When I Paint My Masterpiece

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
When I Paint My Masterpiece
AlbumBob Dylan's Greatest Hits Vol. II
Artist, bandBob Dylan
Utgitt17. november 1971
SjangerRock
Folkrock
Lengde3.22
PlateselskapColumbia Records
Låtskriver(e)Bob Dylan
When I Paint My Masterpiece
AlbumCahoots
Artist, bandThe Band
Utgitt15. september 1971
InnspiltTidlig 1971
SjangerRock
Lengde4.21
PlateselskapColumbia Records
Låtskriver(e)Bob Dylan
Produsent(er)The Band

«When I Paint My Masterpiece» er en sang skrevet av Bob Dylan og utgitt på Bob Dylan's Greatest Hits Vol. II i 1971. Applausen som er på slutten av «Tomorrow is a Long Time» (som er sangen rett før denne på albumet) lager en sammenhengende overgang mellom de to sangene. Selv om det er applaus på begynnelsen av sangen, er det faktisk en studioinnspilling. Publikumlydene er bare en fade-in fra den forrige sangen.

«When I Paint My Masterpiece» ble også spilt inn av The Band, som ga ut sin versjon først på deres album Cahoots fra 1971. Dylan og the Band spilte sangen sammen på Nyttårsaften senere det året, opptaket ble gitt ut som ett bonusspor på gjenutgivelsen av livealbumet Rock of Ages fra 1972 (gjenutgitt i 2001).

«When I Paint My Masterpiece» ble også spilt av the Grateful Dead gjennom sent 80-tall og tidlig 90-tall. Sangen ble noen ganger lagt til i setlista, det samme ble flere andre Dylan sanger som ble covret til og med før Dylan/Dead Tour var planlagt. Den ble i Grateful Dead helt til Jerry gikk bort i 1995, og fortsatte i Bob Weir's gruppe Ratdog.

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.