Whatchamacallit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Whatchamacallit sjokolade

Whatchamacallit er en sjokolade som markedsføres i USA av The Hershey Company.

Historie[rediger | rediger kilde]

Sjokoladen ble lansert i 1978. Navnet Whatchamacallit ble uttenkt av Patricia Volk, forfatter av STUFFED: Adventures of a Restaurant Family da hun var kreativ leder ved Doyle Dane & Bernbach og ansvarlig for nye merkevarer på Hershey-kontoen.[1] Fra 1987 til 2008 har Whatchamacallit inneholdt crisp med peanøttsmak som benytter peanøttsmør som smakstilsetning, med et lag av karamell og et lag med sjokoladedekke. På slutten av 1980-tallet ble det produsert en reklame i new wave-stil med ulike kallenavn på sjokoladen, for eksempel wowzamadooala. Hersheys Whatchamacallit kan finnes i oppskrifter for ulike matvarer, inkludert, paier, cookies, ostekaker og cupcakes.

Markedsføringen av Whatchamacallit nådde en topp i 1980-årene, og etter denne perioden har Hershey kjøpt merkbart færre annonser for dette produktet. Imidlertid, til tross for mangel på oppmerksomhet selskapet gir produktet i forhold til andre produkter, er Whatchamacallit fortsatt i produksjon per 2016.[2]

I Canada blir en identisk sjokolade markedsført av Hershey's som Special Crisp, men ikke har like bred distribusjon i Canada som Whatchamacallit har i USA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Volk, Patricia. Stuffed: Adventures of a Restaurant Family. Random House Digital, Inc. (Retrieved via Google Books). s. 110. Besøkt 11. september 2012. 
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 19. september 2014. Besøkt 11. september 2014.