Where the Streets Have No Name

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Where the Streets Have no Name
FormatSingel
Artist, bandU2
Utgittaugust, 1987
SjangerRock
PlateselskapIsland Records
Produsent(er)Brian Eno og Daniel Lanois
Plass i kronologi
I Still Haven't Found What I'm Looking For
(1987)
Where the Streets Have no Name
In God's Country
(1987)

Where the Streets Have no Name er en singel av den irske rockegruppen U2.

Dette var den tredje singelen fra albumet The Joshua Tree. Singelen ble sluppet i flere formater, både 7" og 12" vinyl, kassett og CD.

I 1985 dro Bono og hans kone Ali til Etiopia for å jobbe som hjelpearbeidere, og de hjalp til med fordeling av mat og undervisning. Under arbeidet opplevde Bono at til tross for små ressurser, var etiopierne rikere på andre områder enn folk i vesten. «The spirit of the people I met in Ethiopia was very strong. There's no doubt that, even in poverty, they had something we didn't have. When I got back, I realized the extent to which people in the west are like spoiled children.» Så stedet der gatene ikke har navn, er i utgangspunktet Afrika. Men sangen kan også bety å rive seg løs fra dagliglivets stengsler, eller kanskje å komme til et mer spirituelt sted i livet eller døden.

Sangen hadde som mange andre U2-sanger en trang fødsel. Bandet brukte så mye tid på å spille inn sangen, at produsent Eno på et tidspunkt ville ødelegge tapene med det de hadde spilt inn. Det eneste som hindret han, var produsentassistenten hans som nektet han å komme nær miksepulten. Men det ble tilslutt Steve Lillywhite som mikset sammen sangen slik vi kjenner den i dag.

Singelen toppet på en fjerdeplass i Storbritannia, en trettendeplass i USA mens den i Norge aldri kom inn på topp 20. Sangen har blitt spilt på alle konsertene til bandet siden 1987.

Sanger på singelen[rediger | rediger kilde]

  • «Where the Streets Have No Name (Single Version)» (4:46)
  • «Silver and Gold» (4:40)
  • «Sweetest Thing» (3:03)
  • «Race Against Time» (4:03)

Denne versjonen av «Where the Streets Havne no Name» er en miks med mer støttevokal enn albumversjonen. På The Best of 1980-1990 brukes en variant av albumversjonen.

«Silver and Gold» er en sang Bono skrev og spilte inn i forbindelse med Artists Against Apartheid sitt Sun City-prosjekt. Originalen ble spilt inn av Bono sammen med Ron Wood og Keith Richards fra The Rolling Stones, mens singelversjonen er Bono sammen med resten av U2. En liveversjon finnes på Rattle And Hum. «Sweetest Thing» ble stemt ut av The Joshua Tree fordi bandet følte den var for popete, og ikke passet inn på albumet. Sangen ble senere spilt inn på ny, og ble brukt for å promotere The Best of 1980-1999.

Kilder[rediger | rediger kilde]