Wight Is Wight

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wight Is Wight
B-side"Wight Is Wight (Instrumental)"
Format7" singelplate
Artist, bandMichel Delpeach
Utgitt1. oktober 1969
InnspiltStudio Davout, 1969
SjangerPop
Lengde3:00
SpråkFransk
PlateselskapBarclay Records No 61 150
Låtskriver(e)Michel Delpech, Roland Vincent
Produsent(er)Yves Roze
Michel Delpech under konsert i Louviers i oktober 2006.

Wight is Wight er en fransk sang skrevet som en hyllest til Bob Dylan og hippietidens budskap om fred, kjærlighet, musikk og blomstermakt. Dette skjedde i anledning Bob Dylans comeback etter bilulykken, med opptredenen på The 2nd Isle of Wight Festival den 31. august 1969.

Tributsingelen som sangeren Michel Delpech skrev sammen med dirigenten Roland Vincent fikk en viss popularitet i Europa, og sangen ble også spilt en del på NRK Radio.

Michel Delpech, eller ved fullt navn Jean-Michel Delpech (født 26. januar 1946), spilte, under begeistringen over at Bob Dylan var tilbake på arenaen, inn sangen allerede 1. oktober 1969. Det var imidlertid ikke alle Dylanfans som likte hans nye image med hvit dress, selv om hans nye sang «Lay Lady Lay», fremført med akustisk gitar og munnspill på stativ rundt halsen, var av akseptert varemerke og kvalitet fra visesangerens side.

Sangen lyder som en typisk Grand Prix-låt. Den ble året etter oversatt og spilt inn på plate av den britiske artisten Sandie Shaw, som vant The Eurovision Song Contest i 1967, og hadde denne konkurransen å takke for sitt internasjonale gjennombrudd og aller største slager.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Michel Delpech: Wight is Wight/Wight is Wight (Instrumental). Barclay 61 150.
  • Sandie Shaw: Wight is Wight/That's The Way He's Made. Pye.