkurat dette med malfjerning. Og hvordan gjøres det på riktigst måte. Motiverende med konkurranse; takk for det :-) --Ferina (diskusjon) 9. apr. 2021 kl. 09:46 (CEST)

@KristineVictoria: Du kan selv fjerne malen hvis artikkelen inneholder kilder (enten du eller andre har lagt dem inn). Skriv gjerne i redigeringskommentaren at du har fjernet malen. Det er også mulig å bytte ut en kildeløs-mal med den mer spesifikke malen {{trenger referanse}} på enkeltpåstander, enten artikkelen ellers inneholder kilder eller ikke. - 4ing (diskusjon) 9. apr. 2021 kl. 10:03 (CEST)

For mye poeng: Noreen Branson[rediger kilde]

Jeg har fjernet "Kildeløs"-malen på Noreen Branson, men der var det en rekke referanser - jeg la til én og supplerte med litt informasjon fra den nye referansen, men Kildeløs-malen var tydelig gjenglemt av en forgjenger. Jeg skal ikke ha poeng i månedens konkurranse for den mal-fjerningen. :) Annelingua (diskusjon) 10. apr. 2021 kl. 22:35 (CEST)

Jeg har også hatt en slik lavthengende frukt (Peter Magnus). Tenk da at du får poeng for å rydde bort malen. Hvis non av oss systematisk hadde lett etter de enkleste artiklene å rydde i, ville det vært annerledes. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 11. apr. 2021 kl. 07:51 (CEST)
Annelingua, fint med enda en kildeløs artikkel! Du hadde tydeligvis ikke lest Ferinas spørsmål under forrige overskrift («Fjerning av kildeløs»). :) Nye sjanser byr seg, Ferina! Stå på! Det er maaange kildeløse biografier å ta av! Kjersti L. (diskusjon) 12. apr. 2021 kl. 09:58 (CEST)

Hei! Det var jeg som hadde rydda i Noreen Branson artikkelen og lagt inn kilder (den var helt kildeløs), men siden jeg var usikker på om jeg selv skulle fjerne malen etterpå, og hvordan det skulle gjøres, gjorde jeg ikke det før jeg hadde spurt (se forrige spm). --Ferina (diskusjon) 12. apr. 2021 kl. 09:14 (CEST)

Hei Ferina, jeg beklager så mye, jeg så ikke at dette var en artikkel du hadde stilt spørsmål om. Om mulig vil jeg veldig gjerne at "tellekorpset" manuelt omfordeler poengene for den malfjerningen til deg når måneden er omme!!! Annelingua (diskusjon) 12. apr. 2021 kl. 10:14 (CEST)