Who’s Afraid of the Big Bad Wolf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Who's Afraid of the Big Bad Wolf» er en amerikansk sang skrevet av Frank Churchill med tilleggstekst av Ann Ronell, som opprinnelig var med i Disney-tegnefilmen De tre små griser (The Three Little Pigs) fra 1933. Den blir fremført av Fiddler Pig og Fifer Pig (med stemmene til Mary Moder og Dorothy Compton)[1] mens de arrogant tror at deres hus av strå og kvister vil beskytte dem mot Den store stygge ulven (med stemmen til Billy Bletcher).[1] Sangens tema gjorde den til en stor hit under Den store depresjonen og den fortsetter å være én av Disneys mest velkjente sanger. Tallrike artister og musikkgrupper har laget coverversjoner av den.

Gjenbruk av Disney[rediger | rediger kilde]

Sangen ble brukt på nytt i oppfølgerne til De tre små griser. Den var med i Sing Along Songs-videoen, I Love to Laugh, og har vært utgitt på tallrike Disney-innspillinger.

Gjenbruk av andre[rediger | rediger kilde]

Musikken til sangen ble brukt av Metro Goldwyn Mayer for filmen March of the Wooden Soldiers fra 1934, og brukt av Ivo Caprino for den andre versjonen av reklamefilmen "Stabburets leverpostei" fra 1957 med en original tekst for filmen.

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]

Mange artister har laget coverinnspillinger av sangen, innbefattet:

Norske versjoner[rediger | rediger kilde]

Tekstforfatteren til én av de norske tekstene er ikke angitt. Rolf Just Nilsen har skrevet en annen tekst. Begge bærer tittelen «Hvem er redd for den stygge ulv».

År Sangtittel Albumtittel Artist Tekstforfatter Platetype Platemerke og katalognummer
«Hvem er redd for den stygge ulv»[2] Odeon Danseorkester med refrengsang Ola Isene og Trio Rita 78-plate Odeon A 180544 D-3046
1968 «Hvem er redd for den stygge ulv»[3] De tre små griser Rolf Just Nlsen synger med orkester Rolf Just Nilsen LP Disneyland/HMV NLLP 303

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Internet Movie Database - Three Little Pigs (1933)
  2. ^ Se plateetiketten
  3. ^ Se plateetiketten